Pages:
Author

Topic: Ponzi oyunlarını desteklemeyin! - page 3. (Read 11961 times)

newbie
Activity: 1
Merit: 0
January 14, 2015, 03:30:16 PM
evet nexponzi autoponzi gibi sitelerden de uzak durun. bunlar ponzi modasına uyup site açan abuk sabuk tipler.

eğer erkenden bi ponziye girmek istiyosanız henüz taze olan http://ponzicrypto.com/ u öneririm. ben parayı 2 ye katladım şuan. total investment 35 lerde şuan bence en az 50 olana dek girilebilir.

tamamen otomatik.
burdan inceleyebilirsiniz:
https://blockchain.info/tr/address/17CHYtK4ko13Wdd2n6x86u7QhKpeYqa9Pb

açılalı 10 saat oldu ve 14 gün serecek.

weeklyponzi 750 Btc ye ulastı biliyosunuz, o bi efsaneydi ve bu okadar olmaz kesinlikle.

girecekseniz ivmeye bakın ve girin. ben gelen parayı tekrar dondurucem.

55lere kadar gireceğim.

bitcoin düstü, zararımı çıkarmak zorundayım.
not: yatırım tavsiyesi değildir.

tercih sizin.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
January 14, 2015, 01:18:49 PM

Yeni arkadaşları uyarmak için bir site paylaşmak istedim. http://btc-pyramid.com  Bu site dün açıldı. Cryptodouble tarzı bir site. 1 btc veriyorsun 6 saat sonra 1.2 btc veriyor. Siteyi açan kişinin forumda -6 trust ı var. Güvenilir değil. BULAŞMAYIN PARANIZI KAPTIRMAYIN.
full member
Activity: 280
Merit: 101
Proof-of-Stake Blockchain Network
January 14, 2015, 08:59:30 AM
full member
Activity: 224
Merit: 100
January 13, 2015, 03:43:47 PM
Biraz alakasız olacak ama moderasyonla ilgili konuşulmuşken şu linki paylaşmasam olmaz: https://docs.google.com/document/d/1p0q62yfrG_dG36IyJBKDmC_DYxlB5N5c5UtWyQXi24g/edit?pli=1
İnternet tarihinin en efsanevi/kült/komik tartışmalarından biri, bugün yine denk geldi nostalji yapmış oldum. Smiley

biraz okuyum dedim ama o ne hararetli bir tartışma olmuş öyle Cheesy 22 sayfayı görünce 3. sayfada bıraktım:D
EFS
staff
Activity: 3822
Merit: 2123
Crypto Swap Exchange
January 13, 2015, 03:33:32 PM
Biraz alakasız olacak ama moderasyonla ilgili konuşulmuşken şu linki paylaşmasam olmaz: https://docs.google.com/document/d/1p0q62yfrG_dG36IyJBKDmC_DYxlB5N5c5UtWyQXi24g/edit?pli=1
İnternet tarihinin en efsanevi/kült/komik tartışmalarından biri, bugün yine denk geldi nostalji yapmış oldum. Smiley
sr. member
Activity: 266
Merit: 250
January 13, 2015, 03:20:13 PM
-kes-
---------
Çakır çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş, yeni başlayanların okuması lazım, ponzi olan double sitelerine TR'den çok insan parasını kaptırmış.
Yorumun için teşekkürler.
İşte bu gibi ponzilere (örneğin cryptodouble) kişiler para kaptırmasın, emeklerine yazık olmasın diye bazı platformlarda "İnsanları ponzi hakkında bilgilendirin, ponzi nedir açıklayın, riskleri belirtin; platform yöneticilerinin amacı kar sağlamak değilse, bu sistem için refsiz link de paylaşın"  dediğimde, platform yöneticileri ilgili platformdaki yazımı silip beni platformdan banlamışlardı. Grin 

İnsanlara doğru bilgi verebilmek için en önemli olan şeyi "vaktimizi" harcayıp bir şeyler üretiyoruz, yanlışlıklar gördüğümüzde düzeltilmesi için bilgilendirmeler yapıyoruz; ancak 3 kuruşluk ref kazancı uğruna insanları dolandırıcıların kucağına atıyor bazıları. İşte bu yüzden ilk olarak moderatör arkadaşımıza sordum "banlayacak mısın" ona göre yazayım diye.

Neyse, insanların dolandırılmasına sebep olan kişilerin canı Kızıl Tamu'ya. İnsanlar "cahil kalıp" kurda kuzu emanet etmekte özgür, başka da bir şey diyemem.
newbie
Activity: 36
Merit: 0
January 13, 2015, 10:06:08 AM
Kumarhaneler "bugün kesin kazanacağım" diyen, liseler/üniversiteler "tek maçtan" yatan iddaa kuponlarıyla doluyken böyle şeylere şaşırmamak gerekir. Profersörleri dolandıran adamlar var.
Sonuçta bu ve benzeri olaylar, akıllı insanların para kazanması ve naiflerin kaybetmesi ile sonuçlanır. Doğada hep olur, böyle devam edecektir.
İyi akşamlar herkese,
full member
January 13, 2015, 08:52:22 AM
Çakır çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş, yeni başlayanların okuması lazım, ponzi olan double sitelerine TR'den çok insan parasını kaptırmış.

Neden acaba? Ref linkleriyle bilgisi olmayan insanları bu sisteme çekenler yüzünden olabilir mi? Wink
bence bunun en büyük nedeni kısa yoldan köşeyi dönme isteğimiz
full member
Activity: 218
January 13, 2015, 08:30:08 AM

Neden acaba? Ref linkleriyle bilgisi olmayan insanları bu sisteme çekenler yüzünden olabilir mi? Wink

Bence herkes her şeyi paylaşmakta özgürdür, insanlar kendi kararlarını kendileri vermelidirler. Kimsenin internet ortaminda veya dışarıdaki hayatında bir işe araştırmadan bilmeden girmemesi gerekir diye düşünüyorum.
legendary
Activity: 1424
Merit: 1001
January 13, 2015, 08:26:48 AM

full member
Activity: 218
January 13, 2015, 08:20:52 AM
legendary
Activity: 1424
Merit: 1001
January 13, 2015, 07:58:24 AM
Çakır işin gücün yok milleti bilgilendirmek için uzun uzun yazılar yazıyorsun. Ama ben bu yeni gelenlerin uzun mesajları okuduğunu sanmıyorum.

Okuyacak durumu olmayanlara özet: Ponziye para yatıran salaktır.
full member
January 13, 2015, 05:32:59 AM
uyarın için teşekkür ederim. imzayı güncelledim
legendary
Activity: 1792
Merit: 1030
January 13, 2015, 05:20:34 AM
Edit: https://bitcointalksearch.org/topic/thminingcom-cloud-mining-0008-btcgh-10-x-250ghs-1-month-trials-giveaway-923017  Buda bugün gördüğüm bir cloud mining. Bakın bakalım ponzimi Cheesy
Ponzi. Son zamanlarda cloud mining diye ortaya çıkanların hepsi.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
January 13, 2015, 05:07:28 AM
Bitcoine giriş kısmına sabitlenip koca koca harflerle yazılası bir yazı olmuş ellerine sağlık. yeni başlayan herkesin okuması gereken ponzi nedir kavraması gereken bir yazı. hashprofit benide yaktı (yatırım falan yapmamıştım ama sonuçta içeride birikenlerim gitti) hala bir umut belki açılır diye bekliyorum:D

Kardeşim imzanı değiştir. Newbie imzası yapmışsın ama sen şu an jr. olmuşsun Smiley Birde bende bu hashprofitten 100 ghs almıştım ücretsiz verilenden sonra orda biriken parayı almak için kontrot yapmam istendi. Tabi ben böyle bir foruma üye olduğum için yemedim Grin Direk irtibatımı kestim.

Bu ponzilerin internet dışındada örnekleri var. Mega holdings mesela. İhtiyacı olmayan kişilere 750$ a site satıyorlar. Orda çalışmak istersen önce sende site almak zorundasın. E ben siteyi napıcam? Olurmu yıllar sonra herkesin bir siteye ihtiyacı olacak diyorlar  Grin Sen para verip giriyosun sonra sende ihtiyacı olmayan kişilere internet sitesi satmaya başlıyorsun. Seni süslü şeylerle kandırıyorlar. Sonuç olarak;

Ponzi bir SAADET ZİNCİRİDİR.

Edit: https://bitcointalksearch.org/topic/thminingcom-cloud-mining-0008-btcgh-10-x-250ghs-1-month-trials-giveaway-923017  Buda bugün gördüğüm bir cloud mining. Bakın bakalım ponzimi Cheesy
full member
January 13, 2015, 02:20:58 AM
Bitcoine giriş kısmına sabitlenip koca koca harflerle yazılası bir yazı olmuş ellerine sağlık. yeni başlayan herkesin okuması gereken ponzi nedir kavraması gereken bir yazı. hashprofit benide yaktı (yatırım falan yapmamıştım ama sonuçta içeride birikenlerim gitti) hala bir umut belki açılır diye bekliyorum:D
hero member
Activity: 840
Merit: 1000
January 12, 2015, 06:10:55 PM
sr. member
January 12, 2015, 01:43:10 PM
Moderatör beye bir soru: Bu konuda yorum yaparsam bazıları gibi ban atar mısınız bana da? Grin Grin
Eleştiri yapmadan önce "yetkili"ye danışmak lazım Roll Eyes Roll Eyes

Bu forumda fikirlerini beyan ettiği için bir kişi bile cezalandırılmamıştır.

Teşekkür ederim, bu cevabın geleceğini biliyordum Grin .
Ponzi konudaki kişisel görüşüm şu:

Satoshi Nakamoto dahi çıkıp dese ki: "şu ponzi çok iyidir, şunlar gününde ödeme yapıyor yatırım yapın" bu kişilere asla ve asla güvenmeyin, yatırım yapmayın.

Ponzileri tanıtan ve yayan kişiler genellikle bu ponzilere parasını kaptırmış kişilerdir, sizlerin yatırımı olmadan kendi yatırımlarını çıkartamayacaklardır bu yüzden sizlerin de bu işe girmesini istiyorlardır.

Belki izlemiş olan birisi vardır, İngiliz dizisi var dolandırıcıları anlatan "Hustle" adında. Orada sıkça söylerler; Dürüst insanları asla dolandıramazsın, sadece "Açgözlü" insanları dolandırabilirsin diye.

2006 yılından beridir internette aktif olarak bu ödeme sistemleri (alertpay, paypal vs), ponziler, hyipler, reklamcılık (google adsense vb networkler) vs üzerine uğraşıyorum gözlemim şu: "Cahiller (bu konuda bilgisi kısıtlı kişiler) zengin olma hayaliyle kandırılıp ponzilere çekiliyorlar".

"Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş." güzide bir atasözümüzdür. Yukarıda bahsettiğim "Dürüst" kişiler bu tarz oyunlarda para kaptırdıktan sonra tekrar bu işe adım atmazlar. Ancak "Aç gözlü" olanlar "kaptırdıklarımı kurtarayım" diye düşünüp tekrar bu oyunlara girer ve daha da kaybederler.

Özetle Ponzi ve türevleri "daima kasanın kazandığı bir kumar"dır.

- Ponzilere yatırım yapılır mı? Ponzilerden karlı çıkılır mı?
Şahsi olarak bazı ponzilere ben de yatırım yapıyorum; ancak bu konularda belli başlı kriterlerim var elbette. Derinlemesine araştırma yapmadan ve bu alanda tecrübe kazanmadan "ponzilerden karlı çıkmanız tamamen şanstır". Şu anda cointellectçilerin %99u bu şansa sahip. Yarın öbürgün ct battığında internet üzerinde bolca "ağlayıp sızlayan" göreceksiniz. (beter olsunlar Grin )

Benim ponzi yatırım şartlarım bellidir:
1- Benzersiz (unique) site tasarımı.
2- Siteyi işleten kitle, (Ruslar işletiyorsa ardınıza bakmadan kaçın; örneğin hashprofit. Forumdaki ilk üyelerden birisi belki de benim ancak yatırım yapmadım, sonuç malum).
3- Ponzi'yi örtbas için kullandıkları bahane.
4- Bu bahaneye göre sundukları kar oranları.

3 ve 4'e bir örnek vereyim: Bir ponzi çıkıp şunu diyebilir: "Bak kardeş ben yıllardır Forex'in içindeyim, 1 haftada paramı 2'ye katlayabiliyorum, gel 100$ da sen ver senin paranı da 2'ye katlayayım ama sana %50 karı veririm". Ne düşünürsün? Forex'te 1 hafta'da deneyimli bir kişi %100 kar yapabilir mi? teorik olarak evet, hadi yatırım yapayım şuna".

5- Ponzi'nin ne zaman açıldığı. Eğer yatırım yapacaksanız illaki ilk günlerinde yatırım yapın. 2. haftasında yatırım yaparsanız o yatırımı çıkartma şansınız yok denecek kadar azdır. Çok uzun süredir devam eden ponzilere asla güvenmeyin.

6- Yatırımlarınızı mutlaka "reversible" (geri döndürülebilir) ödeme metodlarıyla (paypal, kredi kartı vs) yapın ve mümkünse paylarınızı "irreversible" yöntemlerle geri alın. Örneğin; paypal ile yatırım yaptıysanız bitcoin ile geri ödeme alın. Eğer sizi kazıklamaya çalışırlarsa Paypal'dan chargeback yapma imkanınız olur yatırımı geri alırsınız, hem de ponzici ödemeyi bitcoin ile yaptığı için geri ödeme talep edemez Grin

Son olarak ponzilerde beni bırak, babanıza bile güvenmeyin Grin
EFS
staff
Activity: 3822
Merit: 2123
Crypto Swap Exchange
January 12, 2015, 01:00:10 PM
Moderatör beye bir soru: Bu konuda yorum yaparsam bazıları gibi ban atar mısınız bana da? Grin Grin

Bu forumda fikirlerini beyan ettiği için bir kişi bile cezalandırılmamıştır.
sr. member
January 12, 2015, 12:58:40 PM
Pages:
Jump to: