gün içinde yaşadığım olaylar hakkında görüyorsam açıpta tabirine bakmam ama çok alakasız bir rüya görüyorsam tabirini merak ediyorum açıkçası
Rüyalar sadece gün içinde yaşadığımız şeylerden ibaret değil tabiki. Yazdığım yazı biraz eksik kalmış sanırım bu açıdan. Şöyleki yakın geçmişte veya uzak geçmişte sizi travmatize etmiş bir olay yaşadıysanız eğer rüyalarınızda tekrarlı olarak bu olayı görebilirsiniz veya o olaya işaret eden semboller anılar da görebilirsiniz. Tabire bakmak yerine psikanaliz okumaları yapabilirsiniz naçizane önerimdir
tabi yine sizin kararınız bu konuda yapacağınız şeyler
Gün içinde yaşadıklarını görmek çok normal zaten, yada yatmadan yoğun düşünülen birşeyi görmek
Yine üst mesajda dediğim gibi tabiki haklısınız ancak rüyalarımızda sadece gün içindekiler değil uzak/yakın geçmiş yaşantıların etkileri de yoğun bulunur. Örneğin erken dönem çocukluk çağında size yapılan sevgi ve ihtiyaçlarınızın karşılanma yatırımı yetersiz düzeydeyse bunu sembolize eden rüyalar görmek de çok makbul
Faydalı bir bilgi paylaşımı olmuş teşekkürler . Rüyalar insanın bilinç altını gözler önüne seren bir film gösterimidir bence. Fakat , bu filmi yorumlamak uzmanlık işidir. Rüyalarda görülen sembolleri araştırmak , anlamlarını bulmak profesyonellere bırakılmalıdır.
Öncelikle güzel yorumunuz ve merit paylaşımınız için minnettarım. Profesyonel yardım konusundaki duyarlılığınız da takdir edilesi
Bazı zamanlar abuk subuk bazı zamanlar da çok etkileyen korkutan rüyalar görüyorum mesela birkeresinde koskocaman bir yılanın boğazımdan ısırdığını ve diş izlerinin kaldığını görmüştüm çok korkutucuydu yılan görmedim aklımdan geçirmedim neden rüyama girdi peki
Bunun yanıtını ben size veremem maalesef çünkü öncelikle bu alanda uzman bir insan değilim. Psikoloji lisans okudum sadece. Bir uzmanlık alanı(psikanalist,terapist vb.) edinmedim henüz. Özellikle Psikanaliz çalışan psikologlar rüyalar üzerinden de terapilerini yürütürler. Danışana gördüğü rüyanın ne anlama gelebileceğini "serbest çağrışım" yoluyla yorumlatmaya çalışarak anlamlandırmaya çalışırlar. Eğer ki rüyalarınızın derin bir anlamı olduğunu düşünüyorsanız Psikanalist bir terapiste devamlı gidebilirsiniz