Pages:
Author

Topic: Özel sektörün borç yükü 100 milyar TL'den fazla arttı - page 3. (Read 728 times)

member
Activity: 279
Merit: 10
bir de bu kadar olaya rağmen hala ekonomi konusunda atılıp tutulan yalanlar neden, bu bilgiler her yerde varken insanların akıllarıyla bu kadar dalga geçilmemeli.
newbie
Activity: 92
Merit: 0
Özel sektör üretimi durdurma psikolojisi içinde bir kaç büyük inşaat şirketi yeni projeleri askıya aldı devam eden inşaat işleriini durdurdu. Özel sektör anlık tepki olarak işten çıkarma giderleri azaltma devlet teşviki çabası içinde.

Şu anda medyada yer bulmuyor ama 3. havaalanından, reisin sarayının ek binalarına kadar bütün projelerdeki taşeronlar işçi sayısını azaltıyormuş.
full member
Activity: 223
Merit: 100
Özel sektör üretimi durdurma psikolojisi içinde bir kaç büyük inşaat şirketi yeni projeleri askıya aldı devam eden inşaat işleriini durdurdu. Özel sektör anlık tepki olarak işten çıkarma giderleri azaltma devlet teşviki çabası içinde.
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
Bu borç şu anda kimsenin derdi değil. Hepsi bol keseden salıyor fakat bunların ödenme günü geldiği zaman göreceğiz piyasa nasıl çalkalanacak. Şirketler ödeyemiyoruz dediği zaman ne yapacağız.
member
Activity: 322
Merit: 12
bu hesaplamaya gidildiği zaman dolar 4.77 tl'ymiş.
Şimdi oldu dolar 7 tl bir anda 2.33 tl arttı dolar.

217 milyar$'lık borçta bir anda borç yükü 500 milyar TL arttı. O hesabın 4 katı daha arttı borç yükü. şimdi çıkıp birileri sanayicilere canınızı sıkmayın, moralinizi bozmayın diyor ama bu borç adamların kaç yıllık net karına eşit.
newbie
Activity: 168
özel sektörde açıkcası dolar borcu olanlara yardımlar diliyorum, gerçekten zor bir durum ve süreç tabiki borçların olanların borçları ikiye falan katlanıyor, yani yapılacakşey söylenecek bir şey bulamıyorum temennimiz bunların olmaması.

ilk posttaki maliyet hesabı ile doları 7 liraya geldiği zamandaki durumu arasında dağlar kadar fark var. dolar bu şekilde artmaya devam ederse gerçekten özel sektörün işi zor. dolar, euro ile borç alanların veya faiz oranı yüksekliğinden dolayı kredi borcunu ödemekte zorluk çekenler için zor günler.
newbie
Activity: 71
Aradaki farki muhtemelen merkez bankasi yuklenecek. Onlarda bu farki ya karsiliksiz para basarak ya da bize daha fazla vergi yuku bindirerek karsilayacaklar
newbie
Activity: 238
borç yükü de arttı piyasada sancısını çekiyor artık. bir yazı okumuştum. müzik aletleri satan dükkanı var elemanın. "Gitarı dolar ile alıyoruz yurtdışından diyor. 1000 dolarlık gitar 5bin liradan 6500 liraya çıktı şimdi bunu 6500'e satmaya kalkıyorum kimse almıyor. İndirim yapmaya kalksam aynı gitarı tekrar alamıyorum. Ben gitara bakıyorum gitar bana. Ya doların yükselişinden karımı çıkaracağım gitarı öyle satacağım veya hiç satmayacağım. İki türlü de para kazanamıyorum zaten "
member
Activity: 546
100 milyar TL küçük gibi gözükebilir ama dolar kurundaki her yükseliş müthiş maliyet farkı demek. dolar 5 lira iken daha bir hafta önce ithalat yapan birisinin ödemesi gereken maliyet 6.50 TL ye geldiği için baya arttı. aldığı malı bu kadar karlı satamaz. satsa da işin içine vergi, kdv, giderler girer yani iş zor.
member
Activity: 462
Merit: 42
özel sektörde açıkcası dolar borcu olanlara yardımlar diliyorum, gerçekten zor bir durum ve süreç tabiki borçların olanların borçları ikiye falan katlanıyor, yani yapılacakşey söylenecek bir şey bulamıyorum temennimiz bunların olmaması.
member
Activity: 308
Merit: 11
daha geçen gün doları bırakın açıklaması geldi. merkez faiz artırsa da fayda sağlamıyor. youtube da izlediğim elvan beyin dolar, enflasyonla alakalı son videosunda dolar 7.30 TL dedi. ne hikmetse banka al-sat fiyatında 7.30 TL satış fiyatlarını da gördüm. grafiklerde böyle fiyat yok ortada. %20 dolar artıyor ve kim bilir kaç trilyon dolar ek olarak özel sektöre borç artırdı.

az önce bende o videoyu izlemiştim. doların şu andaki reel değeri olara 7.38 tl diye hesaplamışlar. enflasyon olarak da %40'ı bulduğunu söylüyordu. merkez bankası faizi hem geç arttırıyor hem az arttırıyor işe yaramamış olması normal değil mi
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
daha geçen gün doları bırakın açıklaması geldi. merkez faiz artırsa da fayda sağlamıyor. youtube da izlediğim elvan beyin dolar, enflasyonla alakalı son videosunda dolar 7.30 TL dedi. ne hikmetse banka al-sat fiyatında 7.30 TL satış fiyatlarını da gördüm. grafiklerde böyle fiyat yok ortada. %20 dolar artıyor ve kim bilir kaç trilyon dolar ek olarak özel sektöre borç artırdı.
member
Activity: 322
Merit: 16
O yazının üstüne özel sektörün borç yükü 300milyar TL daha arttı. Bu borcu hiç bir şirket ödeyemez. Ödeyemeyen şirket borcunu yapılandırmaya gidecek sonunda yine ödeyemeyecek. Hoşgeldin yeni vergi yükleri hoşgeldin yeni zamlar.
jr. member
Activity: 182
Merit: 4
Devlet o özel sektör borçlarının garantörüdür. Yarın o firma şirket kaçtığında şirketin peşine düşmez devletten ister o parayı. Devlet de vermek zorunda yoksa kredi alamayız tekrar.

Devlette para yok ki hangi birini verecek? Parası olsa zaten şu noktaya gelmeden önce müdahale ederlerdi. Bu işin sonu gerçek bir krize ve kıtlığa doğru gidiyor.
İnternette ise "dua edelim bu durumu atlatırız" diyorlar Cheesy Cheesy

o zihniyet zaten dualarıyla getirdiler bunları başımıza. ne diyorlardı GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR hatta işi bir üst noktaya çıkartıp Davutoğlu için ona başbakanlığı Peygamber Efendimiz vermişti bile dediler. Ee bu saatten sonra da duaya devam
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Devlet o özel sektör borçlarının garantörüdür. Yarın o firma şirket kaçtığında şirketin peşine düşmez devletten ister o parayı. Devlet de vermek zorunda yoksa kredi alamayız tekrar.

Devlette para yok ki hangi birini verecek? Parası olsa zaten şu noktaya gelmeden önce müdahale ederlerdi. Bu işin sonu gerçek bir krize ve kıtlığa doğru gidiyor.
İnternette ise "dua edelim bu durumu atlatırız" diyorlar Cheesy Cheesy
member
Activity: 728
Trphy.io
Tıpkı devlette olduğu gibi özel sektörde de tasarruf denen bir kelimeden haber yok. Benfica - Fenerbahçe maçı izliyorum Allah'ın Portekiz'inde 'Buse Aydınlatma' diye bir şirket stat reklamı vermiş. Sonra vay efendim neden bu hallere düştük diyeceğiz.
member
Activity: 574
Merit: 14
youtube da aratın ve izlemenizi öneririm. DOLAR 7,38 TL ENFLASYON YÜZDE 41

geçmişte faiz bilmem şu kadar arttı, rekor kırdı haberlerini okurduk. o günler sanki yakın gibi. dış güçler hikaye. sanki ekonomik anlamda ülkenin beter bir hale gelmesini istiyor gibi yönetiliyoruz.
jr. member
Activity: 462
Merit: 1
jr. member
Merit: 3
Artık bunca yaşanandan sonra söyleyecek söz yok, sözün bittiği yerdeyiz. Sokaktaki vatandaşla yapılan röportajları izliyorum adam hala benim dolarım yok bana ne diyor, yediğin içtiğin 3 kat pahalanınca görürüm ben sizi, o zaman o yoluna baş koyduğunuz lideriniz için ölün.

ilk o en ateşli savunucular kaçarlar. kaçarlar da nereye kaçacaklar. Bu savunan mal gariban halk nereye kaçacak. Ne güzel bir hayal dünyasında yaşıyorlar.
jr. member
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Artık bunca yaşanandan sonra söyleyecek söz yok, sözün bittiği yerdeyiz. Sokaktaki vatandaşla yapılan röportajları izliyorum adam hala benim dolarım yok bana ne diyor, yediğin içtiğin 3 kat pahalanınca görürüm ben sizi, o zaman o yoluna baş koyduğunuz lideriniz için ölün.
Pages:
Jump to: