Moje misljenje je da se realno sa GPU ne isplati vise minati, ok ako imas pa koristis, al ici kupovati
je tesko isplativo. Graficka je preskupa, a investicija se isplati tek nakon cca 1 godinu sa trenutnim hashrate,
naravno on se s vremenom povecava...
Pricas budalastine. Ja rudarim oko 3 mjeseca, ulozio sam oko 110 000 kn i trenutno imam oko 12 000$ dolara u kriptovalutama. Majnanje nije samo nadi jedan coin (ETH, ZEC i sl) i pusti da rudari 24/7 nego puno puno vise od toga.
Za sve to sto si naveo je potreban odredjen IQ da se odradi, i malo vise koriscenje Google-a, a neki ljudi samo izvlace informacije iz dupeta. Naurcio sam S9, cekam da mi stigne, vecina ljudi koje znam u crypto svetu mi prigovaraju kako nisam trebao to da uradim, ALI da rudarenje nije profitabilno niko ga ne bi radio
Rudarenje je trenutno profitabilno ali pod kojim uvjetima i kome.
Recimo netko tko ne mora plaćati struju ili mu je struja jako jeftina, njemu je sigurno profitabilno i biti će još dugo. Zatim netko može nabaviti jeftinije opremu (npr. kupi opremu na firmu, odbije PDV to je odmah 25% jeftinija oprema + firma ima trošak).
Recimo da si ispravno upario karticu i algoritam za rudarenje i to je to što se podrazumijeva pod rudarenjem, barem ja tako gledam na to.
Odabir prave kripto valute u kojoj ćeš držati sredstva i mešetarenje na burzi nije rudarenje, to možeš raditi i bez kupovine opreme, sredstva direktno uložiš u kiptovalute.
Evo baš me zanima koliko je od tih 12k$ izrudarila oprema a koliko je zarađeno na trgovanju?