Pages:
Author

Topic: Piyasadaki Geçmiş yıllar ile bu yıl arasındaki en büyük fark ! - page 2. (Read 301 times)

full member
Activity: 644
Merit: 103
CAT.EX Exchange
Ben şuan ki BTC Dominance de ki düşüşü paranın altcoinlere kaydığından dolayı olduğunu düşünüyorum, bu aralar piyasada para çıkışından ziyade yeni girişler var. Şu an altcoinler yatırım topluyor, yaklaşık temmuz-ağustos gibi (belki dahada erken olabilir) dominance artarak BTC hızlı yükselişine başlayabilir, dominance yüzde 70-80 lere geldiğinde uzun bir dönem sonra altları yıkarak geçebilir, o yüzden güvenmediğiniz hiç bir altcoini hodl yapmamak lazım. 2020 yılından sonra bu senaryonun gerçekleşebilir, birçok altcoin çöp olabilir o dönemde.
member
Activity: 276
Merit: 10
btc dominancede %32 ye kadar görmüştüm isterseniz onu düzeltebilirsiniz bence dominancenin düşmesinden cok bence capın artması önemli pasta büyüsün bitcoinde büyüsün önemli değil bizim için Smiley
member
Activity: 180
Risk takes great win or die.
Ethereum her türlü yol alır.Madencilik gereksiz bir enerji sarfiyatı meydana getiriyor.İlle de mining yapılacak denilirse BURST coinin Power of Capasity (depolamayla mining yapma) daha mantıklı ve elektrik sarfiyatı açısından aşırı çevreci.
member
Activity: 159
Casper forku ile POW dan POS a geçecekler zaten şuan testnet aşamasında.
member
Activity: 560
Merit: 12
Ethereumun önce kendini kurtarması lazım. Bitmainin çıkardığı cihazlara çözüm bulamazsa o da fazla yükselemez. Tabi bir de madenciliği bitireceğiz söylentileri var
member
Activity: 180
Risk takes great win or die.
Merhabalar arkadaşlar.
Söyle bir düşündüm geçmiş yıllarla bu yıl arasındaki değişkenler nelerdir.Yatırım eğilimleri nasıl değişti bir göz atalım beraber katkıda bulunalım istedim başlık altında değerli analizlerinizi esirgemeyin şimdiden teşekkürler.

1-Dominance (Pazar Baskınlığı)
     2008 yılından Mart 2017 ye kadar olan süreçte Bitcoin'in piyasada bariz bir dominance (pazar baskınlığı baskınlığı) mevcuttu.2008 den bu yana % 80 nin altına nadiren düşen pazar baskınlığı Mart 2017 den sonra ICO yapan şirketlerin artması ve yüksek ROI oranları yatırımcıları altcoinlere teşvik etti ve BTC dominansı % 38 lere kadar düştü. 15 Haziran 2017 den sonra  20 k yolculuğu ile %65 lere çıkan pazar baskınlığı tekrardan sert bir düşüş yaşadı.

2-Vadeli işlemler çıktı piyasa altüst oldu.
     Bitcoin almadan Bitcoin'in artıp azalmasına yatırım yapanlar adeta iddia oynarcasına BTC nin düşüşünden de para kazanmaya başladı.Elbette piyasa düşecek artacak fakat short-long posizyon açıp elindeki yüklü BTC yi borsada manipülasyona alet eden Balinalar BTC yi büyük ölçüde frenledi.Borsada maniplasyon kanunen yasak ve hapis cezası ile cezalandırılırken, Kriptopara borsalarında maniplasyonlara karşı bir yaptırımın olmamasının yanında vadeli işlemlere geçiş yatırımcıların riskini daha da artırdı.

3-Bitcoin Forklarının tehtidi
     Bitcoin'in baskınlığını kaybetmesinin ve istikrarın zayıflamasının bir diğer sebebi başta Bitcoin Cash olmak üzere Bitcoin Gold, Bitcoin Private vb forklarla Bitcoin'in bölünüp güç kaybetmesi.Bitcoin'in yükselmesini forklara bağlayanlar ardından hacmin Bitcoin'den kaymasına ne diyecek?
 An itibariyle;
    Bitcoin Market Cap : 151 Milyar Dolar   Dominance  %38
    Bitcoin Cash          : 24 Milyar Dolar     Dominance  %6
    Bitcoin Gold          : 1.3 Milyar Dolar     Dominance  %3.2
    Bitcoin Private       : 1.1 Milyar Dolar    Dominance  %2.7
Eğer ki bölünme yaşanmasaydı Toplamda dominance %50 yi bulacaktı ve altcoinlerde daha hızlı bir toparlanma yaşacaktık.Piyasaya para girmesi lazım diyoruz ama Btc yi bir yandan çatallandırıyoruz altları tokatlıyoruz olmuyor.
Hep söyleniyor ya acaba Ethereum tahtı devralacak mı ? diye
 Bu forklarla devralması muhtemel.
Pages:
Jump to: