Pages:
Author

Topic: Piyasadaki Btc sayısı 10 Milyonu Geçmez - page 2. (Read 383 times)

jr. member
Activity: 110
Merit: 2
September 13, 2018, 02:35:38 AM
Btc yakma olayı veya Madencilere dağıtma da teorik olarak mümkün olacağını sanmıyorum.
Olsa olsa bir forkla olabilir ki;
Geçen yıl daha güzel bir btc için işlem boyutunu 2mb olması gerekliliği herkes için ok di. Ama iş uygulamaya gelince borsaların çoğu risk almadı kabul etmediler.
Bunun tepkisi olarak ta btc yi bitirecek dedikleri bch çıkardılar o da bi-kaç seneye nalları diker.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
September 13, 2018, 01:12:32 AM
Bu bizim gibi yatırımcılar için daha da iyi. Fiyatı daha da yukarı çeker. İlerleyen dönemde zaten piyasadaki gerçek bitcoin sayısı aslında bu kadar diye çok haber görürüz.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
September 11, 2018, 09:36:23 AM
ilk uretilenlerin bende en az %30-40ının yok oldugunu düşünüyorum. ama bunu kanıtlayabileceğimiz yada ispat edebileceğimiz hiçbirsey yok. sistemde 10yılda bir işlem görmeyen walletlar yakılır gibi bir olay olsa o zaman 3-4 sene sonra 3 asagı 5 yukarı bir rakam oluşurdu.

Düşünceyle sallamasyonlo olmaz çok biliyonuz biraz araştırın bilgi kirliliği oldu heryer.
ne diyon lan sikik forumda her konuya troll yazıp duruyorsun seninde banlanman uzun sürmez.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
September 11, 2018, 09:06:51 AM
bence kayıp btc miktarı çokta önemli değil, zaten virgülden sonra 8 basamak var, her türlü ihtiyacı gideriyor. ha gün gelir fiyat çok artar,  1 satoshi bile çok değerli olur. o zmn kayıp btcleri sisteme kazandıralım mı konuşulur. onun dışında bir anlamı yok bana göre
Bu teorinin tek güzelliği toplam market cap belirtilenden daha az olması yani daha çok artmaya meilli
full member
Activity: 406
Merit: 189
September 11, 2018, 06:18:07 AM
bence kayıp btc miktarı çokta önemli değil, zaten virgülden sonra 8 basamak var, her türlü ihtiyacı gideriyor. ha gün gelir fiyat çok artar,  1 satoshi bile çok değerli olur. o zmn kayıp btcleri sisteme kazandıralım mı konuşulur. onun dışında bir anlamı yok bana göre
jr. member
Activity: 140
September 11, 2018, 05:15:11 AM
ilk uretilenlerin bende en az %30-40ının yok oldugunu düşünüyorum. ama bunu kanıtlayabileceğimiz yada ispat edebileceğimiz hiçbirsey yok. sistemde 10yılda bir işlem görmeyen walletlar yakılır gibi bir olay olsa o zaman 3-4 sene sonra 3 asagı 5 yukarı bir rakam oluşurdu.

Düşünceyle sallamasyonlo olmaz çok biliyonuz biraz araştırın bilgi kirliliği oldu heryer.
member
Activity: 560
Merit: 11
September 10, 2018, 11:05:29 AM
cüzdanlarda tx hareketliliği yoksa ona zaman aşımı süresi getirilir tekrar madenciliğe kazandırılabilir. ama bu konu konuşulmuyor bile. ciddiye alınmıyor belki veya henüz zamanı gelmedi. bundan 10-20 yıl sonra sikülasyondaki btc sayısı daha azalacak duruma bile gelebilir.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
September 10, 2018, 05:27:18 AM
jr. member
Activity: 110
September 10, 2018, 04:44:05 AM
Piyasa da 18 milyon btc yok. Teorik olarak var ama pratikte bulamazsınız.
Özellikle 10 milyon adedinin üretildiği 2009-2013 yılları arasında çok fazla kayıp btc var
+hatalı adrese gönderilenler var
+vefat edenlerin %90 ı nın private keyi de kendisiyle beraber mezara girmiştir.

Başka bir ifade ile tüm dünyaki btc sahipleri ortak karar alıp tüm btclerini bir cüzdanda toplamak istese 18 milyon btc yi toplayamazsınız. Taş çatlasın 10 milyon btc toplanır. Kalan 8 milyonsa lost btc olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır. Bu da btc nin market hacmini 110 değil 60 milyar dolar yapar.

Eski yıllardan hatırlatmalar:

12 bin entry girilen ekşi sözlükte bile ilk entry 2010 yılında girilmiş. (Kazılan btc sayısı 5 milyon)

12 bin entry girilen ekşi sözlükte bile 10. entry 2012 yılında girilmiş (Kazılan btc sayısı 10,5 milyon)

ilk btc borsası 3 yıl önce 2015 te abd de kuruldu. (Kazılan btc sayısı 15 milyon)

2012 lerde şu an türkiye deki bitcoin uzamanları da dahil pek kimsenin bitcoinden haberi yoktu.  o tarihlerde parayla bile btc alamazdınız

rich liste arada bakıyorum. Bir cüzdanın sahipli olup olmadığının kanıtı için o cüzdandan para çıkışı olması lazım. Para girişinin bi anlamı yok. Ve orda eski tarihli hiç çıkış yapılmamış cüzdanlar var. Şimdi diyeceksiniz ki madem sahipsiz neden btc girişi var. Muhtemelen cüzdanın sahibi bir gün çekmecesinin bir yerinden private key çıkar veya teknoloji gelişir hdd deki verilerini kurtarabilir düşüncesiyle cüzdanını sahipsiz göstermemek amacıyla komik rakamlar yolluyor.(tahmin)

Tabi kayıp btc ile ilgili net bişey söylemek mümkün değil.İlk zamanlar hobi/proje amaçlı para edeceğini hayal etmeyenler tarafından yarısı kazılmış. O tarihlerde bir çoğumuzun çok değer verdiği dijital resimlerimizi kaybetmişken hobi amaçlı kazılan btclerin private keylerini kimler kaybetmemiştir ki?
Pages:
Jump to: