Merhabalar arkadaşlar.
Sizlere burada bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Aslında uzun zamandır yapmak istiyordum ama JR. Member olmadığım için görsel eklemeden bu paylaşımın daha az faydalı olacağını düşündüğüm için bekledim. Bu süreçte ne yazık ki safepal ekibi TR'ye cihaz gönderimini durdurdu. (Bunun arkasında TR'de ödemelerin kripto ile yapılamayacağına dair yönetmelik olduğunu düşünüyorum çünkü ben 2-3 ay önce ETH ile ödeme yaparak satın almıştım ve başarıyla elime ulaştı)
Ben yine de sizlere bildiklerimi aktarmak istiyorum.
Safepal sadece bir donanım cüzdan olarak ortaya çıkarılmamış aslında.
Burada başlangıçtan itibaren madde madde gidebiliriz sanırım.
1) Safepal Donanım Cüzdanı:
Bu cüzdana aynı Ledger mantalitesinde sizlere ekstra güvenlik katmanı sağlayan bir cihaz.
Farkı mobil uygulaması ile epey işlem yapabiliyor olmanız. Safepal cüzdan uygulamasını mobil cihazınıza kurduktan sonra cüzdan oluştur kısmından "Hardware" cüzdanı seçerek yeni cüzdan kuruyorsunuz. Bu süreçte hem telefonunuzun hemde cihazınızın kamerası ile karşılıklı birbirine QR kod okuttuğunu göreceksiniz.
Hem fiyatı uygun hemde gerçekten çok kullanışlı bir cüzdan olduğunu düşünüyorum.
2) Safepal Uygulaması (Hot Wallet)
Uygulama size bir çok özellikle geliyor. Hem hot hemde cold wallet olarak kullanabildiğiniz bu uygulama ile cüzdanınızın kontrolu tamamen sizde. Yani bu bir non-custodial wallet. ETH, BSC, NEO ve TRX ağlarını tokenleri ile birlikte kullanabiliyorsunuz.
Uygulama içerisinde kompakt olarak var olan bir market cap ve fiyat gösteren sekmemiz var. (Çok kullanışlı diyemem çünkü sıralama Mcap'e göre değil ve her tokeni bulmak mümkün değil.)
Çok başarılı bir DAPP tarayıcısı mevcut. Bu şu nedenle önemli, bildiğiniz gibi Trust wallet da iOS'da dapp tarayıcı yok. Yani direk wallet üzerinden Uniswap bile kullanamıyorsunuz. Ama Safepal ile bu konu sorun olmuyor. Direk uygulama üzerinden dapp ile uniswap, 1inch, pancake ve justswap vs kullanabilirsiniz.
3) Binance DAPP
DAPP browser var demiştim ama burada Binance dapp a ayrıca değinmek gerektiğini düşünüyorum. Üsteki görselde de belki gözünüze takılmıştır. Binance & Safepal işbirliği kapsamında, her cüzdanınız bir Binance hesabı ile ilişkilendirilebiliyor. Bu eşleştirme gerçek hesaplarınız ile değil merkeziyetsiz bir eşleştirme. Sizin o kullandığınız cüzdan ile binance da bir ID ile kullanıcı hesabı oluşturuluyor ve kullanımınıza açılıyor.
Evet, direk safepal dapp üzerinden Binance sistemine bağlanıp trade yapabiliyorsunuz.
Evet, her açtığınız bir cüzdan için ayrı Binance hesabına bağlanabiliyorsunuz.
Evet, KYC vb. uygulamalar yok.
Evet, çok pratik
Evet, Güvenlik için seed keyleriniz lazım ve ekstra güvenlik adımı olarak her Binance hesabı için ayrı 2FA kurabiliyorsunuz.
Hayır, bu hesapları doğrulamanız mümkün değil.
Hayır, Binance launchpad, stake ve benzeri uygulamaları kullanmanız mümkün değil.
Hayır, bu uygulama ile ilgili Binance support'tan destek alamazsınız. Destek için safepal support u kullanmanız gerekiyor.
- Not: Binance'ın desteklediği bazı airdropları destekleyip desteklemediğini henüz bilmiyorum. Hiç denk gelmedim. Bu konuda safepal'e sormak lazım.
4) SFP Token:
Biliyorsunuz SFP tokeni, Binance Launchpad ile alabilmiştik. O günden beri güzel ortaklıklar olabiliyor. Mesela safepal üzerinden reklamı dönen projeler bir süre sonra Binance'da launchpad falan yapabiliyor. Arada göz atmak faydalı olabilir.
Safepal (SFP) token BSC ağında yer alıyor, toplam miktarı 500 milyon ve dolaşımda yaklaşık %20'si var.
Henüz Binance ve PancakeSwap dışında pek fazla yer de yok. (MXC, Gate ve Hoo gibi borsalarda var sadece.)
Şu aşamada çok fazla use case durumu yok SFP'nin ama Binance desteği ile takibe değdiğini düşünüyorum.