İstediğin şey bu sisteme göre bana göre fazla şeyler. Hem paramı katlayayım hem zarar etmeyeyim ve dalgalanmadan etkilenmeyeyim diyorsun doğru anladıysam. Tether'e kimisi güveniyor kimisi güvenmiyor kendi analizini riskleri belirleyerek yapmalısın. Zarardan çok korkuyorsan fiata geçebilirsin yani nakit olarak tutabilirsin. Bir alternatif digilira sitesini kullanabilirsin WTRY tokeni alırsan istediğin zaman bitcoin alabilirsin waves dex borsasından. Çekmek istersen de banka hesabını tanımlıyorsun daha sonra emir veriyorsun hesabına kısa sürede havale/eft ediliyor. Tam tersi hesabından havale göndererek yine btc veya ether alabilirsin. Benim hareketim daha çok hold olarak devam ediyor. Dolar karşılığına fazla takılmıyorum. Piyasa ayakta durduğu sürece bende korkmuyorum zaten korkunun ecele faydası yoktur. Böyle düşünürsek bizim de katkımız olur aksi durumda panik yapar dururuz hem kendimize hem sisteme zararımız oluyor. 1 bitcoin'in var diyelim veya 1 ether var bunların dolar karşılığını unutuyorum elimdeki kripto coin aynı ölçüde duruyorsa benim için sorun yok demektir.
aslında benim istediğim o nakite geçtiğimde hiçbir risk olmaması. coinbase, blockchain gibi sitelerde nakite geç gibi bir seçenek olsa orada saklayabilirim. güvenirim bu sitelere fakat göremedim.
tether usd yi tam olarak bilmediğimden güvenemiyorum. kişisel walletı var mı bunun mew gibi private keyi elimizde bulunan. ikincisi tether usd yi kişisel walleta çektik ve dalgalanmadan etkilenmiyor peki hükümetlerin kararları bunlara neden olabilir mi? bitcoinin pumplanmasında tetherusd spekülasyonu yazıldı çizildi.
türkiyedeki borsalarda çalınma riski var. borsanın tekinde çalışan milyonluk vurgun yapmış. borsada ne dolar, ne tl olarak tutmak istemiyorum.
banka hesabıma çekmek istemiyorum. çünkü daha sonra tekrar coin almam gerekecek transfer et felan bu sefer maliye başıma üşüşebilir.
şu istediğimin kolay bir yolu olmalı. borsaların hacklenmeyeceğini bilsem borsada saklamak isterdim. ona da güvenemiyoruz.
akıl akıldan üstünden tavsiyelerinizi tek tek okuyacağım.