Bu gibi düşünceleri görünce neden yönetim değişmiyor insan anlıyor.
Kusura bakma seninle herhangi bir kişisel problemim yok ancakk
Kurulan fabrikalardan tut, iletişim hatlarımıza kadar elimizde ne var ne yok satarken kimsenin sesi çıkmıyordu? ozaman üretmiyormuyduk? Ben kendi paramı kazanıyorsam en iyi şekilde nasıl harcamak istiyorsam o şekilde harcarım veya nasıl harcayacağıma ben karar veririm gider her ay telefon alırım veya her yıl bu benim gelirim ile keyfim arasında bir bağlantıdır. Ülkenin cumhurbaşkanı saraylarda yaşasın vatandaşa gelince 3-5 ay da bir telefon değişiriyormuş hahahah. dolar 2012 yılıda 1,7 civarlarında seyrediyordu ben peynir ekmek gibi araba satıldığını görmedim? sen bir ülke yönetiyorsan eşitliği getirmen lazım bu zamlar bile ülkemizin vatandaşa eşit kurallarla oyun oynatmadığının göstergesi ne demek yav sadece zenginler alsın biz onların çöpüne mi binelim? %80 arttırdın diye satışların önüne geçebileceğinimi sanıyorsun?
uyanık olup üreteceğimize uyanık olup üretilenlere sahip çıkacaktık.
ÖTV arttırarak milleti dahada borçlandırır, kendindne daha da nefret ettiririsin 10.000 usdlik araçlara 100.000 ödüyoruz.
ötv arttır ama yol yok. ötv arttır ama yaşam kalitesi artmasın
araçlarda ötv olması kadar saçma birşey yok gelsin karadenize bana karadenizde bir aracın nasıl özel tüketim vergisi gibi saçma bir kaleme ihtiyacı var kanıtlasın. Gelsin göstereyim dağ başına araçsız nasıl gidiyor kanıtlasın. Ankarada istanbulda veya herhangi bir büyük şehirde bir aracın lastiğini 5 yılda değiştirmiyorken ben acaba her yıl neden değiştiriyorum 10km lik yolun yarısında asfalt yok taşta gidiyorsun haftada 3 gün ondan sonra gel bana ötv den bahset.
ÖTV artışını da savunanları gördük çok şükür.
Zaten asgari ücretli araç alamıyordu ki artık hayal bile edemez yazık yazık.
DIŞ BORÇLARIN NASIL BİR YÖNTEM İLE KAPANACAĞINI GÖRDÜK BU YIL VE SENEYE VERGİLERİN VE ZAMLARIN YILI OLACAK
Hocam ÖTV sifirlandi diyelim araç satışında bir miktar artış olacak ancak bu da ithalatı arttıracak ve döviz fiyatları daha da yukarıya gidecek döviz artışa da geçerse bu sefer temel gıda ve emtia fiyatlarında artış yaşanacak .
Vergi düştü diyelim dolar arttı bu sefer araç fiyatları ilk başta vergi indirimi ile düşerken doların artması ile tekrar artmaya başlayacak.
Bence izlenmesi gereken şu
Ne otomobillerde ne yüksek otv olsun ne de ithalat açığımız olsun bunların hepsi alım gücünü düşürüyor bizi fakirlestiriyor.
Üretmedigimiz ve dışardan aldığımız ne varsa bunları ülkemizde ureterek bağımlılığımizi azaltabilirsek bu sarmaldan çıkarız.
Ben akıl yurutmem bu yönde.
Evinizde tavugunuz varsa yumurtaya para vermezsiniz.
İneginiz varsa ete süte para vermezsiniz.
Bugday ekiyorsaniz una ve yeme de para vermezsiniz.
Geriye sadece tohumu üretmek kalıyor.
Tohumu da kendiniz uretebilirseniz
Siz neredeyse tam bağımsız bir ekonomi modelini bireysel olarak basarmissiniz demektir
Ve borclanarak tuketmekten üreterek başarmaya giden yola adım atmış olursunuz. Bunları yapmak başarmak bireysel olarak çok zor evet ama sadece bir örnekti. Bireysel olarak olmasa da ülke olarak başarabiliriz.