Pages:
Author

Topic: Saç dökülmesi nedenleri ve tedavi yöntemi - page 2. (Read 254 times)

hero member
Activity: 1498
Merit: 936
Hemen herkeste saç dökülmesi olur kimisinde az kimisinde çok dökülme olur. Saç dökülmesi stres başta olmak üzere bir çok etken olduğunu düşünüyorum. Bence saç dökülmesinin en büyük etkeni yediğimiz hormonlu besinler olduğunu düşünüyorum. Doğal beslenme çok azaldı denizden tutulan balığın bile plastik oranı oranı çok fazla.

Kullandığım şampuanlar:
Bioxcin şampuan, Bioxcin serum Zigavus Sarımsaklı şampuan ama hiç faydasını görmedim ama belki size fayda edebilir.

Gelelim internetteki haberler bana kalırsa hepsi pazarlama satış yapabilmek için yazılmış şeyler. Saç dökülmesi sıfırdan kazıttığınız zaman 2-3 ay dökülmez sonrasın yavaştan tekrar başlayabilir.
Fön çekiyorsanız saçlarınız dibini yakar en fazlada fön çekmek döker. 10 senedir dökmeyen bir yöntem bulamadım.
full member
Activity: 546
Merit: 154
Daha yaşımda genç 35 yaşındayım. Her gün biraz daha fazla döküldükçe psikolojim bozuluyor.

Hocam mevsim donumlerinde genellikle saç dökülmesi sorunu artıyor bu dökülmeyi kafaya taktiginiz için daha da çok arttırmış olabileceğinizi düşünüyorum ama kansızlığıniz da olabilir vitamin eksikliği de yapıyor saç dökülmesi bence bir Dr gidip tetkiklerinizi yaptirmalisiniz seçenekleri dusurdukten sonra ona göre bir çözüm sunacaktır Dr mutlaka.

Ayrıca genetik olarak ta dökülüyor olabilir bunuda kafaya takmayın saç ekimi konusunda ülkemiz çok başarılı son çare olarak dökülmeleri o şekilde tamamlayabilirsiniz.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
Öncelikle bir doktora gidin ve test yaptırın. Siz stresten saçınızın döküldüğünü sanıyorken hormonal ya da vitamin eksikliği gibi bir sebebi olabilir, internette yer alan her yazıya inanmayın.

Eğer bahsettiğim tarzda vücuttaki değişimlerden kaynaklı değilse kreatin destekli şampuanlar kullanabilirsiniz. Özellikle sarımsak özlü şampuanların yeni gelişecek saç miktarını arttırdığı da söyleniyor.

En büyük eksiklerimizden birisi sadece fiyatına bakarak şampuan almak, içeriğinde ne olduğunu bilmemek. 10 erkeğe sorsanız 5'i Head and Shoulders 3'ü Clear Man kullanıyordur kokusu ve reklamlarının etkisiyle Cheesy OGX'in şampuanlarını kullanabilirsiniz. Fiyat olarak OGX yüksek geliyorsa Sebamed, Herbal Essences gibi markalar da fena değildir. Tresan, Hunca gibi markaların da uygun şampuanları denk gelebiliyor ya da Gratis gibi mağazaların kendi markaları da denenebilir.

Kelliğe doğru giden bir arkadaşım da bir aktarın karışımı sayesinde bol sarımsaklı bir şampuan kullanmıştı ve gerçekten gözle görülür miktarda saçı artmıştı. Tabi bu biraz riskli, dediğim gibi doktora gitmek önemli böyle bir konuda Smiley

newbie
Activity: 3
Merit: 0
Daha yaşımda genç 35 yaşındayım. Her gün biraz daha fazla döküldükçe psikolojim bozuluyor.
jr. member
Activity: 35
Merit: 1
Saç dökülmesi erkekler için büyük bir sorun teşkil ediyor tam olarak bir tedavisi yok diye biliyorum. Dökülmeyle ilgili bir çok yöntem ortalıkta dolaşıyor ama ne kadar doğru olduğu tartışılır gibi. Bende şuna yaşamadım ama yaşayanları biliyorum zor bir durum
newbie
Activity: 3
Merit: 0
Merhaba arkadaşlar kısa süre önce saç dökülmesi sorunları yaşamaya başladım. Büyük stres altına girdim. Saç dökülmesi sürecinden geçip saç dökülmesini engelleyenler oldumu?

Bu şekilde gidecek olursa 4-5 aya kalmaz saç kalmayacak kafamda Sad

Bazı sitelerde yazılar okudum ama ne kadar doğru bilemiyorum.

https://www.netde.org/sac-bakimi/sac-dokulmesi-nedenleri-ve-tedavi-yontemi.html
Pages:
Jump to: