Gün içinde yurtdışından ikinci el araba ithalatı ile ilgili birkaç haber görmüştüm, doğruluğundan emin olmadığım için çok önemsemedim ama bakanlık böyle birşey gündemde değil minvalinde bir açıklama yapmış, ha bana kalırsa mantıklı mı, nispeten mantıklı ama böyle birşey olursa buranın kaymağını yemek isteyecek çok yandaş olur, diğer yandan örneğin Almanya ile anlassalar, adamlardan 3000 Euro'ya bile araba alınabilir, zaten zibil gibi araba var ellerinde, getir memlekete mercoyu BMW yi, bizim geberik tofaslar için 150k isteyenler görsün gününü, la kardeşim 20 yaşında europa 250k olur mu yaw, valla ben çok isterim gelsin ithal ikinci el
Yurtdışından ikinci el araç getirilmesine çeşitli düzenlemelerle izin verilse bile yine ÖTV uygulanacağı için düşünüldüğü kadar piyasayı rahatlatmayacaktır. Özel Tüketim Vergisi devletin en büyük Türk Lirasını geri toplama mekanizmalarından birisi olmaya devam ettiği sürece bu ülkede araba satın almak insanlar için kolay olmayacak. Üretimi güçlendirip Türk Lirasının değerini arttırıcı önlemler alınmadığı sürece insanlar paralarının değerini koruyabilmek için araba, arsa, ev satın almaya devam edecek. Kredi muslukları kapatılmış olsa bile herkes parasının değerini koruyabilmenin peşinde.