RADS- Radium 'un 2 gündür ekmeğini yiyorum. Gün içinde 0.00091-0.001 aralığında dans ediyor. Fix 0.00091-92 civarından al, 0.001 sat şeklinde emir girerek 2 gunde %15 in üstünde kazandırdı. Grafiklerine baktığımda 0.0009 seviyeleri bile tehlikeli ama 2 gündür şansım yaver gidiyor.
Dayanamayıp 0.027 seviyesinden ve bir kısmını 0.0259 den sattığım ether'i 0.023 den tekrar aldım. Aldığıma da pişman oldum şimdiden. Yükseltip yükseltip basamak gibi çakım var Ether.de.
RADS' ı 49 dan alıp, 94 den çıkmıştım önceki hafta, hala takip ediyorum, ama bu fiyatlar fazla benim için. Daha doğrusu sadece onu takip etsem, al sat kazandırır.
Poloniex de işlem yapacak arkadaşlar, ilk 20 sırada ki copinler her zaman pump-dump yapılır.
Eğer herhangi bir coini alıp, yükselince satacağım diye düşünmüyorsanız, yani duygusal bağ kurmadıysanız
pump hareketlerini takip edin.
Misal bir coinin fiyatı aylardır 10 sat iken o gün 20 sat oldu, deli gibi de trade yapılıyor o an, gözden çıkaracağınız miktar ile gireceksiniz hemen, 20 den alıp 25 den satıp çıkacaksınız. Gerekirse
20 den alıp, 18 den satı,p 15 den geri alacaksın, 25 den satacaksın
Yani hızlı hareket edip, pump dalgasından yararlanacaksınız. Bu söylediğim kesinlikle garantici arkadaşlar için değil, benim gibi macera araynlar ve miktarı gözden çıkaranlar için.
Bu sayede illa ki zaman zaman kaybedeceksiniz ancak totalde çoğu zaman kazanırsınız.
Örnek olarak yukarıda XEM'den bahsettim. arkadaş bu saatten sonra girmek sakat demişti ya, üzerinde 70 sat daha çıkmış dün.
Ben dün 300 satta girdim, ara ara tekrar al sat yaptım 320 al -330 sat, 310 al - 350 sat vs. gibi, 367 den sattım çıktım en son,
bugün bakdım dump yememiş, hala hareket var, tekrar 387 den aldım 404 den sattım, 390 dan aldım 402 den sattım vs. devam ediyorum.
Duruma göre de ya devam ederim, ya başka coine geçerim direk.
Sonuçta güzel kar yapmış oldum, çoğu kişi ise 100 sat, belki daha düşükken alıp, bekleyip, şimdi pump da satarak çok daha fazla kazanmış oluyor tabii ki, ama ya pump olmasa, ne de olsa aylardır bekliyorlar.
Uzun lafın kısası, coinde uzun süreli durmuyorum, kısa vadeli dalgadan yararlanmaya çalışıyorum, dump geldiğini görünce gerekirse 2-3 sat zararına satıp çıkıyorum. Totalde karda olmuş oluyorum bu sayede hep.
Telaşa kapılmayacak, hızlı işlem yapabilecek, giden miktara üzülmeyecek kişilere de bu şekilde yapmalarını yavsiye ederim. Tabii herkes en iyisini kendi bilir.
Edit:
Bu arada Poloniex de şunu aklınızda bulundurun, gördüğünüz yüklü alım satım işlemlerinin %99'u balinaların kendi işlemleri. Kendisine alıp satıyor yani.
O nedenle marketin durumunu dikkatli takip edin, 10BTC alım yapıldı saldır, ya da 20 BTC satıverdiler kaçıyım gibi düşünürseniz çok canınız yanar.
Zaten bir coini pumplamaya başladıkları zaman, önce yüklü satış emri koyar, biraz bekler, yüklü alım emri koyar, ona satış yapar, tekrar emir açar. Böyle bir kaç defa devam eder.
Bu sayede panik satıcıların elinde ne var ne yok ortaya çıkarmasını bekler.