Pages:
Author

Topic: Paytomat - Merkezsiz Kriptopara Ödeme Sistemi - page 2. (Read 1021 times)

member
Activity: 560
Merit: 16
Bu akşam Exmo Borsası ile partnerlik yapıldığı açıklandı. Paytomat ekibi tarafından ortaklığın tam olarak nasıl işleyeceği açıklanmadı ama büyük ihtimal anlık fiat/kripto bozma işlemleri için kullanılacak gibi duruyor.

Exponun kendi yaptığı açıklamada şöyle bir kısım var;

“We have always been fascinated by the way blockchain simplify the traditional financial system. This partnership is another important step towards the usage of cryptocurrencies as a payment method, its integration to the real area. We will provide the possibility for fast and easy performing of all main operations with cryptocurrencies straight inside the Paytomat wallet according to the platform exchange rate without any additional fees”, said CEO of EXMO Sergey Zhdanov.

Kalın harflerle işaretlediğim kısımda, Paytomat sistemi içerisinde gerçekleşecek olan tüm ana operasyonlarda borsa fiyatları üzerinden herhangi bir komisyon almadan işlem yapacağız diyor. Sanırım burada yapılacak olan işlemi kısaca aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

Diyelim ki Nusret Paytomat ile anlaşma yaptı ve Pos cihazlaranı kullanmaya başladı. Bunu duyan Ahmet Abi gidiyor Nusret'e güzel bir stake söylüyor, üzerine de baklavayı çakıyor. Sonra Nusret hesap ile geliyor ve olaylar gelişiyor.

Nusret: Ödemeniz 200 TL
Ahmet Abi: Duydum ki Paytomat ile anlaşmışsınız ben ödemeyi Waves ile yapmak istiyorum.
Nusret: Evet anlaştık ama biz kripto ödemelerini sadece Türkiye dışındaki ülkelerde alıyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemiz de şu an için bu şekilde ödeme aldığımızda bunu vergilendirilmiş olarak devlete bildirmemiz maalesef oldukça zor.
Ahmet Abi: Ne yapacağız peki Nusret??
Nusret: Merak etmeyin, Paytomat'ın bunun için de çözümü var. Siz şimdi bana Waves olarak ödemeyi yapın buyrun POS cihazı, QR kodunu taratabilirsiniz, toplam borcunuz 2,5 Waves. Siz şimdi bu ödemeyi Waves ile de yapsanız Litecoin ile de yapsanız ben bu şubem için Paytomat ile anlaştım, onlar bana ödemeyi fiat olarak gönderecekler. Nasıl mı? Anlaşmış oldukları Exmo borsasını duymuşsunuzdur, siz ödemeyi yaptığınız an bana ilettiğiniz Waves, Exmo borsasının entegrasyonları sayesinde Borsa üzerinden anında satılıyor ve Paytomat'ın hesabına Fiat para olarak geçişi yapılıyor. Paytomat da o an benim hesabıma Fiat parayı gönderiyor ve ben size bu pos cihazından sanki ödemeyi TL ile yapmışsınız gibi, 200 TL tutarında fatura/fiş kesiyorum.
Ahmet Abi: Al o zaman 1 Waves de bahşiş, helali hoş olsun.

Yani borsadaki Likitideyi kullanarak dileyen işletmeye diledikleri(desteklenen) fiat para birimlerinde anında ödeme yapabilecekler. Borsanın paylaştığı partnerlik açıklaması linkini aşağıda iletiyorum.

https://exmo.com/es/news_view?id=2613

Müthiş anlatım olmuş, eminim kimsenin kafasında soru işareti olmayacaktır:) Paytomatın gelecekte oldukça güzel ses getireceğine dair oldukça fazla emare mevcut. Buda onlardan biri olacaktır diye düşünüyorum.
member
Activity: 574
Merit: 55
Bu akşam Exmo Borsası ile partnerlik yapıldığı açıklandı. Paytomat ekibi tarafından ortaklığın tam olarak nasıl işleyeceği açıklanmadı ama büyük ihtimal anlık fiat/kripto bozma işlemleri için kullanılacak gibi duruyor.

Exponun kendi yaptığı açıklamada şöyle bir kısım var;

“We have always been fascinated by the way blockchain simplify the traditional financial system. This partnership is another important step towards the usage of cryptocurrencies as a payment method, its integration to the real area. We will provide the possibility for fast and easy performing of all main operations with cryptocurrencies straight inside the Paytomat wallet according to the platform exchange rate without any additional fees”, said CEO of EXMO Sergey Zhdanov.

Kalın harflerle işaretlediğim kısımda, Paytomat sistemi içerisinde gerçekleşecek olan tüm ana operasyonlarda borsa fiyatları üzerinden herhangi bir komisyon almadan işlem yapacağız diyor. Sanırım burada yapılacak olan işlemi kısaca aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

Diyelim ki Nusret Paytomat ile anlaşma yaptı ve Pos cihazlaranı kullanmaya başladı. Bunu duyan Ahmet Abi gidiyor Nusret'e güzel bir stake söylüyor, üzerine de baklavayı çakıyor. Sonra Nusret hesap ile geliyor ve olaylar gelişiyor.

Nusret: Ödemeniz 200 TL
Ahmet Abi: Duydum ki Paytomat ile anlaşmışsınız ben ödemeyi Waves ile yapmak istiyorum.
Nusret: Evet anlaştık ama biz kripto ödemelerini sadece Türkiye dışındaki ülkelerde alıyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemiz de şu an için bu şekilde ödeme aldığımızda bunu vergilendirilmiş olarak devlete bildirmemiz maalesef oldukça zor.
Ahmet Abi: Ne yapacağız peki Nusret??
Nusret: Merak etmeyin, Paytomat'ın bunun için de çözümü var. Siz şimdi bana Waves olarak ödemeyi yapın buyrun POS cihazı, QR kodunu taratabilirsiniz, toplam borcunuz 2,5 Waves. Siz şimdi bu ödemeyi Waves ile de yapsanız Litecoin ile de yapsanız ben bu şubem için Paytomat ile anlaştım, onlar bana ödemeyi fiat olarak gönderecekler. Nasıl mı? Anlaşmış oldukları Exmo borsasını duymuşsunuzdur, siz ödemeyi yaptığınız an bana ilettiğiniz Waves, Exmo borsasının entegrasyonları sayesinde Borsa üzerinden anında satılıyor ve Paytomat'ın hesabına Fiat para olarak geçişi yapılıyor. Paytomat da o an benim hesabıma Fiat parayı gönderiyor ve ben size bu pos cihazından sanki ödemeyi TL ile yapmışsınız gibi, 200 TL tutarında fatura/fiş kesiyorum.
Ahmet Abi: Al o zaman 1 Waves de bahşiş, helali hoş olsun.

Yani borsadaki Likitideyi kullanarak dileyen işletmeye diledikleri(desteklenen) fiat para birimlerinde anında ödeme yapabilecekler. Borsanın paylaştığı partnerlik açıklaması linkini aşağıda iletiyorum.

https://exmo.com/es/news_view?id=2613
member
Activity: 365
Merit: 40
daha once adini duydugum ama pek arastirma firsati bulamadigim bir proje. Gayet aciklayici ve anlasilir yazmissin hocam emegine saglik
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Bounty'den fon oluşturup girmiştik. Tokenler gelmiş. Ne zaman para eder ne olur bilmiyorum bu piyasada. Beklemeye mahkumuz Cheesy

Bugün tekrar sordum telegram kanallarında admin'e, 'CMC'den 3 büyük borsaya yakın zamanda gireceğiz, anlaşmalar yapıldı. Ancak Eos bazlı tokenlerin borsalara eklenmesinde sıkıntılar mevcut, ekibimiz şu an  borsalara bu konuda destek veriyor.' dedi. Umarım yüzümüzü güldürür.

[im g]https://i.imgyukle.com/2019/02/27/lsXHh.jpg[/img]
[im g]https://i.imgyukle.com/2019/02/27/lsgw8.jpg[/img]
Haksız da sayılmazlar. Hiç bir büyük borsada EOS tokeni yok bildiğim kadarıyla. Altyapı entegrasyonu zaman alıyor olabilir. Ve eğer büyük borsalara giren ilk EOS tokeni olacaksa bi hype görebiliriz belki.
member
Bounty'den fon oluşturup girmiştik. Tokenler gelmiş. Ne zaman para eder ne olur bilmiyorum bu piyasada. Beklemeye mahkumuz Cheesy

Bugün tekrar sordum telegram kanallarında admin'e, 'CMC'den 3 büyük borsaya yakın zamanda gireceğiz, anlaşmalar yapıldı. Ancak Eos bazlı tokenlerin borsalara eklenmesinde sıkıntılar mevcut, ekibimiz şu an  borsalara bu konuda destek veriyor.' dedi. Umarım yüzümüzü güldürür.

legendary
ICO'dan fon oluşturup girmiştik. Tokenler gelmiş. Ne zaman para eder ne olur bilmiyorum bu piyasada. Beklemeye mahkumuz Cheesy
member
Bu arada önsatışa katılmak için belirli bir bütçenin üzerinde yatırım yapmak gerekiyordu. Altcoin_TR telegram grubu adminlerinden AztecGoldHero sayesinde önsatıştan bonuslu olarak faydalanabilmiştik. Topladığı yatırımların karşılığı olan tokenleri bugün sahiplerine gönderdi. Verdiği güven ve destekleri için teşekkürler.
member
Activity: 812
Merit: 14
FRX: Ferocious Alpha
Önsatıştan token alanların dağıtımları yapıldı. Dağıtım yapılırken bazı kullanıcılar paytomat wallet'daki eos hesaplarını public olarak işaretlemedikleri için ekip mil adresi ile eos hesaplarını eşleştiremediği için ufak miktar kullanıcıya henüz dağıtım olmadı.

Ekip şubat ayı içerisinde halen ilk 20den borsaya gireceklerini söylüyorlar. 2-3 gün bir şey kaldı. Girilip girilmemesi benim için çok önemli değil ancak ekibin bu söylemlerde ne kadar ciddi olduğunu görmüş olacağız.

Umarim dediklerini yaparlar. Bir aralar pivot uygulaması vardı onlarda Aralık ayında ilk 3 borsadan birisine girecekti ama ses çıkmadı şuana kadar
member
Önsatıştan token alanların dağıtımları yapıldı. Dağıtım yapılırken bazı kullanıcılar paytomat wallet'daki eos hesaplarını public olarak işaretlemedikleri için ekip mil adresi ile eos hesaplarını eşleştiremediği için ufak miktar kullanıcıya henüz dağıtım olmadı.

Ekip şubat ayı içerisinde halen ilk 20den borsaya gireceklerini söylüyorlar. 2-3 gün bir şey kaldı. Girilip girilmemesi benim için çok önemli değil ancak ekibin bu söylemlerde ne kadar ciddi olduğunu görmüş olacağız.
member
Activity: 291
Merit: 11
Bu projeleri ilk hayata gecirenler hep öncelikli olacak.  Sayenizde inceleyecek başka bir konu daha oldu. Anlatımınız ve paylaşımınız için teşekkürler.
member
Fazla token gönderilip geri göndermeyen var mı acaba? Cheesy

Bazı hesaplara 2 defa aynı sayıda, bazılarına ise totalde fazladan göndermişler gibi duruyor, o yüzden emin değilim ama vardır tabi ki illa birileri.  Cheesy

Bu arada Bold Awards yarışmasında en iyi blokzinciri projesi dalında aday oldular. Oy vermek isteyenler buyursun. https://bold-awards.com/paytomat

Tanıdık projelerden Menapay da yarışmada var.
legendary
Dağıtımlar parça parça yapılmaya devam ediyor. İlk dağıtımda sanırım ufak bir hata yapıp bazı yatırımcılara fazladan token gönderdiler. Daha sonra bu kullanıcılar fazlalık tokenleri geri yolladılar. Eosflare.io sitesi üzerinden yaptığım kontroller ile bunu tespit edebildim, konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Bu ay içerisinde cmc'de üst sıralarda bulunan 3 borsada listeleneceklerini söylüyorlar bakalım sonuç ne olacak.
Fazla token gönderilip geri göndermeyen var mı acaba? Cheesy
member
Dağıtımlar parça parça yapılmaya devam ediyor. İlk dağıtımda sanırım ufak bir hata yapıp bazı yatırımcılara fazladan token gönderdiler. Daha sonra bu kullanıcılar fazlalık tokenleri geri yolladılar. Eosflare.io sitesi üzerinden yaptığım kontroller ile bunu tespit edebildim, konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Bu ay içerisinde cmc'de üst sıralarda bulunan 3 borsada listeleneceklerini söylüyorlar bakalım sonuç ne olacak.
full member
Activity: 1011
Merit: 128
Radix-The Decentralized Finance Protocol
Uzun zamandır sanırım böyle bir ico kaçırdım genelde böyle icoları yakalardım. Çok güzel inceleme olmuş bir bakmak lazım
member
Bugün token dağıtımı ile ilgili bilgilendirme sonunda geldi. PTI satın alanların tokenlerini nasıl alacaklarını medium linkinde paylaştılar. İngilizce bilmeyenler arkadaşlar için çeviriyorum. 29 Ocak tarihine kadar bu işlemlerin yapılması gerekiyor, aksi halde tokenlerinize erişim süreniz uzayabilir.

https://medium.com/paytomat/paytomat-starts-token-distribution-37a5ea2a820c

1. Adım olarak mobil cihazımıza Paytomat Wallet uygulamasını indiriyoruz. Konu başlığında linkleri bulabilirsiniz.

2. Adım Eos hesabı olmayanlar için, Eos hesabı olanlar Paytomat Wallet'a Eos hesaplarını tanımlayarak devam edebilirler. Eos hesabı olmayanlar Paytomat Wallet'a 2-3$'lık(fiyat sürekli değiştiği için tam rakam iletemiyorum) Waves, Tron, LTC, BTC, ETH vb Paytomat Wallet'ın desteklediği coinlerden atarak ücreti ödeyip direkt hesap açabilirler ya da telegram grubuna katılıp giveaway olması durumunda Eos Account Promo Code alarak o code ile işlem yapabilirler. Medium makalelerinde adminde promo code isteyebilirsiniz yazdılar ama telegramda bunun için giveaway yapılacağı söylendi yani şu an direkt olarak vermiyorlar.

3. Adım olarak uygulamadan ayarlar kısmına geliyorsunuz. Orada bulunan mail sekmesine token satışının yapıldığı hold.paytomat.com adresine kayıt olduğunuz mail adresinizi yazıyorsunuz.

4. Adımda ayarlardan profil kısmına geliyorsunuz, profil kısmından Public addresses kısmından Eos'u aktif hale getiriyorsunuz.

Bu adımları tamamladıktan sonra 29 Ocaktan sonra Paytomat Eos hesabınıza PTI dağıtımı başlayacak.

Ekibin hazırladığı video'ya aşağıdan ulaşabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=2MdQuotVSns
member
18 Ocak da Medium hesaplarından 2018'in ikinci yarısı rakamlarını açıkladılar.

https://medium.com/paytomat/paytomat-h22018-report-e804723a28d3

Blogda detay çeken noktaları aşağıda paylaşıyorum.

Partnerler
EOS - Bitfury Group - Lightning Peach - BuildTeam Blockchain Innovators

2019 Yol Haritası
Q1
oturup detaylı inceleyeceğim, bakalım bu NCR işbirliği gerçek mi?
- NCR Aloha , R-keeper POS entegrasyonları
- Telegram üzerinden bot ile ödeme yapabilme imkanı
- Paytomat Core MVP'nin EOS zincirine entegresi
- Mobil cüzdan 2.0 (Üye işyeri kataloğu, Yerleşik Borsa)
- PTI'ın ana borsalara eklenmesi
Q2
-Paytomat Core'un Eos zincirinde çalışır hale gelmesi
-Üye işyeri web paneli
-GitHub üzerinde kodların paylaşılması
-Üye işyeri uygulaması 2.0 (Raporlama, faturalama, ürün kataloğu)
Q3
-Eos altında Paytomat'ın kendi zincirine sahip olması ve bununla birlikte PTX sadakat programının başlaması
- Paytomat ekosisteminde bulunan herkesin kullanabileceği web paneli, Panel üzerinden ödül, transfer, volume takibi gibi işlemler yapılabilecek.
Q4
- Paytomat Wallet 3.0

2018 ikinci yarısındaki yapılan işlemlere ait diğer rakamlar da mevcut. Ancak burada en önemli noktayı ben NCR Aloha POS sistemine entegrasyon olarak görüyorum. Entegrasyon işlerinin iyi gittiğine test aşamalarına başladıklarına dair duyumlar mevcut.

Bunlara ek olarak blogda bu hafta içinde çok önemli bir haber paylaşacaklarını ilettiler. O haber de geldiğinde burada ayrıca yazarım. Tokenler halen açılmadı bu arada, yeni bir tarih de verilmedi. Bir aksilik olmazsa Ocak sonuna kadar dedikleri için 10 günlük bir süre kaldı gibi. Gelişme olması durumunda başlık altından paylaşmaya devam edeceğim.

member
Cüzdanda 100 PTI bulunduran ya da önsatışta PTI alıp hold.paytomat accountda 100'den fazla PTI olanlara ekip telegram üzerinden hediye gönderimi sağlayacak. Hediyeden kasıt Atkı, bere, matara, not defteri gibi ufak tefek hediyelik eşyalar, tabi hepsinde Paytomat logosu var.

Katılmak isteyenler telegramda pinli mesajda paylaşılan formu doldurabilirler.

https://t.me/paytomat

member

Açıklamanız için sağolun ama ne kadar açıklayıcı olmuş emin değilim Smiley Hatta daha karışı bile diyebilirim Smiley

Bu kadar detaya gerek var mı hala emin değilim. Başlığı anlamak umuduyla heyecanla takip ediyorum.

Hocam şöyle tekrar yazayım, Paytomat esas coini PTM olacak. Ancak henüz kendi zincirleri olmadığı için önsatışta satılan tokenleri PTI adı ile piyasaya sürüyorlar. Şöyle düşünebilirsiniz bunu. Örneğin Vet kendi zincirine geçmeden önce ETH zincirinde ico yaptı, kendi zincirine geçene kadar eth zincirinde VEN isimli tokeni kullandı. Aion kendi zincirine geçmeden önce icosunu eth zincirinde yaptı ve aynı isimle tokeni vardı. ICX keza aion ile aynı. Matrix aynı şekilde ETH zincirinde icosunu yaptı, kendi zincirine geçince eth zincirindeki MAN'ler 1:1'e oranında Matrix coini ile değiştirilecekler. Yani aslında bildiğimiz şeyler.

PTX dediği ise sadakat programından dolayı kullanıcıların kazanacakları bonus tokenler.

Bunların açıkçası detay olduğunu pek sanmıyorum, tipik ico öncesi ve sonrası token swap işlemleri. (=

Konu dışı olarak TRON'da Paytomat ekosistemine eklendi. Paytomat uygulaması ile ödeme yapılan noktalarda Tron ile de alışveriş yapılabilir duruma geldi.
member
Activity: 713
Merit: 31

PTM, PTX, PTI... Kaç tane varyasyon var. Burada işler biraz karışmış. Daha basit yöntem geliştirilebilirmiş gibi geldi. Yine de proje ana ekseninde çok başarılı duruyor.

Hocam 3ü 2 gibi düşünebilirsiniz. PTM ile PTI aynı şey olacak zaten, PTI'lar PTM çıkınca 1:1 oranında değiştirilecek. PTX de sistemin bonusu gibi. Yaptığınız harcalamar ile nasıl kredi kartında bonus mil vs birikiyorsa burada da PTX birikecek.

Açıklamanız için sağolun ama ne kadar açıklayıcı olmuş emin değilim Smiley Hatta daha karışı bile diyebilirim Smiley

Bu kadar detaya gerek var mı hala emin değilim. Başlığı anlamak umuduyla heyecanla takip ediyorum.
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
Şimdilik bu tip ödeme sistemlerine karşı temkinli olmakta fayda var. Burada önemli olan ne kadar merchant ile anlaşma yapacakları ve bu sistemi kaç kullanıcıya ulaştırabilecekleri.

Takip etmekte yarar var ama yatırım yapmak için aceleci olmamak lazım.
Pages:
Jump to: