Şimdi devletin kriptoya baktığı açı şu : Tosuncuk, bitcoin yüzünden milyonlarca lira dolandırdı. Bitcoin borsaları paraları alıp kaçtı. Bitcoin bir sanal para tuzağıdır hüloğğğ ! Böyle düşünüldüğünü bildiğim için, korka korka sizlere de sormak istiyorum. Yeni gelmesi beklenilen “Sanal Ortamdan Para Kazanan kişilere yönelik vergilendirme” için kriptoparalara yatırım yapan bizlere bir “haraç” kesintisi gelir mi?
Vergilendirme ile ilgili çalışmaların olduğunu biliyordum. Stopaj gibi makul bir seviyede olacağına inanıyordum ama bu oran beni korkuttu, ürküttü, adına ne derseniz deyin %15 bir HARAÇTIR!
Eğer detaya bakmak isteyen varsa buyursunlar: https://www.webtekno.com/haber/amp/115279
Devlet memurlarının maaşı ne olursa olsun belirli bir rakama kadar olan kısımdan %15 gelir vergisi kesildiğini, aşan kısımdan ise kademeli olarak %20 ve üstü vergi alındığını bilmiyorsunuz galiba. Youtuber olarak çok deli para kazanan insanlar var. Bir ticari faaliyet yapıyorlar bırakında bir memurdan kesilen kadar vergi versinler. Zaten internetten her para kazanan vergiye tabi değil.
Türkçe okuyabilen herkes benim yazdığımı anlayabilir. YouTuberlara laf mı söyledim veya onları mı savundum? Saçma sapan yazıyorsunuz. Yazdığım şeyi de alıntılanmışsınız üstelik. Okuduğunuzu anlamanız lazım. Bunun bizi ilgilendiren bir kısmı olabilir mi diye yazmışım?