Pages:
Author

Topic: Poşet Neden ? 25 Kuruş - page 2. (Read 248 times)

legendary
Activity: 1932
Merit: 1757
July 02, 2024, 05:16:43 PM
Poşetin ücretli olmasına ilk zamanlar karşı çıkmış olsam da gereksiz poşet alımını engellediğini gördüğüm için kararın doğru benim düşüncemin yanlış olduğunu anlamıştım insanlar evlerindeki poşetleri getirip tekrar kullanıyor ya da bez torbalar taşıyordu ancak şuan ücret çok düşük kaldığı için eskiye kaldı ama poşet fiyatına zam zaten kemer sıkma politikalarından dolayı bunalmış halkta garip bir tepkiye yol açabilir bizim halkımız doğrudan para ödediği şeylere daha çok tepki koyuyor örneğin araba ücretini üreticiye ödedikten sonra vergisini devlete e-devletten yatırsaydık devlet bu kadar vergi alamazdı.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
July 02, 2024, 11:29:28 AM
Evet poşet halen neden 25 kuruş?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019 yılında poşetler ücretli olmuştu ve fiyat olarak o günün şartlarında 25 kuruş (dolar kuru 5.34 lira- 1 poşet = 0,047 sent ) olarak belirlenmişti. Poşetlerin ücretli olmasından sonra ise poşet kullanımı %75 oranında azalmıştı ve bez çantalar daha yaygın kullanılıyordu yada tüketiciler yanlarında poşet bulunduruyordu. Poşetlerin ücretli olması cidden işe yaramıştı kullanımı azalmıştı.

Bu gün gelinen noktada ise bir poşetin dolar karşılığı  1,55 lira yapıyor fakat poşet halen 25 kuruş. Poşetin ücretli olmasındaki amaç plastik kullanımını azaltmaktı fakat bu gün poşetin 25 kuruş olması sebebiyle bu uygulamanın bir anlamı kalmadığını düşünüyorum. Plastik atıkların azaltılması adına poşet kullanımının azaltılması için poşetin bu gün en az 1 ila 1,5 lira arasında bir fiyatla satılması gerekir hatta bu tutarın çoğunluğu devlete aktarılmalı ama nedense 2019 yılından beri poşet ücretinde hiç artış olmadı peki neden? Neden fiyatı sabit kaldı bilemiyorum.
Pages:
Jump to: