...
Uite care e treaba. Eu am imprumutat 1 btc. Ideea e ca ii pot folosi doar la margin trading. Eu vreau sa folosesc trailing stop. Intrebarea e: daca sunt pe margin trading inseamna ca pot paria impotriva pietii? Adica pretul sa scada si eu sa castig in timp ce scade? Nu prea inteleg cum se foloseste trailing stop. Daca pun 40 in casuta si dau buy 1 btc ce inseamna, cand dau sell ce inseamna? Da-mi te rog exemplu in ambele cazuri cand sa zicem piata e la 601$/btc. Si eventual daca poti da-mi exemplu cand urca si scade piata in ambele cazuri. Merci.
Tocmai asta inseamna margin trading: faci trading cu fiat sau bitcoini imprumutati. Daca esti pe margin trading poti paria impotriva pietii, adica exact ce ai spus tu: castigi in timp ce scade pretul. Acest lucru este posibil doar cu margin trading si functioneaza in felul urmator: Tu ai 1000 usd in portofelul de trading (a se observa ca exista 3 portofele distincte asociate cu cele 3 sectiuni ale platformei). Crezi ca piata o sa scada deci este logic sa tii banii in fiat dar totusi vrei sa castigi mai multi bani (nu doar sa nimeresti "bottom'ul", sa cumperi atunci si sa castigi pe crestere, cum e pe un exchange clasic). Atunci pui un ordin de short (sell) sa spunem de 1 btc la pretul 601 usd, asta inseamna ca ai vandut 1 btc cu 601 usd. Acest 1 btc tu nu il detii deoarece ai doar fiat (chiar daca ai si btc in portofel tot nu o sa'i folosesti) si atunci sistemul il imprumuta automat pentru tine de la cei care ofera spre imprumut si il vinde pe piata. Poti inchide pozitia oricand dar sa spunem ca o inchizi la pretul de 550 usd, asta inseamna ca tu cumperi un btc la 550 usd. Returnezi btc'ul persoanei/persoanelor de la care l'ai imprumutat (aceste lucruri le face sistemul automat) si tu ramai cu un profit net de 51 usd., avand acum in portofel un total de 1051 usd.
Trailing stop este in special pentru a limita pierderile in caz de piata nu merge in directia preconizata. Daca pui 40 in casuta si dai buy inseamna ca o sa cumperi cand pretul creste cu 40 usd, la fel daca dai sell inseamna ca o sa vinzi cand pretul scade cu 40 usd.
Pentru un pret de market de 601 usd daca ai pus in casuta 40 si day buy atunci se va pune un ordin trailing stop cu valoarea 641 si ordinul se va executa (adica vei cumpara) cand pretul de market ajunge la 641 usd in cazul in care piata creste. Daca piata incepe sa scada atunci ordinul trailing stop scade odata cu ea, spre exemplu piata ajunge la 591 el mentinandu'se la o distanta de 40 usd, deci va fi de 631. Deci, daca pui buy si piata creste ordinul nu se modifica, daca descreste ordinul se modifica odata cu piata (pastrand diferenta pe care ai pus'o in casuta).
La fel daca pui sell, doar ca ordinul ramane fix atunci cand piata scade si se modifica cand piata creste. In cazul tau se va pune sell la 601-40=561 usd. Daca piata ajunge la 620 atunci si ordinul tau creste la 580, daca incepe iar sa scada ordinul nu se mai modifica, ramanand tot la 580.
Acest ordin il pui (in special) pentru a inchide automat o pozitie deschisa anterior.
-edit-
Cum a zis si berryzat: Atentie, atentie si iar atentie! Se pot castiga bani (si chiar multi) cu margin trading'ul dar la fel de bine se pot si pierde!
-edit-