bugün vatandan 2 adet sapphire rx 480 custom tasarım aldım aldığım maksimum hash 27 mh/s oldu, kısacası rx 470 ile pek farkı yok gibi, aradaki fiyat farkına değmiyor.
Merhaba, hayırlı olsun "Sapphire RX 480 Nitro+ 8GB" modelini mi aldınız? en son dün vatan stoklarında görünüyordu ama bugün tükenmiş ürün satışta yok.
Miningi claymore ile mi yoksa klasik ethminer ile mi yapıyorsunuz?
Ayrıca fiyat farkına deyme meselesine gelince ben de bir süredir sizin gibi düşünüyorum ama ingilizcem zayıf olsa da aşağıdaki yazıda tersini iddia ediyorlar sanki. "rx 470 in overclock yetenekleri rx 480 e göre çok daha sınırlı olabilir. Eğer fiyat farkı yüksek olmaz ise 480 almaya değer." diyor. Ama neden net yorum değil de "olabilirli, eğerli" konuşmuş anlamadım. Yazı da eski değil geçen hafta tarihli.
So should you buy RX 470 8GB models with 8 GHz memory instead of RX 480 8GB models with 8 GHZ video memory if you are interested in mining Ethereum, Ethereum Classic or another crypto currency that uses ethash-based algorithm?
Don’t be in a hurry to do so, because while most RX 480 cards with 8 GHz video memory could easily hit 8.8 GHz or 9 GHz with overclock it is highly likely that the RX 470 cards could be more limited in their overclock capabilities. Another thing to note is the price difference between the RX 470 and RX 480 for the 8GB models with 8 GHz video memory, if it is not big enough the 480 could remain the better choice.
http://cryptomining-blog.com/8186-expected-ethereum-hashrate-of-the-new-amd-radeon-rx-470-gpus/Sapphire RX 480 Nitro+ 8GB modelini aldım evet, Toplam 5 adet vardı 2 si bize geldi, yeni bir kart geldiğinde Samsun şubeye gelir ve ilk benim haberim olur:) Bios modu referans kartta denenmiş, custom tasarım için bir bilgi yok.
Ayrıca önemli olan overclock driver bios vs değil, kartın fabrika çıkışında verdiği değer, 470 ile aynı değerleri vermesi beni şaşırttı, çok fazla oynama şansım olmadı, 27 den sonra saçmalıyordu kart oc'da.
Bir ara fırsat bulursam kesin değerlerini yazarım.
Bu arada bios modifikasyonun da ürünü garanti dışı bırakacağını unutmayalım. Yüksek hashlar güzel ama kartın elde patlama ihtimali de yüksek.Resmen köşe başını tutmuşsunuz üstadım maşallah
Allah'tan son anda yetişmişim sizden bir gün önce onlardan birini de ben almıştım.
Şu kartın fabrika çıkışı aynı değeri vermesi meselesine gelince. Ben de aynı şaşkınlık içindeyim. Kendi deneyimimi anlatayım.
1 adet "Sapphire RX 480 Nitro+ 8GB" ve 1 adet "Sapphire RX 470 Nitro+ 8GB" sipariş ettim iki gün önce. 480 i Vatan'dan 470 i başka bir firmadan. İkisi de dün geldiler gece ikisini de ilk kez çalıştırdım.
Kartların biri direkt anakart slotu üzerinde, biri de güç beslemeli usb riser ile anakarta bağlı.
OC yapmadım. OC Yazılımı dahi yüklemedim direkt fabrika çıkışı haliyle çalışıyorlar.
Claymore dual miner ile kazı yapıyorlar.
Her ikisi de birebir aynı hızda çalışıyor 24 MHz.
Şu ihtimal üzerinde de duruyorum. Claymore malum kartların overlock optimizasyonunu kendisi yapıyor ve özellikle belli bir driver versiyonunu istiyor bildiğimiz gibi. Ve claymore rx 4XX serisini kapsamadığı için bu kartları doğru optimize edemiyor olabilir. Zaten en başta claymore'un uyumlu çalışabildiği amd sürücüsü 4. nesil rx 4XX serisini kapsamıyor. Bu sebeple miner a clock değerlerini parametrelerinden elle tanımlayıp denemek gerek. Vakit sabaha yaklaşıyordu deneme fırsatım olmadı inşallah nasipse bu akşam elle optimizasyon deneyeceğim claymore parametrelerinden bakalım sonuç ne olacak.
Edit: Internetten hızlıca bir göz gezdirdim. Gerçekten de Claymore ile varsayılan ayarlarda yapılan testlerde Sapphire rx 480 8GB ve rx 470 8GB den de birebir aynı değeri almışlar 24 MHz. Google'den "rx 480 mining" yazıp görseller bölümüne geçince hemen karşımıza çıkıyor her ikisi için de ekran görüntüleri.
İşin daha da ilginci şu linkteki konuya bakın "XFX rx 480 4gb" ile Claymore ile aynı değeri almışlar. Ayar çekerek başarmışlar. 24 MHz. üstelik 6 adet çalıştırıyor ve çektiği toplam güç sadece 669 Watt. Muazzam ötesi resmen koklayıp kullanıyor elektriği
İşin özeti "I just change state 7 to 900, voltage for gpu and memory to 800, power limit -30%, and change the fan speed and target temperature to my liking's."
https://bitcointalksearch.org/topic/best-efficiency-settings-for-radeon-rx-480-1543701