Pages:
Author

Topic: Oylar çalındı mazereti üretmemek için bize de görev düşüyor. - page 2. (Read 250 times)

member
Activity: 336
Merit: 12
Merhaba ben jandarma astsubayiyim, son 10 yıldır sandık basında görev aldım. Sayım sırasında içerde bulunuyordum. Genel olarak akp tarafı baskın oluyor. Yaşlılara ve oy kullanamayacak olanları getirip, oy kullandirtiyorlar.  Ve chp oldun başka partiler olsun müşahit  genelde olmuyor. Şu anda aciktayim imkanım olsa sandığın başından, teslim edene kadar ayrılmam. Lütfen sahip çıkın imkanı olanlar.

Ayrıca oy kullansam ne değişecek diyen 5 milyon yakın seçmen var, lütfen etrafınızdaki insanları teşvik edin. Tütün kolundan götürün.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
sandık başlarında yeteri kadar müşahit oluyor. o adamlar görevini yapsa zaten bi şey olmaz. ama çoğu seçimin nasıl yürütüldüğünü bile bilmiyor. rastgele belirliyorlar bu adamları.

o adamlardan bazıları bilgisiz olabilir, durumlar karşısında ne yapacaklarını bilemiyor olabilirler veya herhangi bir sorun çıktığı zaman durumu nasıl yöneteceklerini de biliyor olabilirler. bu konuda ben bir şey diyemem.
Bildiğim tek bir şey var. ortada böyle bir sorun varsa çözümü basit. Çözüme el atmak olayı yerinde görmek sorunları çözmek. Öğrenmek, öğretmek ve sorumluluğu üzerine almak.

Sağda solda oylarımız çalınıyor kimse işini yapmıyor diyenlerden bir farkımız olmasın mı?
jr. member
Activity: 58
Merit: 10
sandık başlarında yeteri kadar müşahit oluyor. o adamlar görevini yapsa zaten bi şey olmaz. ama çoğu seçimin nasıl yürütüldüğünü bile bilmiyor. rastgele belirliyorlar bu adamları.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
24 Haziran seçimlerinde kimin seçileceğini halk karar versin. Meral Akşener, Tayyip Erdoğan, Doğu Perinçek veya çıkacak başka bir aday. Kim olacaksa olsun ama halkın seçeceği isim olsun.

Oylar çalınıyor mu? evet çalınıyor. ilk elden gördüm zamanında. Bizim oylarımız nasıl çalındığını gördüm izledim biliyorum.

Burada oyumuzu da çalıyorlar anasını satayım gibisinden oturduğumuz yerden küfürler savurabiliriz, dert yanabiliriz sayıp sövebiliriz. Klavye üzerinden sadece parmaklarımızı kullanarak stres atmaya çalışıp suçu başkalarına atabiliriz. Evet bir yöntemdir o.

Biz harekete geçmezsek bu olaylar daha fazla devam edecek. Bir yerden sonra insanların kafasında daha fazla yer edecek artık. Zaten bizim oyumuzun hiç bir önemi yok. Bu en kötüsü işte.

Keşke oyumuzu kullansak sonra da oturup televizyonun karşısında sonuçları seyretsek ama birileri görevlerini kötüye kullandıkları için bunu yapamıyoruz. bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Benden hepimiz için bir tavsiye. Sabahında oyumuzu kullanıp daha sonra da o sandıklar sağlıklı bir şekilde sayılıp YSK'nın sitesinde doğru sonuçları görünceye kadar verilen oyların güvenliğini sağlayalım. En azından bir seçimde diyelim ki gerçekten halk seçti. Kimi seçiyorsa seçsin önemli değil halkın seçimi sonuçta.

Sandık Gücü adında bir organizasyon kurulmuş. müşahitlere yasalar, sorumluluklar ve görevleri öğreterek milletin kullandığı oyları nasıl koruyacaklarını öğretiyorlar. gerekli bilgiler veriliyor ve sandıklara yerleştiriliyor.

Müşahit olarak görev almak isteyenler www.sandikgucu.com adresinden online olarak üye olabilir. daha sonra da hangi şehir ve hangi bölgede görev alabileceğini işaretliyor. Sonra da online kursa katılarak gerekli eğitimi alıyor.
Pages:
Jump to: