Pages:
Author

Topic: Satoshi böyle olsun istememişti! - page 2. (Read 387 times)

legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
March 09, 2020, 11:38:33 AM
Tamamen katılıyorum hocam. Böyle giderse Bitcoin'in günlük hayattaki kullanımı azalarak yol olacak. Sadece yatırım amaçlı olarak klasik borsalardaki hisse senedi gibi kullanılacak. Geçmişteki manifesto ile yolların neredeyse tamamen ayrıştığı bir noktaya geldik. Hatta bununla ilgili geçen ay başka bir konuda görüşlerimi yazmıştım. Aşağıya alıntılayarak ekliyorum...

Satoshi'nin Bitcoin manifestosunda bahsedilen (vurgulanan) 4 önemli kısım vardı: Güvenilir, anonim, ucuz ve hızlı transfer.
Bitcoin'i yaratma düşüncesi de zaten bu 4 maddeden ortaya çıkmıştı... Günümüze baktığımızda ise Satoshi'nin çizdiği çizgiden sapıldığını düşünüyorum. Mesela Bitcoin fiyatındaki yükseliş; Bitcoin'i bir transfer ve harcama aracı olmaktan çıkartıp, yatırım aracına dönüştürdü. Hız konusunda geride kalındı. Anonimlik de artık kısmen mümkün.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
March 09, 2020, 09:43:03 AM
Bende yıkıldım aslında bugün Smiley düşmesine bir gıdım üzülmedim ama borsalarla beraber çökmesi yıktı beni.

Altın ise ulu çınar gibiydi. Her yer yanarken nokta oynamadı.

Bitcoin eline geçen tarihin en büyük fırsatını kaçırdı bence önümüzdeki yıllarda aylarda elbet yükselecektir ancak artık benim için güvenli liman geleceğin para birimi vs hikayelerinden bariz bir  spekülasyona dayalı hisse senedine dönüşmüştür.

Tüm hisse senetleri dip yapacak gibi duruyor bitcoinde bunlarla beraber dip yaptıktan sonra beraber yükselecekler gibi duruyor.
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
March 09, 2020, 09:39:08 AM
Bitcoin ne yazık ki bir kaç yıldır bu durumda, merkeziyetsiz ve krizlerden etkilenmeyecek bir sistem derken. Hava durumundan bile etkilenir pozisyona geldi. Etkilenmediği hiç bir hareket yok ne yazık ki. Corona Virüs bile etkiliyor düşünsenize.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
March 09, 2020, 02:16:34 AM
Satoshinin vizyonunun tam tersini yaşıyoruz.
Satoshi sürekli eski krizlerden,manipülasyonlardan örnek vererek parasal sistemi değiştirecek bir teknoloji geliştirdi.
Ama bugün geldiğimiz noktada tüm piyasalar düşerken bitcoinde düşüyor.Bu normal bir şey değil.
Bunun en büyük suçlusuda piyasanın anasını ağlatan Binance ve merkezi tüm borsalardır.
Pages:
Jump to: