Pages:
Author

Topic: İran İslam Cumhuriyeti’nden yerel kripto para? - page 2. (Read 215 times)

member
Activity: 378
Merit: 11
Müslüman ülkeler birer birer kripto paralara olan ilgilerini açıklamaya başlıyorlar. Umarım caiz değil falan triplerine girip bu konuda da gericilik etmezler.
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Her ne kadar her devlet kendi kripto parasını çıkartıp onu destekleyecek olsa da çok fazla ileri gitmez gibi geliyor. Çünkü kripto paraların mantığına uymuyor. İlk başta hepsinin adını duyacağız biraz cirpinacaklar ama buranın büyüğü bitcoin hepsi ne yaparsa yaptın. İnsanların cogunlugu bitcoini kullanacaktır
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Malezya, Dubai ve şimdi de iran kripto para piyasasına giriş yapıyor. Kendi halklarının taleplerini göz ardı etmiyor bu devletler. Bizde diyanet şimdilik caiz değil deyip işin içinden çıktı.
member
Activity: 308
Merit: 10
Geleceği gören devletler hızla kripto para yatırımına girmeye başladılar. İran da bunlardan bir tanesi oldu. Gerçi iranın kripto parası ne kadar ilgi görür onu bilemem ama kendi ülkesi içerisinde bir alıcısı olacaktır. Sonuçta kripto paranın arkasında iran devleti olacaktır buda bir güvencedir.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
arkada bu adamlar globalleşmeyi niye anlamıyor.btc eth nin değerlenmesinin sebebi bütün dünyaya hitap etmesi.
yerel olduğu müddetce iranın resmi parasından ne farkı var .
diğerini hiç olmazsa merkez bankası basıyor.3-5 kişinin arasında dönen para değer kazanamaz.
iran mollaları halktan kortuğu için bir gram demokrasi babında alın size kripto paraya bile izin veriyoruz ayağına çıkarıyorlar başka bir şey değil.
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
Ülkelerin kriptoparalara sıcak bakmaya başladıklarını görüyorum, fakat kim iranın kripto parasını alır orasını bilemem. Sonuçta bu adamlar ilk başta ülkelerinin çıkarlarını düşenecekler.
sr. member
Activity: 434
Merit: 253
Kriptoparaların yerelleştirmeye çalıştırılması ya da bir millete ait olması kadar saçma bir şey yok. Uluslararası para transferi için ortaya atılan teknoloji nasıl yerelleştirilebilir?
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
İran gibi yaptırımlardan muzdarip ve genel dünya siyasetinin aksine davranmayı seven bir ülkenin kripto paraları hayata geçiren ilk ülkelerden birisi olabileceğini düşünüyorum.
member
Activity: 294
Merit: 10
World’s First Decentralized ICO Platform
En son Venezuela'dan gelen yerel crypto haberinden sonra şimdi de İran'dan bu yönde bir adım gelmesi gelecekte neler olabileceğine dair güzel bir fikir veriyor. Tabii bunun ne gibi etkileri olur şimdiden kestirmek çok güç olsa da piyasaya güven vermesi hem de yasal bir zemin oluşturması bakımından önemli olacaktır diye düşünüyorum.
member
Activity: 364
Merit: 20
Iran teknolojik olarak oldukca iyi bir devlet bence islam devletleri arasinda. Hem yaklasim olarak hemde uygulama olarak gelismis sayilir bence. Ulkemiz de hala bir gelisme yapilmamisken komsudan boyle bir haber gelmesi uzucu bence.
newbie
Activity: 14
Merit: 0
İnşallah yakın zamanda bizim devlet büyüklerimizden de böyle güzel haberler gelir.Zira bu teknolojiyi anlamamız gerek.Modern Ponzi/dolandırıclık faaliyeti diye laf atıp bir kenara çekilmek yerine insanlarımızı bu yeni teknolojiye bir an önce adapte etmemiz lazım.

Adamlar endüstri 4.0-5.0'lardan konuşuyor,yeni projeler,platformlar,borsalar kuruyor.Biz hala kripto borsasından nasıl vergi alırızın peşine düşüyoruz.Bunun yanında anaakım medya bitcoin ve kripto borsasını her zaman yerden yere vuruyor.Ne diyelim Allah akıl fikir versin her şeyden önce.
jr. member
Activity: 406
Merit: 1
Kripto paralar için asya avrupa dereken müslüman ülkelerden güzel haberler gelmeye başlandı , hatta İran gibi katı bir rejime sahip olan ülkeden bile kripto para ile ilgili yerel kripto para üzerinde çalışacaklarını söylemesi bile sevindirici haber ,her ne kadar diğer kripto paraları ve bitcoini yasal görmediklerini söylerseler bile.
full member
Activity: 224
Merit: 100
Yerel kripto paralar bağımsız kripto paralar kadar değerlenmez görüşündeyim. Tıpkı fiziksel para gibi bu kripto paraları kontrol altında tutacak bir organ olacak. Bu nedenle yerel kripto paraların çıkmasına karşı değilim fakat yatırım amaçlı alınmasına mesafeliyim. Ayrıca İran'ı da tebrik ederim bu atılımından ötürü.
hero member
Activity: 864
Merit: 1002
Over 1,300 games in store for you!
İki hafta önce Hamed Jafari İran’ın, yerel kripto para ile ilgilendiğini, bazı ülkelerle kripto para görüşmeleri başlattıklarını ve halihazırda kripto paraları düzenlemeye başladıklarını açıklamıştı. Bir hafta önce ise International Business Times, bir grup yarışmacının İran’a ilk ICO’yu getirmek için rekabet ettiklerini duyurdu.

Nitekim, uluslararası yaptırımların uygulandığı ve Visa, Paypal, Mastercard’ın yasak olduğu İran, kripto paralar için cennet olarak yorumlanabilir. Ayrıca İran, faiz oranlarının değişmesi ve borç affı için mücadele de verse, yerel para birimleri dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyelerine inmeye devam ediyor. Belki kripto paralar, acımasız mali yaptırımlardan bir kaçış yolu olabilir.

Bununla beraber, bağımsız bir haber sitesi olan Iran Front Page, İran Merkez Bankası’nın, Bitcoin’i yasal olarak tanımadığını ve Bitcoin işlemlerinin kolaylaştırılmasının söz konusu olmadığını iddia ediyor.

Yerel Kripto Para?

İran Merkez Bankası gerçekten, dijital para birimlerindeki tahmin edilemez dalgalanmaların yanı sıra internet piyasası ve piramit şemasıyla yürütülen rekabetçi iş fırsatlarının bu piyasayı son derece güvenilmez hale getirdiğini düşünüyor. Ayrıca kripto paraların düzenlenmesinin ve belki de yasaklanmasının yolunu aradıklarını da ekliyor.

Ancak bu ICO’ların kesin olarak yasaklanacağı anlamına gelmediği gibi hükümet olmasa da İran’da kripto paralarla ilgilenildiğine dair pek çok kanıt var. Örneğin, ülkenin teknoloji bakanı, devlet destekli kripto para ile ilgilendikleri haberlerini doğruladı. Bitcoin gibi dijital paraların yüksek risk teşkil ettiğini tekrarlayan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammad-Javad Azari Jahromi, Post Bank’ın yerel kripto para üstünde çalıştığını da açıkladı.
Pages:
Jump to: