Pages:
Author

Topic: Sahte MetaMask Uygulamasına Dİkkat! - page 2. (Read 340 times)

copper member
Activity: 191
Merit: 0
February 12, 2019, 07:39:59 AM
Android bu yönlerden çok riskli. İndirdiğiniz uygulama hiçbir kontrolden geçirilmiyor. Bu nedenle bir uygulama indirmeden önce yazılımcı veya firmanın bilinen bir geliştirici mi olduğu kontrol edilmeli. Bu durumda kesin çözüm olmamakla beraber en azından riski azaltır. Ayrıca mümkün olduğunca resmi siteden uygulamalar indirilmeli. Yan uygulamalar tercih edilmemeli.
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
February 12, 2019, 05:22:51 AM
En tehlikeliside panoya kopyalanan bilgileri çalmaya çalışanlar, hiç bir şey farketmeden siz işlemlerinizi yaparken tüm bilgileriniz adamların eline gidiyor. Güvenlik olayına çok dikkat etmek gerekiyor.
newbie
Activity: 3
Merit: 0
February 12, 2019, 01:26:21 AM
Bu tarz uygulamalarda her zaman bir risk bulunuyor.Hemen bodoslama atlamamak gerekir. Bu tarz işler maalesef çok arttı dikkatli olmak lazım.
full member
Activity: 602
Merit: 118
February 12, 2019, 12:36:54 AM
Ben playprotect tarafından doğrulandı deyince indiriyordum. Ama özellikle airdrop ya da bounty için cüzdan indirmem.
jr. member
Activity: 280
Merit: 1
February 11, 2019, 02:54:43 PM
Her türlü dolap çevirip her türlü kıkığa giriyorlar.O yüzden 2f olmqdan pek işlem yapmıyorum.Çok zorda kalırsam mew'i sadece geçiş olarak kullanıyorum.İşlemimi hızlıca bitirip kapatıyorum.Sıkıntılı güvenlik acısından.Çok dikkat gerekiyor.
copper member
Activity: 56
Merit: 4
CAT.EX Exchange
February 11, 2019, 01:39:22 PM
Bilgilendirme için teşekkürler. Adamlar elimizdekileri 3/5 kuruşu almak için ne yapacaklarını şaşırdılar. Çok dikkat etmek lazım. Borsalarda kullandığımız telefona ve bilgisayarlara program kurmamak lazım.
member
Activity: 462
Merit: 42
February 11, 2019, 01:24:45 PM
bilgilendirme için teşekkürler evet bu şekilde sahte uygulamalar ile biz ve bizim gibi diğer arkadaşlara zarar vermeyi amaçlayan bir sürü kişi var aman dikkat edin beyler uyarılara kulak asın...
full member
Activity: 420
Merit: 105
February 11, 2019, 12:00:55 PM
Android uygulamaların çoğu sıkıntı içeriyor. İostaki gibi googleplay tarafından uygulamalar bir ekip tarafından incelenmeden listeleniyor. Çok şikayet gelirse o zaman incelemeye başlıyor.
member
Activity: 332
Merit: 22
Turkish Translator
February 11, 2019, 10:04:27 AM

Merkezi olmayan uygulama (DApp) MetaMask, 8 Şubat'ta yayınlanan siber güvenlik şirketi Eset’in, aracı Google’da taklit eden kötü amaçlı yazılımdan sonra kripto para birimi dolandırıcısından yeni sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bilgisayar pano bilgilerini kripto para birimini çalma çabasıyla değiştiren kötü amaçlı yazılım, Google tarafından Eset araştırmacılarının ihbarından sonraki ayın başında kaldırıldı.

“Clipper” olarak bilinen kötü amaçlı yazılım, kopyalanan cryptocurrency cüzdan adreslerini, kullanıcı fark etmeden başka bir yere gönderilmek üzere bir saldırgana ait bir adresle değiştirerek kullanıcıları mağdur etti.

Güvenlik firması, bu kötü amaçlı yazılımın Google’ın titiz prosedürlerini geçtigini ilk defa keşfettiğini belirtti.

İddiaların ardından GooglePlay sahte MetaMask uygulamasını kaldırdı fakat kullanıcıların bu tür programları indirirken dikkat etmesinde fayda var.
Pages:
Jump to: