Pages:
Author

Topic: Sahte (imitasyon, çakma) Ürünler - page 2. (Read 235 times)

hero member
Activity: 1400
Merit: 536
August 18, 2021, 08:26:08 AM
Gosteris meraklisi insanlarimiz bolca bulundugu bir ulkede imitasyon sektorunun gelismemesi beklenemezdi, sahteciligin her alanda aslinda ekonomiye zarar oldugu arastirmalarda gorulebilir, bu sahteciligin en tehlikeli olan ilac ve gida sektorunde olmasi.
hero member
Activity: 1442
Merit: 256
August 18, 2021, 08:04:10 AM
Ben özellikle ayakkabılarda çakma ayakkabı daha önceleri aldım. Bir kere Adidas'ın ayakkabısı vardı. Orijinali ile karşılaştırdı birileri. Benim ayağımda olana daha güzel dediler. Bende oğlum bu çakma lan dedim. Abi orijinalden daha güzel dediler.
Yakın zamanda kendime çakma ayakkabı almadım.. şükür crypto ile tanışınca 3-5 bir şey kazandık.
sr. member
Activity: 1386
Merit: 374
August 18, 2021, 07:29:10 AM
Pierre Mardin marka basıldıktan sonra herhalde bunu kullanacak kişi de çıkmaz ya, bu kadar açık seçik ben çakmayım diye bağıran başka bir marka duymamıştım, ayrıca bence de artık isim değişikliğine gitmiyorlar, direkt adidası basıyor, orjinal gibi bir de satıyor,
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
August 18, 2021, 07:05:12 AM
Artık çoğu isim bile değiştirmeden satılıyor. Ben en çok sahte ürünü şahsen parfümlerde ve giyimde görüyorum. Baya baya bilmeden etmeden dolandırılıyor bilhassa kadınlar. Erkekler bir nebze uyanık gibi geliyor bana.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
August 18, 2021, 06:54:47 AM
Hadi pazarda satılanları anlarım da onun dışındaki sahtecilik yapanlar canları çok sıkıyor şüphesiz. Böyle insanların faaliyetlerine yönelik ekstra bir denetim getirilmeli bence. Yurtdışında da durum böyle olabilir ancak en azından biz bu vakaların önüne daha iyi geçebiliriz. Hiçbir izni olmadan üstüne Adidas, Nike vb. bastırıp satmak dolandırıcılıktan farklı bir şey olmuyor.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
August 18, 2021, 06:49:47 AM

Yapılan çakma markalardan bazıları:
Pierre Cardin" oluyor "Pierr Mardin - Nike yerine "Hike, Nire, Nikey - Converse yerine "Conserve - Lacoste yerine "Lakos, Lacorte"
Prada yerine "Paradi", Adidas yerine "adibos, adidos, adisas, odidos

Artık bunlara da gerek duymuyorlar. Direk Adidas yazılı çakma ürünleri basıyorlar piyasaya. Ülkenin kendi çıkardığı gerçek markalar zaten patır patır dökülüyorken bu rapordan daha iyi bir şeyler ummazdım. Biliyorsunuz burada bir arkadaş paylaşmıştı "Zeki" markasının kapanmaya hazırlandığı haberini.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
August 18, 2021, 06:05:29 AM
Eski halı sahacılar bilir sadidas ayakkabılar vardı babam onunla halı saha maçlarına giderdi herhalde yeryüzünde imitasyonun en kalitelisini üreten ülkelerden birisiyizdir adam yıllarca giydi ayakkabı bana mısın demedi arkadaş bir de Converse yerine conserve markası vurandaki mizah anlayışına da hayran kaldım Grin
sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
August 18, 2021, 06:00:00 AM
Çakma ürünlerin bir de adı aynı kalıp sembolü değişen ya da her şeyi aynı kalıp malzeme kalitesi aynı kalmayan versiyonları da oluyor. Bunları en çok da pazarlarda görüyoruz. Yalan yok ben de arada onlardan alıyordum. Ama tabi onlar el altından satmıyorlar. Sonuçta pazarlar da denetleniyor.

Ancak orjinalmiş gibi sahte ürün satanlar var mesela. Bunlar direkt olarak dolandırıcı oluyor zaten. Onun dışında da köprü altı sitelerden izinsiz bir şekilde sahte ürün satanlar oluyor. Onlar da yakalandığında cezasını buluyordur.
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
August 18, 2021, 05:47:07 AM
Çakma ürünlerin hemen hepsi insan sağlığına ciddi tehlikeler barındırıyor. Birilerine sırf hava yapmak için çakma ürün kullanmak ileride çok büyük sorunlar çıkartabilir , önemli olan insanların ne giydiği değil kafasının içindeki beyini nasıl kullandığı ile alakalıdır. Evet ülkemizde herşey olduğu gibi kıyafet ayakkabı da fena fiyatlarda, ama sırf bunun için çakma Adidas ayakkabı almak intihardır bana göre.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1360
August 18, 2021, 05:05:56 AM
Genelde orijinal isimleri kullanan ürünler ihraç fazlası oluyor, satan yerlerin hepsi abi ihraç fazlası bunlar orijinal ürün diyorlar, aynı şekil parfümlerde de geçerli abi freeshop ürünü zorda kaldık para lazım satıyoruz, artık millet yemiyor bu bahaneleri adam gibi satış politikası düzenleyin kendinize Smiley

Ben en çok giyim, parfüm, ayakkabı ve çanta konusunda sahte ürünleri biliyorum, en çok piyasası olanlar bunlar heralde.
full member
Activity: 182
Merit: 140
August 18, 2021, 04:47:09 AM
Aslında çakma ürünlere karşı değilim. Çünkü herkes bütçesine göre alıyor. Kimsenin de orijinal ürün yerine kandırılarak çakma aldığını sanmıyorum. Bir zamanlaron en değerli markalarından olan Sonny'nin çakması olarak yani isim benzeri olarak Türkiye'de Sunny çıkmıştı. Ama kendini o kadar geliştirdi ki. Bir ara pazara bayağı hakim olmuştu. Yani çakma ürünler aslını yaşatmıyor ama kendini geliştirebiliyor.

Çakma ürünlere şu şekilde karşıyım. Eğer ciddi derecede ürüne benzerlik varsa ve ürünün aynı fiyatına satılıyorsa. Bu dolandırıcılık olur. Bunu geçmişte yapıyorlardı. mesela Casio saatlerde sahtesini üretip orijinal fiyata satıyorlardı. Bu da müşteriyi üzüyor.

Şu anda ise apple kulaklıkların çakması var. Neredeyse birebir aynı ama sahtesi olduğunu biliyorsun. Normak kulaklık fiyatı 2000 lira iken o, 400 liraya satılıyor.
full member
Activity: 322
Merit: 101
August 18, 2021, 04:20:44 AM
Semt pazarlarinda isim degistirmeden aynisini satiyolar. Bizim pazarda var. Semtin gencleri de imkandan dolayi cakma Adidas esofmanlari giyiyo. Marka ozentisi olduklarindan cakma olmasina bakmiyolar.
hero member
Activity: 1498
Merit: 936
August 18, 2021, 04:09:12 AM
Türkiye 3 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın ikinci büyük taklit ürün pazarı haline geldi. ATO'nun raporuna göre tüketicilerin yüzde 58'inin "çakma ürün" satın aldığı Türkiye'de, çakma ürün pazarının başkenti İstanbul Zeytinburnu, Merter, Güngören, Kapalı Çarşı, Sancaktepe, Ümraniye, gibi ilçelerin de katılmasıyla yüzlerce tekstil atölyesinde sahte ürün üretimi yapılıyor. E-ticaretin giderek yaygınlaşmasıyla çakma ürünler, en fazla internet satış ortamında alıcı buluyor.

Sahtecilikten en çok etkilenen ülkeler:
ABD, Fransa, İtalya, İsviçre, Almanya, Japonya, Kore ve Birleşik Krallık gibi OECD ülkeleri.

Yapılan çakma markalardan bazıları:
Pierre Cardin" oluyor "Pierr Mardin - Nike yerine "Hike, Nire, Nikey - Converse yerine "Conserve - Lacoste yerine "Lakos, Lacorte"
Prada yerine "Paradi", Adidas yerine "adibos, adidos, adisas, odidos

Gıda, ilaç, kimya, otomotiv ve tekel ürünlerinde dahi sahtecilik mevcut neredeyse olmadığı yer bulunmuyor. Ucuz etin yahnisi iyi olmaz derler yetkili satıcısı dışında satılan ucuz satılan ürünlere daha temkinli yaklaşmak gerekiyor. özellikle gıda ve ilaçlar sağlığın bozulmasına sebep olması muhtemel görünüyor dikkatli olmakta yarar var. Hem sağlık açısından hemde kayıt dışı olduklarından ekonomilerede oldukça zararı dokumaktadır.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye-cakma-cenneti-121310
https://kronos34.news/tr/turkiye-sahte-urunde-dunya-dorduncusu-en-cok-hangi-markalar-taklit-ediliyor-yaptirimi-var-mi

Pages:
Jump to: