Pages:
Author

Topic: Pump Dump ekibi legal bir şey midir? - page 2. (Read 804 times)

sr. member
Activity: 546
Merit: 250
October 24, 2017, 06:20:25 PM
Bitrexx geçenlerde pump dumb ekiplerini banladı diye biliyorum hatta bu ekip türktü diye hatırlıyorum türk hesapları al sata kapatmıştı bitrexx borsaya göre değişiyor heralde bitrexx hesapları banlamıştı.

Bu söylentiyi ilk başta ben de duymuştum ama banlanan hesapların ban sebebinin bu olmadığını açıkladı diye biliyorum bittrex genel olarak çoklu hesaplara karşı alınan bir önlem diye duyurdular.Bence vize krizinin bile etkisi vardı bunda.
full member
Activity: 490
Merit: 100
October 24, 2017, 03:24:17 PM
Bitrexx geçenlerde pump dumb ekiplerini banladı diye biliyorum hatta bu ekip türktü diye hatırlıyorum türk hesapları al sata kapatmıştı bitrexx borsaya göre değişiyor heralde bitrexx hesapları banlamıştı.
newbie
Activity: 30
Merit: 0
October 24, 2017, 10:42:53 AM
Soyle dusun, bir coin aldin ve bir grubun dumb donemine denk geldin, nasil kaybettiginde uzulursen ayni sekilde herkes icin gecerli. Arastirmadan projesini bilmeden bir coine girersin macera olur ama bir grubun pump dumb yapmasi sonuca zarara girersen o kazanc icini ne kadar rahat ettirir. Boyle gruptakilerin tek amaci paradir, o yuzden kolaylikla kendi grubundaki bile satarlar, o yuzden de zaten bu gruplarin omru kisa olur. Emek verip arastirip bireysel yatirimini yapmak gibisi yok.
newbie
Activity: 40
Merit: 0
October 24, 2017, 10:24:32 AM
Soru "legal mi?" diye geldiği için, bu hadiseyi illegal kılacak herhangi bir yasal düzenleme olmadığını bu sebeple legal olduğunu söyleyebilirim.

Ama eğer soru "etik mi?" diye sorulsa idi "bence etik değil" derdim. Pump gruplarından uzak durmak kişisel bir karar ama ben olsam uzak dururdum.
full member
Activity: 224
Merit: 100
October 24, 2017, 08:43:10 AM
Pump/Dump işleri birilerinin cebinden para çalmak ile eşdeğer olduğundan zerre etik değil.
Al-Sat işini aynı kefeye koyamayız bununla.
Zaten bu tip gruplarda bir süre sonra az kazanan, çok kazanan, kaybedenler yüzünden dağılır.
full member
Activity: 434
Merit: 107
October 24, 2017, 08:41:55 AM
Pump olayından uzak durulması gerekli bunu ahlaki olarak ele alıraak o bahsettiğin gruplar vs bir ponzi şeması ile ilerler ve  pump'ın dump'ı vardır bu dump kurbanı olan kişilerin dolaylı yoldan parasını çalmaktır -ki, borsalar pump'a müdahele edemez ama bu yapılması gerektiği anlamını taşımıyor! Özellikle yeniyseniz paramı ikiye katlayayım derken paranızın yarısından edebilir! Bu yüzden al-sat stratejinizi oluşturun temel ve teknik bilgilerle donanın kendi yolunuz ile işlem yapın hem kimseye ihtiyacınız kalmaz hemde vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmazsınız. Bol kazançlar Smiley

teşekkür ederim hocam. cevap benim için yeterli. illegal olarak tanımlanabilir o halde. benden uzak olsun.
member
Activity: 63
Merit: 10
October 24, 2017, 08:39:38 AM
Pump olayından uzak durulması gerekli bunu ahlaki olarak ele alırasak o bahsettiğin gruplar vs bir ponzi şeması ile ilerler ve  pump'ın dump'ı vardır bu dump kurbanı olan kişilerin dolaylı yoldan parasını çalmaktır, borsalar pump'a müdahele edemez ama bu yapılması gerektiği anlamını taşımıyor! Özellikle yeniyseniz paramı ikiye katlayayım derken paranızın yarısından edebilir! Bu yüzden al-sat stratejinizi oluşturun temel ve teknik bilgilerle donanın kendi yolunuz ile işlem yapın hem kimseye ihtiyacınız kalmaz hemde vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmazsınız. Bol kazançlar Smiley
full member
Activity: 434
Merit: 107
October 24, 2017, 08:01:16 AM
Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla böyle gruplar var. tek başına da bu işler yapılır çok parası olan için ama benim gibi fazla yatırımı olmayanlar toplanıp birlikte hareket ediyorlarmış.

gerçi piyasa hacmi çok yükseldi bir grup kurulsa ne kadar gücümüz yeter bilmiyorum.

ayrıca böyle bir şey yapmak yasak mı borsalar açısından bu konuyu da bilmiyorum.

düşüncelerinizi almak isterim.

Pages:
Jump to: