Nu cred ca este doar un cip care functioneaza pentru minerit . Depinzand de ceea ce trebuie sa faca se pot programa mai multe cip-uri care se gasesc si la noi pe piata . Vreau doar sa vad ca mai sunt doritori si entuziasti si gasim o solutie sa facem un miner . Doar ca e nevoie de mai multi oameni si fiecare sa se intereseze de ceva anume .
Si eu asi fi interesat de asa ceva ... doar ca asa cum spune si titlul ASIC "Application specific integrated circuit"; aceste circuite dedicate scrypt-ului, deocamdata se pot numara ca si proiecte pe degetele de la o mana ... si aceasta tocmai costurilor ridicate de proiectare de la 1 - 2 mil euro in sus ...
Singurele alternative ar fi doar utilizare FPGA, nefind necesara productia, ci doar programarea ... dar care comparat cu ASIC-urile, sunt foarte mari consumatoare de energie de unde si ineficienta lor... e inutil sa proiectezi un sistem cu 100 FPGA ... care consuma egal cu un 2 - 4 GPU-uri la un randament egal.
Singura strada de parcurs ramane ASIC-ul ... care la un randament egal are un consum de 5 - 10 ori mai scazut, caci in prezent singurul avantaj ar fi reducerea energiei consumate sau triplarea puterii la o aceasi cantitate de energie consumata .
Eu imi imaginam mai multe carduri de forma egala cu cea a unei placi video care la interfata cu sochetul PCI-e sa aiba un controler "USB3 to PCI-e" iar ca si circuite de minat GC3355 . O idee se poate trage din aceasta schema de pe
GitHub unde se vad 8 circuite interconectate. Se zice ca acest Cip din proiectare are un sitem intern de "adresare" pe 3 bit de unde concluzia: se pot interconecta maxim 8 circuite ... dar ca si idee adaptoarele "USB3 to PCI-e" au de regula 4 - 5 intrari host usb ... de unde idea de a conecta 4 linii de cate 8 cip-uri GC3355, un total de 32 cip-uri , care ar produce cam 1,92 Mh/sec.
Nu cred ca ar fi rau mai ales daca ne gandim ca in regim de generare scrypt ar donsuma doar 128W, si ar mai fi un avantaj ... acela de a putea reutiliza moterboard-urile deja existente ce la stadiul actual mineaza cu GPU. Ganditi-va doar la un MB cu 5 PCI-e care ar avea 5 astfel de placi ar produce aproape 10 Mh/s la un consum de cam 700 - 750 W cu cpu inclus; si care ar genera caldura infima comparat cu GPU.
Nu cred ca ar fi rau ...