Pages:
Author

Topic: Raspberry pi Nedir? - page 2. (Read 528 times)

legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
June 18, 2020, 03:31:48 AM
Neblio stake etmek için raspberry pi 3 b+ almıştım bir kaç sene evvel. Bir süre stake yaptım sonra epey bir süre atıl kaldı. Bir ara ev internetini reklamsız hale getirmek için pi hole kurmuştum o da güzeldi. Şimdilerde çalışmıyor boş duruyor. Bir şeyler var aklımda bakalım.

Zero versiyonu biraz daha zayıf. Pi3 1 gb ram olmasına rağmen bile bazen sinir ediyordu yavaşlık olarak. Pi4'ün 4gb versiyonlu modeli çıktı. Paraya kıyılacaksa eğer bu modeli alınmalı kesinlikle.
Zero ise alıp kurcalamalık, basit işler için denemelik olabilir.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
June 18, 2020, 02:51:44 AM
ben daha çok zeroyu bir kamera sistemi için toplu almayı planlıyorum kablo topluluğu olmadan sadece prize takarak wifi üzerinden kayıt yapabilmesi inanılmaz birşey

zeroyu media center olarak kullanamazsnız performansı çok düşüktür genelde projelendirmede kullanılıyor
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
June 18, 2020, 02:49:12 AM
Aslında yeni aldığım televizyon için bir ara almayı düşündüm ama Çin'de daha ucuz ve kaliteli android tvleri görünce pi efendi benim icin anlamsız oldu. Android tvler daha hızlı daha az uğraştıran cinste. En sonunda aaaa benim kullanmadığım laptop var evde dediğim için 300 TL kar edip ikisinden de vazgeçtim:)

Zero çok zayıf bir ürün gibi geldi bana. Yoksa bedavaya bı Ufak monitör indirsem pi 3-4 ile günlük bilgisayar yapardım.
legendary
June 18, 2020, 02:19:21 AM
bu konunun sessiz kalmasını anlayamadımi..
Size şunu sorayım evde neyi akıllandırmak istersiniz fikir yürütelim ortaya hoş şeyleçıkartalım.
legendary
May 27, 2020, 09:54:42 AM
İlk önce Raspberry Pi Nedir sorusuna kendimce cevap vereyim sonrada neden bu konuyu açtığımı söyleyeyim.

Raspberry Pi kredi kartı büyüklüğünde arm işlemcisine sahip mini bilgisayardır
Zamanla  günümüzün koşullarına göre ürün geliştirilerek birden fazla modele ortaya çıktı ancak benim söyleceğim model en ucuz modeli

Bunlarla neler yapılabilir.

1. Aklınıza  gelebilecek herşeyi akıllandırabilir ( cep telefonundan ışıkları yakıp söndürebilirsiniz)
2. ses ile tv açıp kapatabilir.
3. minik robotlar veya arabalar yapabilir.
4. kendinize özel bir alarm sistemi yapabilirsiniz.
5. güvenlik kamerası yapabilirsiniz.
6. evde nas server yapabilir
7. tv için media center yapabilirsiniz.
8. Mesela hareket sensörü ile ütünün  kullanıp kullanılmama durumuna göre eğer kullanılmıyorsa elektriği kesebilir ve yangınların önüne geçebilirsiniz.

aslında aklınıza gelebilecek herşeyi bu aletle yapabilirsiniz minik bir ekran takarak bitcoin fiyatını bile takip edebilirsiniz.

Şimdi bu konuyu neden açtığımı söyleyeyim

Raspberrpin birçok modeli mevcut ki bazı modelleri 400-500 tl civarlarında yukarıda söylediklerimi 40 tl lik bir modellede yapabilirsiniz ve bu ürün stoklara girmiş. (Uzun zamandır stoklarda yoktu)

Sizi Raspberyy pi zero ile tanıştırmak isterim.

Özellikleri
A Broadcom BCM2835 İşlemci 1GHz ARM11 çekirdek (Raspberry Pi 1 modelinden 40% daha hızlı)
512MB LPDDR2 SDRAM
Mikro-SD kart yuvası
1080p60 Mini-HDMI video çıkışı
Mikro-USB soket
40-pin GPIO yuvası
Model A+/B+/2B ile uyumlu
Composite video çıkış yuvası
Bugüne kadarki en küçük boyut; 65mm x 30mm x 5mm

Satın alabileceğiniz adres : https://market.samm.com/raspberry-pi-zero

Bu ürünün bluetooth ve wifi li modelide var.

Satıcı firma ile ilgim yoktur buradaki amacım evde boş vakitlerinizde çocuklarınıza bir yandan programlamayı öğretirken bir yandan da ortaya çok güzel ürünler çıkartabilirsiniz.

40 lira çok bir para değil ancak 40 liraya insanın cebine girebilecek bir bilgisayar satın almak bile çok hoş bir duygu.
Pages:
Jump to: