Pages:
Author

Topic: Psu Sorunu. Sata Kablosu Yanması. - page 2. (Read 308 times)

member
Activity: 115
Merit: 10
December 26, 2017, 04:15:24 PM
Bütün girişler yanmadı arkadaşlar. 3 giriş olunca kabloda bende o şekilde kullanıldığını düşünüyordum.Aslında 3-4 ay bu şekilde sorunsuz kullandım sonrasında sıklıkla sıkıntı çıkmaya başladı işte.

Yanan girişler hariç diğer girişler çalışıyor sorunsuz.İyi ders oldu bana da zaten 1 tane sağlam psu daha almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz.Saolun yardımlarınız için.

Bu arada bi arkadaş yazmış tek psu kullanmıyorum 2 tane 750 watt psu var.Sistemde 950 watt tüketiyor toplamda.
full member
Activity: 398
Merit: 101
December 26, 2017, 03:53:12 PM
Sata kablosu normalde harddisklere 5-10watt elektrik vermek içindir. Riserlar max 75 watt civarı elektrik çekiyo.
Sen hem 3 tane riser bağlamışın hemde psunun gücü az. Zaten 3 kere kablon yanmış. Şükret yangın çıkmamış.
Sen o psuyu at, en kısa zamanda kaliteli bi 1200watt+ yada 2 tane 750watt+ psu al.
sr. member
Activity: 728
Merit: 263
December 26, 2017, 03:40:10 PM
Merhaba Arkadaşlar.

Yaklaşık 5 aydır 6 adet 1070 ile mining yapıyorum.Toplam sistem 950 watt elektrik tüketiyor. 3 kere sata kablolarının psu girişleri yandı en son bu akşam aynı sorunu yaşadım.

1 sata kablosu ile 3 ekran kartı besleniyor. Sizce sorun 1 kablo ile 3 ekran kartını beslemek mi yoksa direk güç kaynağında.2 adet gold highpower güç kaynağı kullanıyorum.Psu nun 4 adet sata girişi var ve 1 güç kaynağında 2 tanesi 1 güç kaynağında da bu akşam 1 tanesi yandı.

Bu soruna çözüm bulamazsam artık en son corsair 850w gold güç kaynağı almayı düşünüyorum.Konu hakkında tecrübesi veya düşüncesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

öncelikle bronz ve silverler da böyle sıkıntılar olabiliyor. gold aaltı almayın.

ikinci olarak 850w sizin sistemi beslemez. 950w çekiyorsa 1200 aşağısı almayın psu yu yormamak adına.
member
Activity: 182
Merit: 11
December 26, 2017, 09:54:46 AM
Eriyen girişten ümidi kesin bir defa benimde başıma geldi Smiley sorunu çözmüşsünüz bir kablodan max 2 Riser beslemek lazın hatta yukarıda bir arkadaş önlem olarak 2*750 yaptığını söylemiş her kabloya bir Riser düşer buda bir çözüm ama çift Psu oluyor bu seferde.

member
Activity: 295
December 26, 2017, 08:53:07 AM
Sata kablosu derken riserdan çıkan sata girişine taktığımız kablodan bahsediyorum . Modüler kablo diye geçiyor galiba 3 adet girişi var.Normalde işte 1 kablodan 3 kartı besliyordum.
Şimdi teker teker yapamayacağım için 2-2-1-1 şeklinde yaptım yani 4 kablo kullanıyorum.
Şu bahsettiğimiz kablonun yetersiz kalacağı 3 kere yandı ama hiç aklıma gelmedi hep psu nun yetersiz kaldığını düşünüyordum Smiley

Bu şekilde de artık sorun olursa sağlam bi psu almayı düşünüyorum.

Birde bu yanmış diye söylediğim kısım psu da sata girişinde bulunan plastik kısım.Zaten içine taktığım kablonun girişi kısmı ile yapıştığı için çekince hepsi birlikte geliyor yandığında.Eğer o yanan kısım çıkarılmazsa da sistem saçmalamaya başlıyor.

Acaba o yanan girişlerdeki plastik kısmı satan bir yer varmıdır.Yerleştirilirse çalışmaya devam eder mi .

@BtcBlack
@Cryptotic

Eriyen girişi yeniden kullanmaya teşebbüs etmeyin bence Smiley Komple mi yandı bütün girişler? Yoksa sadece bir giriş mi hasar gördü? Eğer sadece bir giriş hasar gördüyse geri kalan 2 giriş zaten size yeter. Bir sata kablosuna 2 kartı, diğer sata kablosuna tek kartı bağlayın. Başka da bir çözümü yok sanırım. Tamamen yandıysa ve hiçbir giriş kullanılamıyorsa mecburen yeni PSU alacaksınız.
member
December 26, 2017, 08:45:30 AM
Sata kablosu derken riserdan çıkan sata girişine taktığımız kablodan bahsediyorum . Modüler kablo diye geçiyor galiba 3 adet girişi var.Normalde işte 1 kablodan 3 kartı besliyordum.
Şimdi teker teker yapamayacağım için 2-2-1-1 şeklinde yaptım yani 4 kablo kullanıyorum.
Şu bahsettiğimiz kablonun yetersiz kalacağı 3 kere yandı ama hiç aklıma gelmedi hep psu nun yetersiz kaldığını düşünüyordum Smiley

Bu şekilde de artık sorun olursa sağlam bi psu almayı düşünüyorum.

Birde bu yanmış diye söylediğim kısım psu da sata girişinde bulunan plastik kısım.Zaten içine taktığım kablonun girişi kısmı ile yapıştığı için çekince hepsi birlikte geliyor yandığında.Eğer o yanan kısım çıkarılmazsa da sistem saçmalamaya başlıyor.

Acaba o yanan girişlerdeki plastik kısmı satan bir yer varmıdır.Yerleştirilirse çalışmaya devam eder mi .

@BtcBlack
@Cryptotic
member
Activity: 295
December 26, 2017, 06:30:12 AM
Bir adet sata kablosuyla 2 ekran kartını besleyebilirsiniz ya da en azından Corsair'de o şekilde. Ben her ihtimale karşılık 2 adet 750'lik Corsair kullanıyorum. 3 birine 3 birine bağlayarak idare ediyorum. Gerçi çift güç kaynağı pek sağlıklı olmuyormuş ama, öyle denk geldi işte Smiley Sizin bağlantı yaptığınız 3 ekran kartının sata kablosuna ağır gelmesi kuvvetle muhtemel Smiley
full member
Activity: 398
Merit: 101
December 25, 2017, 10:23:16 PM
2 tane güç kaynağın var, 6 tane karta 3 tane sata kablo kullanıyosan, pci-e kablolara nooldu, onları niye kullanmıyosun?
member
December 25, 2017, 06:30:42 PM
Merhaba Arkadaşlar.

Yaklaşık 5 aydır 6 adet 1070 ile mining yapıyorum.Toplam sistem 950 watt elektrik tüketiyor. 3 kere sata kablolarının psu girişleri yandı en son bu akşam aynı sorunu yaşadım.

1 sata kablosu ile 3 ekran kartı besleniyor. Sizce sorun 1 kablo ile 3 ekran kartını beslemek mi yoksa direk güç kaynağında.2 adet gold highpower güç kaynağı kullanıyorum.Psu nun 4 adet sata girişi var ve 1 güç kaynağında 2 tanesi 1 güç kaynağında da bu akşam 1 tanesi yandı.

Bu soruna çözüm bulamazsam artık en son corsair 850w gold güç kaynağı almayı düşünüyorum.Konu hakkında tecrübesi veya düşüncesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
Pages:
Jump to: