Pages:
Author

Topic: Sahibinden.com sitesinde milyonluk mezarlıklar! - page 2. (Read 283 times)

legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Artık bireysel özgürlüğün tanımı benim için başımı sokabileceğim bir eve yerleşmekten ziyade başımı sokabileceğim bir ev yaptırmak olarak güncelliyorum. Kafan rahat edecek abi artık bu ülkede kaldığın sürece...
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
Yapıların yüksek katlı olması aslında bir sorun değil , kata göre proje yapılıyor. Yüksek katlı yapıların depreme dayanımı rezonans farkından dolayı daha iyidir nizami yapılarda. Yüksek yapılardan çekinmenize gerek yok, bir mimar veya mühendisten danışmanlık alıp daireyi o şekilde almanızı tavsiye ederim.

https://youtu.be/uFlIbujTuIY
bununla ilgili çok güzel bir video var
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner

Umarım bu deprem bir dönüş noktası olur ve yeni bir deprem yönetmeliği çıkarılır. Tüm yapılar yıkılıp 2-3 katı geçmeyecek şekilde yeniden yapılanma yoluna gidilir.

Kaygılarınıza katılıyorum daire bakarken konumu dekorasyonu yerine kim yapmış nasıl yapmış bakmak lazım.

Sorun yönetmeliklerde olmuyor genelde, ama deprem ivmelenmesi beklenildiğinden yüksekti, yeni ivmelenme haritaları hazırlanacaktır önümüzdeki yıllarda.
Fakat bu bir bahane değil, 30 yıllık binalar duruyorken yanında yeni bina yıkılmışsa sorun yönetmelikte değildir. Müteahhit ve mühendislik projesi incelenmelidir.
https://bitcointalksearch.org/topic/m.61741218

Yapıların yüksek katlı olması aslında bir sorun değil , kata göre proje yapılıyor. Yüksek katlı yapıların depreme dayanımı rezonans farkından dolayı daha iyidir nizami yapılarda. Yüksek yapılardan çekinmenize gerek yok, bir mimar veya mühendisten danışmanlık alıp daireyi o şekilde almanızı tavsiye ederim.

Yeni yapılan bir bina çökmüşse müteahhidinden önce mühendisine bakmak lazım
https://bitcointalksearch.org/topic/m.61742733
sr. member
Activity: 974
Merit: 292
Başlığı okuyunca gerçek mezarlık olduğu anlaşılmasın sakın!

Bildiğimiz; dişimizden, tırnağımızdan yıllarca biriktirip artırdığımız paraları götürüp yatırım yaptığımız mezarlıklar bunlar! Son yaşanan ikiz depremlere bakınca insan ev almaya korkar mı? Türkiye'nin hiçbir ilinde depreme dayanıklı yapılar olmadığını düşünmeye başladım. Ev alırken birinci önceliğimizin depreme dayanıklı mı değil mi olması gerekirken kimse bunu sorgulamıyor!

Çarşıya yakın mı? Hastaneye kaç km yakında? Durak hemen yanında mı, önünden dolmuş kalkıyor mu? Market altında, okul yanında vs.
Halbuki depreme dayanıklı mı? Toprak analizi yapılmış mı? Hangi deprem kuşağında yer alıyor, faylar kaç km uzaktan gidiyor? Hangi müteahhit yapmış, önceden yaptığı referans yapılar neler, bina riskli mi gibi sorulara cevap aramalıyız. Öncesinde kaç kez deprem olmuş, uzmanlar nasıl yorumluyor gibi ev alınacak bölgeyi iyi bilmeli ve araştırmalıyız.

En baştan beklentilerimiz ve sorularımız yanlış. Bu yanlışlar çoğalınca olası bir depremde sonuç Kahramanmaraş depremindeki tablo ile neticeleniyor.

Umarım bu deprem bir dönüş noktası olur ve yeni bir deprem yönetmeliği çıkarılır. Tüm yapılar yıkılıp 2-3 katı geçmeyecek şekilde yeniden yapılanma yoluna gidilir.

Ev almaya çok niyetliyken artık ev alma hayallerimi öteliyorum. Şimdi önümüz puslu ve biraz zamana ihtiyaç var. Umarım bu bize gerçekten ders olur!

Şimdi gidip milyonlar verip mezar almamak en doğru seçim olsa gerek...
Son depremde de görüldüğü üzere milyonluk evler nasıl da insanlara mezar oldu. Acımız büyük, yaramız derin. Bir an önce bu yarayı sarmak ümidiyle.
Pages:
Jump to: