Pages:
Author

Topic: Rusyada Bitcoin kullanana hapis cezası - page 2. (Read 3798 times)

legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
March 19, 2016, 05:02:33 PM
Bu Rusya hükümeti her şeye karşı Rusya halkı bu hükümete nasıl dayanıyor anlamıyorum
Türkiye'dekiler nasıl dayanıyorsa öyle dayanıyorlar.
Gerçi rusya'da rus milliyetçisi bir lider var, bizdeki gibi dinci olsaydı çoktan batmıştı rusya.
newbie
Activity: 27
Merit: 0
March 19, 2016, 10:55:23 AM
Bu Rusya hükümeti her şeye karşı Rusya halkı bu hükümete nasıl dayanıyor anlamıyorum
full member
Activity: 210
Merit: 100
March 19, 2016, 10:34:55 AM
Rusyanın bu kararı alması çok şaşırttı beni yani bitcoin için kötü bir haber rusları biliyoruz çok sert yaptırımları olabiliyor umarım diğer ülkelerede bu tarz düşünceler sıçramaz.
full member
Activity: 182
Merit: 100
March 19, 2016, 09:54:12 AM
Rusya bitcoinin kullanımını baskıyla korkuyla cezayla engelleyebileceğini sanıyorsa yanılıyor bitcoinin kullanımını kısmen olsa yavaşlatabilir ama yok edemez .
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
March 19, 2016, 05:16:23 AM
Sanmıyorum yasanın geçeceğinden. Rusya da hatırı sayılır bir bitcoin ekosistemi var.  Rusya da yerel exchange yasaklansa da , Rusya federasyonuna bağlı bilmem kaç tane özerk cumhuriyet var. Gider Rusya Federasyonuna bağlı başka bir yerel özerk cumhuriyette exchange kurup olayın üstesinden  gelirler. Tıpkı  KKTC menşeyli BtcTurk gibi.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
March 18, 2016, 05:48:31 PM
ne diyelim, ALLAH kurtarsın
hero member
Activity: 868
Merit: 502
March 18, 2016, 05:38:58 PM
aynen ole hayırlısı bakalım
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
March 18, 2016, 02:37:17 PM
İki gündür ulusal basında bitcoin haberleri görüyoruz. Hayır olsun bakalım.
hero member
Activity: 868
Merit: 502
March 18, 2016, 07:11:46 AM
Sanal para birimi Bitcoin, Rusya'da yasaklandı. Rusya Merkez Bankası, Rusya'nın para biriminin Ruble olduğunu ve Bitcoin'in Rusya'da para birimi olarak kullanılamayacağını açıkladı.

Rusya'nın Bitcoin'i yasaklaması, ülkedeki hiçbir kamu veya eğitim kurumunun Bitcoin'i kabul etmeyeceği anlamına gelirken ülkede faaliyet gösteren özel kuruluşlar da alınan karar doğrıltusunda dijatal parayı kabul etmeyecekler. Rusya'da yaşayan bireysel Bitcoin kullanıcıları ise web üzerinden satın almalar yapmaya devam edebilecek.

Rusya’da önerilen yeni yasa tasarısı kabul edilirse Bitcoin kullananları hapis cezası bekliyor. Üstelik bu ceza 4 yıla kadar çıkabilir.

Sanal para birimi Bitcoin tüm dünyada birçok amaç için kullanılıyor. Ne yazık ki bu kullanım alanları arasında arkada iz bırakmadan kara aklamak ve illegal ürünler almak gibi suçluların işine yarayan şeyler de bulunuyor. Bu durum tüm dünyada hükümetlerin sanal para birimlerine karşı temkinli yaklaşmasına neden oluyor. Rusya ise başta Bitcoin olmak üzere sanal paraya karşı çok daha sert önlemler almayı planlıyor.

Rusya’da geçtiğimiz günlerde yeni bir yasa tasarısı sunuldu. Eğer bu yasa tararısı kabul edilirse, Rusya’da Bitcoin alışverişi gerçekleştirenleri hapis cezası bekliyor. Üstelik bu öyle kısa bir süre için de olmayacak. Bitcoin kullandığı gerekçesiyle insanlar 500 bin ruble cezaya çarptırılacak. Bu cezayı ödeyemeyenlere ise 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu işlemi gerçekleştiren bankacıları ise daha ağır cezalar bekliyor. 1 ile 2.5 milyon ruble arası bir para cezasına çarptırılacak bankacılar, para cezasını ödeyemezse 7 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekler.
kaynak :   http://www.posta.com.tr/yasam/HaberDetay/Rusya-da-Bitcoin-Kullananlara-4-Yil-Hapis-Cezasi.htm?ArticleID=332147
Pages:
Jump to: