Pages:
Author

Topic: Polisliğe bakış açınız nasıl? - page 4. (Read 707 times)

newbie
Activity: 196
Merit: 0
February 03, 2018, 03:09:01 PM
Güzel meslek, en azından bizim gibi (öğretmenler) komik paralara özel sektörde sürünmüyorlar.
full member
Activity: 287
Merit: 100
February 03, 2018, 10:06:10 AM
bir baltaya sap olamayanların yaptığı meslek işte o yüzden çoğu görevi dışında eşkiyalıkta yapıyor, misal:

https://www.youtube.com/watch?v=uQhP2GTzC7c
sr. member
Activity: 454
Merit: 300
February 03, 2018, 08:00:05 AM
Eğer çok sivri bir sol görüşün varsa ve çok fazla dikbaşlıysan kesinlikle gitmemelisin. Onun dışında devletin her dediğini yapmalısın eğer polis olmayı gerçekten istiyorsan git ama zora gelemiyorsan yapamazsın
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
February 03, 2018, 04:04:31 AM
Babam asker olmasına rağmen her zaman polislere karşı bir antipatim olmuştur. Bana göre asla yapılmaması gereken bir meslek . Çünkü , polislerin çoğunluğu zaman içinde çok yıpranıyor yine de siz bilirsiniz.
member
Activity: 238
Merit: 10
One Token to Move Anything Anywhere
February 03, 2018, 02:59:35 AM
Her mesleğin bir zorluğu vardır umarım herşey gönlünüze göre olur.
member
February 02, 2018, 04:00:42 PM
Çalışma şartları oldukça ağır bir meslek. Gecesi gündüzü yok, tatili yok, sevdiklerinin aklı sürekli dışarıda.. Yine devlet memuru olmak bir güvence tabi ki. Maaşı da türkiye şartlarına göre fena değil. Dışarıda da saygı gören bir meslek. Ama o kadar emre, saçma çalışma saatlerine katlanmak kolay değil. Ya çok sevmeli ya da çok sabırlı olmalı polislik yapan..
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
February 02, 2018, 12:27:43 PM
Bir öğretmen olarak şunu söylemek istiyorum, gerek öğretmenlik gerekse Polislik fazlasıyla ömür törpüsüdür. Insanı erken yaşlandırır. Birinde anasının babasının bile hakkından gelemediği çocukları adam etmeye çalışırsınız, diğerinde genci yaşlı yine insanla uğraşırsınız. İnsanla uğraşmak zordur. Eğer mesleği sevmezseniz hiç mutlşu olamazsınız öncelikle bunu söyleyeyim. Nemaaş tatmin eder nede mesleği doyum sizi tatmin eder. Sevmeniz lazım. Polislik öğretmenlik gibi değil. Gece nöbeti var asayiş olayları var, doğu görevi var ve ülkemiz sancılı dönemden geçiyor biliyorsunuz. Baya zor meslektir. Ülke durumuna bakınca ekonomik olarak , bir dünya işsiz üniversite mezunu dolanıyor. Yani memur olmak isteyen de bir dünya sırada insan var. Bence enine boyuna anlattıklarımı düşünün eminim sizde farkındasınızdır bir çok şeyin ama ülke gerçeklerini de düşünmeden karar vermeyin. Özel sektör tam bir emek hırsızıdır bu arada..

Hocam öncelikle forumda bir ögretmenle hele ki legendary bir ögretmenle karsilasmak beni mutlu da etti sasirtti da hani bitcoinle ilgilendiginizi ve eskiden beri ilgilendiginizi bilmek anlaminda. Keske daha once tanismak imkanimiz olsaydi da bana daha once bitcoinden bahsetseydiniz biraz gec kaldim sanirim  Grin

Daha sonra soylediklerinizi cok dusundum hocam egrisini dogrusunu tarttim bictim. Sizin degerli goruslerinizi de gordum. Ve ben bu yolda bas koymaya karar verdim. Zaten benim 2006 yilindan beri polis olma dusuncem vardi ogretmenlik kazaninca öteledim dusuncemi ama bugun geldigimiz konumda senede 100 tane 150 tane alinan bir bolumun ogretmeni olarak alternatifler cercevesinde gecmiste icimde uyuyan o dusuncem tekrar baskin geldi bana.  Tesekkur ediyorum degerli vaktinizi bana harcadiginiz icin. Herkesin gorusu cok guzel genel anlamda forumda olumlu izlenimler edindim. Herkese cok tesekkur ederim
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
February 02, 2018, 12:21:00 PM
Bir öğretmen olarak şunu söylemek istiyorum, gerek öğretmenlik gerekse Polislik fazlasıyla ömür törpüsüdür. Insanı erken yaşlandırır. Birinde anasının babasının bile hakkından gelemediği çocukları adam etmeye çalışırsınız, diğerinde genci yaşlı yine insanla uğraşırsınız. İnsanla uğraşmak zordur. Eğer mesleği sevmezseniz hiç mutlu olamazsınız öncelikle bunu söyleyeyim. Ne maaş tatmin eder nede mesleki doyum sizi tatmin eder. Sevmeniz lazım. Polislik öğretmenlik gibi değil. Gece nöbeti var asayiş olayları var, doğu görevi var ve ülkemiz sancılı dönemden geçiyor biliyorsunuz. Baya zor meslektir. Ülke durumuna bakınca ekonomik olarak , bir dünya işsiz üniversite mezunu dolanıyor. Yani memur olmak isteyen de bir dünya sırada insan var. Bence enine boyuna anlattıklarımı düşünün eminim sizde farkındasınızdır bir çok şeyin ama ülke gerçeklerini de düşünmeden karar vermeyin. Özel sektör tam bir emek hırsızıdır bu arada..
member
Activity: 336
Merit: 11
February 02, 2018, 12:01:12 PM
kutsal bir meslek çok zor bi meslek. her yiğidin harcı değil onu da geçtim para pul için yapılacak bir iş değil.
gecen yok gündüzün yok. tatilin hiç yok. Allah yardımcıları olsun.
newbie
February 02, 2018, 11:59:54 AM
ne olursa olsun kutsal bir meslektir ama iş bulamayanın polisliği tercih etmesi de meslek açısından iyi değildir.gerçekten severek yapacak kişilerin polis olması lazım diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 672
Merit: 251
February 02, 2018, 07:09:47 AM
Zor ve riskleri olan bir meslek. Özel hayatınız neredeyse hiç yok. Gece gündüz, tatillerde , milli bayramlarda, çocuğunuzun doğumunda, düğün gününüzde bile çalışabilirsiniz. Bu sebeple iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Toplum polisi sever. O konuda bir sıkıntı yok.
full member
Activity: 286
Merit: 100
February 02, 2018, 07:03:00 AM
Polis zor bir meslek. Mecbur kalmadıkça memur olmaya gerek yok.hayattan beklentiniz yoksa bu meslek ideal ama bazıların hayalleri, beklentileri olduğu halde tek şansı polislik, memurluk olduğunu unutmamak gerekir.
member
Activity: 111
TEND, TOKENISING LUXURY ASSETS
February 02, 2018, 05:30:45 AM
Polislik zor ama bir o kadarda kutsal bir meslek.maddi acidan gayet tatminkar.ha yaptiklarinin karsiligimi derseniz kesinlikle hayir,nelerle nasil ugrastiklarini goruyoruz,Saygin bir meslekmi,evet saygin bir meslek,en onemlisi de sirtini devlete dayayip maasini aliyorsun iyi bir emeklisi var.  bence polislik giderek cok cazip hale geliyor,
newbie
Activity: 70
January 31, 2018, 08:02:14 AM
Bence çok sorumluluk gerektiren meslek zor meslek bence
newbie
Activity: 51
January 31, 2018, 07:20:57 AM
Polislik bence cok kutsal bir meslek. tipki askerlik gibi. ulkemizin 2.buyuk  guvenlik gucu, polislik saygin bir meslek.parasida cok iyi issizligin cok yuksek oldugu ulkemizde polislik universite mezunlarina is kapisi acti, ne kadar zor sartlar altinda calistiklarini  goruyoruz,geceleri yok gunduzleri yok.hele bu gunlerde polislerimizin yuku cok agir,vatandas olarak elimizden gelen yardimi yapalim. dedigim gibi polislik cok saygin bir meslek  polis olmak isteyenler hic durmasin ulkemizin yeni temiz insanlara ihtiyaci var.
newbie
Activity: 56
January 30, 2018, 02:37:38 PM
İnsanlar saygı duyar bir kere, doğuda falan polis değilsen.Ama genelde polislerin biraz sıkıntılı tipler olduğu gerçek.İstiyorsan olursun abi osu busu yok bunun.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
January 30, 2018, 12:02:05 PM
Maddi açıdan bakar ve ülke durumunu gözönüne alırsanız oldukça rahat ve geliri iyi olan bir meslek. Zaten milletin açlıktan nefesi kokuyor, hükümet asgari ücrete ''ZAMcık'' bile yapmıyor, iş bulmak için gençler kapı kapı gezse bile def ediliyor. Geleceğinizi garanti altına almak ve rahat bir hayat yaşamak istiyorsanız düşünebilirsiniz.
Toplumun gözünde onurlu ve vatanı için çabalayan bir insan olarak görüleceğiniz kesin. Fakat şunu da duyacaksınız;
Akşama kadar arabanın içerisinde bir oraya bir buraya yata yata para kazanıyorlar.

Yani toplum her şekilde bakar, eleştirir, över. Mesele sizin polisliğe nasıl baktığınız.
Gerçekten derdiniz vatan, millet, Sakarya ise amenna.
Ben bu ülkede açım kardeşim ne yapayım son çarem bu, başka türlü geleceğimi kurtaramayacağım diyorsanız yine amenna.

Karar ve seçim sizin.
member
Activity: 322
Merit: 14
January 30, 2018, 10:53:27 AM
polislik en zor meslek gruplarından birisidir. hafta sonu tatil planı bile yapamazsın ülkemizde. bir gösteri olur bütün izinler iptal edilir. olay olur bi bakmışsın bilmem nereye 45 günlük görev emri gelmiş. ne gecen vardır ne gündüzün.
Allah yardımcıları olsun.
member
Activity: 102
Merit: 25
January 29, 2018, 03:41:29 PM
Meslek zor ama bana göre yerine göre bir o kadarda zevkli geliyor en azından devlet memuru olmuş oluyorsun.
full member
Activity: 350
Merit: 105
January 29, 2018, 02:57:54 PM
Bazı arkadaşlar olumsuz düşünceler sergilemiş ama neye göre neden bilemiyorum.  Bir arkadaşımız şöyle demiş ''Bana göre hayattan beklentisi kalmamış bir insan sadece polis, öğretmen veya dengi bir devlet memuru olmak ister.'' Ben devlet memuruyum. Bu arkadaşa göre benim hayattan bir beklentim kalmamış olması lazım.  Bir arkadaşımız da şöyle demiş ''Polis emre itaat eder. Vicdanınızın elvermediği devlet zorbalığı durumlarında da zorbalığa destek olursunuz. Başka alternatifleriniz varsa bence polis olmayın.'' Polis değil de özel sektördeki arkadaşlar emir almıyor sanırım  sanırsan hepsi babasının fabrikasında müdür galiba. Bu arkadaşın demesine göre bizim devletimiz demek ki vicdansız. Diğer arkadaşımız da şöyle demiş  ''Polislerin işi çok zor. Maaşlar az, mesai fazla. Mesleğin itibarı azaldı. Düzelme gerekiyor.'' bu arkadaşa katılıyorum. Ayrıca belirteyim ben polis felan değilim yanlış anlaşılmasın yalnız pireye kızıp yorganı yakamayız.  

Neyse gelelim konuya bütün erkek çocuklarına sorulduğunda büyüyünce ne olacaksın dendiğinde %50 sinden fazlası polis der. Neden der veya neden deriz bu yorumları yapan arkadaşlar bunları hiç düşünmemiş. Polislik kutsaldır arkadaşlar insanların maddiyatı, maneviyatı, ahlakı, yeri geldiğinde namusu  polislere emanettir. Kaldı ki toplumsal açıdan da itibarlı meslekdir. Zor demişler hangi iş kolay her meslek grubundan çalışan 1 er kişiyi buraya çağırsak anlat desek  kendi mesleğinin daha zor olduğunu anlatıp yarışa girerler. Biz toplum olarak zaten hiç birşeyi beğenmiyoruz. Bazı arkadaşlar maaşı az demiş bu arkadaşlar aylık ne kadar maaş alıyorlar ben merak ettim açıkcası yeni başlayan bekar bir polis memurunun maaşı neredeyse 4000 e yakındır diye tahmin ediyorum bunun neresi az ? Yanlış anlaşılmasın bence 8000 olmalı ama bizim devletimizin imkanları bu kadar.  Velhasıl kelam güzeldir kardeşim polislik olabiliyorsan eğer durduğun kabahat.
Pages:
Jump to: