Pages:
Author

Topic: İran’ın devlet destekli kripto para birimi - page 2. (Read 348 times)

jr. member
Activity: 252
Merit: 2
İran bu konuda bizden önce adım atarsa yuh artık diyeceğim. gerçi ambargoları var sanırım bunu kırmaya çalışmanın bir yolu olabilir.

zamanında o ambargoyu kırabilmek için biz de ortak olmuştuk irana halk bankası davası onun yüzünden olmuştu zaten. İranın derdi kriptopara değil ekonomik sıkıntılarını çözebilmek.
member
Activity: 713
Merit: 31
İran bu konuda bizden önce adım atarsa yuh artık diyeceğim. gerçi ambargoları var sanırım bunu kırmaya çalışmanın bir yolu olabilir.
newbie
Activity: 168
Merit: 0
İranda Amerikan ekonomik ambargosundan kurtulmak için digital ekonomi ve kripto para sitemine geçmenin şart olduğunu benimsemiş gibi gözüküyor ,bakalım Venezüela ile birlikte rol model ülke olarak neler değişecek.
member
Activity: 195
Merit: 10
-
valla irandan korkulur, sağlam bir ülke, senelerce ambargo yedi genede ayakta kaldı, heralde ilerleyen yıllarda bu devam eder
member
Activity: 231
iranın ben bu konudaki çalışmalarını yakından takip eden biri olarak, iranın kripto paralar için takındığı tavırı doğru buluyorum.
member
Activity: 378
iran bile bu işe girdiyse biz hala ne bekliyoruz onu anlamıyorum ya futbol yorumcularına mı inanıyor bu yöneticiler çıkıp saçmalayan adamlardan başka icraat yok.
hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network
ülkelerin kriptopara işine girmesine pek sıcak bakmıyorum. kriptoparalar merkeziyetsiz olduğu için tercih ediliyordu. bu şekilde fiat paradan pek bi farkı kalmaz.
member
Activity: 252
Merit: 11
İran gibi büyük bir devletin de kripto paralara ilişkin böyle bir adım atmasını piyasanın geneli açısından da çok olumlu buluyorum. Dolar'ın hakimiyetini sonlandırabilecek hamleler olmasına karşı, Türkiye dahil diğer bölge ülkeleri öncelikli olarak milli paralar üzerinden ticaret yapmaya başlamalı. Belki ülkeler arası ticarette kullanılmak üzere merkezi olmayan bir kripto para üretilebilir. Bakalım artık gelecek neyi gösterecek.
member
Activity: 238
Devlet destekli olunca daha fazla katkı sağlayabileceğini düşünüyorum ben kripto paraların. İnşallah yanılmam bu konuda da piyasa için daha iyi olur.
member
Activity: 994
Merit: 20
Ben devletlerin kripto para birimlerine bu kadar çabuk geçmeye başlayacaklarını hiç düşünmemiştim. Bu haberler arttıkça piyasa adına da güzel şeyler gerçekleşiyor.
member
Activity: 208
Dünyada 2. Sınıf ülkelerin kripto para çıkarmaları piyasada kısa vadede kripto paralara faydadan çok zarar vereceğini düşünüyorum. Özelikle politika yapıcı devletler bu tarz oluşumlar karşısında geçmişte olduğu gibi kendisine yönelik tehdit göreceği için kripto piyasaları olumsuz yönde etkileyebilecek manipülatif işlemler sergileyebileceklerdir.
member
Activity: 728
Trphy.io
Rusya-İran-Türkiye üçgeninde kripto paralar konusunda iyi gelişmeler bekliyorum ben.
Buna Çin-Hindistan da eklenirse yeni dünya bu ülkelerin etrafında dönmeye başlar.
jr. member
Activity: 364
Merit: 1
Venezüeladan sonra sanırım kripto paraya resmi olarak geçen ikinci ülke iran olacak ,arkasında Rusya ,Çin,Türkiye gelecek.Amerikanın yaptırımları sonrasında İran çözümü kripto parada bulmuş.
jr. member
Activity: 185
Merit: 1
Geçenlerde, İran’ın Üst Düzey Siber Meclisi üyesi Saeed Mahdiyoun, devlet destekli bir kripto para biriminin oluşturulmasına ilişkin taslağın hazır olduğunu belirtti . Mahdiyoun, merkez bankasının, eylül ayında kripto parası yasağı konusundaki tutumunu ortaya çıkarmayı beklediğini ima etmeye devam etti.

Bu nedenle, Hakimi’nin yaptığı açıklamada, İran Merkez Bankası’nın kripto paralar üzerindeki mevcut yasağın kaldırılmasının  muhtemel olduğunu belirtti . Finansal düzenleyicinin devam eden yasağı kaldırmaya yönelik hareketinin ülkenin ulusal bir kripto para birimini uygulamaya koyma planını desteklediği göze çarpıyor.

Hakimi, önerilen ulusal kripto para biriminin başarısının bazı sonuçlara dayanacağını belirterek konuşmasına son verdi. Bu nedenle, Bilişim Hizmetleri Şirketi tarafından yapılan test planlarından biridir. Her şey yolunda giderse, İran, ulusal kripto para birimine sahip Venezuela gibi özel bir ülke kulübüne katılacak.

kaynak: http://coininceleme.com/iran-eylul-ayinda-cryptocurrency-uzerindeki-yasagi-kaldiriyor/
Pages:
Jump to: