Pages:
Author

Topic: Satoshi Nakamoto Kimdir? - page 2. (Read 566 times)

full member
Activity: 406
Merit: 158
November 10, 2018, 02:51:41 PM
Bir kişi olmadığı muhtemel, ekip tarafından yönetilen anonim bir hesap olduğu belli.

Aynen size katılıyorum, bunun bir kişinin işi olması bence imkansız. Anonim olan amerikalı bir grup falandır veya çin-rusyadan birilerinin olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi bir grup vesaire olmalı tek başına zor böyle bişey oluşturmak.
member
Activity: 574
Merit: 34
November 10, 2018, 02:17:10 PM
Böyle zekice bir şey yapabilmek için bir kişi yeterli olmayabilir. Bir kişi veya grup bile olsa hiç kimse benim şu kadar param var demez. Bu işin arkasında kim var ise çok iyi teknolojiye uygun vergilere karşı bir sistem kurdu. İyi bir şey yaptı bence ama devletler girdiğinde işin içine farklı olacak merkezi olmayan bir ortam olarak kuruldu. Ne kadar amacı belli de olsa tam olarak değişmeyen şey blockchain. KYC sistemi kimin ne yaptığını cüzdan adreslerinin kimin olduğunu açıkça ortaya koyuyor kara para aklama bir yana başka sebepler ile de bu bilgiler toplanıyor gibi geliyor.
member
Activity: 933
Merit: 10
November 09, 2018, 05:30:03 PM
Satoşhi nakamoto konusında iki farkkı fikre sahibim acılcası emin değilim ama düşündüklerimi açıklayım 1 nakamoto var fakat bitcoinin değerine etkide bulunmamak için ortalıkta görünmiyor bu tabi zayıf ihtimal. 2 ise bu bir grup tarafından yaratılan bir prone ve satoshi nakamoto ismi sadece ortaya atılan bir isim kuvvetli olarak bu ihtimale daha çok inanıyorum
member
Activity: 546
November 09, 2018, 02:05:13 PM
o zaman bu forumun kurucusu satoshi nickli kişi diyebilir miyiz? ikinci bir teori satoshi hiç bir zaman bu foruma üye olmadı. onun nickini kullanan satoshi nickli bir troll insanlara bir süreliğine ilham kaynağı oldu. öyle ya da böyle her anlamda komplo olmaya devam edecek. ta ki  "ben satoshiyim, işte bunlar da kanıtlarım" deyinceye kadar.
sr. member
Activity: 826
Merit: 296
November 09, 2018, 01:36:48 PM
Güzel bilgilendirici bir yazı olmuş.Dikkatimi çeken ise 2010 yılında bitcoin'in çıkış tarihi.Bundan 8 sene önce.Şu an gerçekten tarihe tanıklık ediyoruz ve emekleme aşamasındaki kripto paraların başlangıcın da sayılırız.Bir çok krizler yükselişler bizleri bekliyor bundan sonra.Tecrübe bilgi sabır ve soğukkanlılıkla ya yola devam edeceğiz yada bir yerde herşeyi kaybedip pes edeceğiz.Pes etmemek için öğrenmek araştırmak nerede nasıl hareket etmeyi öğrenmek şart.Umarım başarılı oluruz.Türk gurubu olarak yardımlaşarak dayanışma içinde bu formu kullanmamız şart.Bilgi en büyük güçtür.
member
Activity: 462
Merit: 42
November 09, 2018, 01:04:46 PM
bu sahs ile ilgilenmekten ziyade bu sahıs neyi anlatmak istemiş ona odaklanmak gerekiyor diye düşünüyorum gecenin bir vakti farklı bankalar arası eft olmazken eth ile çok rahat ve hızlı paranı alabiliyorsun mesele bu yani.
jr. member
Activity: 308
Merit: 1
November 09, 2018, 12:52:42 PM
Bu forumla ilgisini postları olduğunu bilmiyordum güzel bir yazı olmuş. Bana kalırsa bi şekilde ortadan kaldırıldı ve proje kontrol edilebilir hale getirildi aksi takdirde tüm ekonomik sistem için tehditti. Şu an kimlerin elinde bilemiyoruz bi takım kişiler var ama bilemiyoruz.
member
Activity: 406
November 09, 2018, 12:11:25 PM
Bir kişi olmadığı muhtemel, ekip tarafından yönetilen anonim bir hesap olduğu belli.
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
November 09, 2018, 11:51:10 AM
şu videoyu izledikten sonra aklınızda hiçbir soru kalmayacak. kodları nasıl yazdığı, bitcoin üretimini hatta yaşadığı sıkıntıları bile açıkça anlatmışlar.  zaten 1,5 dakikalık bir video, çok şey kaybetmezsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=PJHPoNPFdC8

Müthiş bir kurgu, destansı bir anlatım, resmen beynim yandı.

Satoshiye dönecek olursak, ne desek boş diye düşünüyorum. Bazı zamanlar sanki bir adam farkında olmadan büyük bir teknoloji yaratmış gibi düşünüyorum bazen de bu işte devletlerin eli olduğunu düşünüyorum.

Bu kadar büyük bir teknolojiyi üreten gerçek bir kişi olsa neden ortaya çıkmak istemesin ki? Eğer öldürülme korkusu vs diyorsanız, o zaman dünyada zengin olan herkesin saklanması lazım. Bu mantıklı bir yanıt değil. Düşününce çok bir sonuca da varılmıyor.

Tek söylenebilecek şey var, o da "eline sağlık Satoshi"
jr. member
Activity: 420
November 09, 2018, 11:34:41 AM
bilgilendirme için teşekkürler. akıcı ve uzun bir yazı olmuş. fakat öyle tahmin ediyorum ki nakamoto da yavaştan elini eteğini çekiyor gibi.
sr. member
Activity: 588
Merit: 250
November 09, 2018, 11:31:13 AM
Satoshi Nakamoto'nun arkasında bir grup olduğunu düşünüyorum, hatta devlet destekli olduğunu bile Smiley Ne kadar doğru bilmiyorum ama CIA projesi diyenlerde az değil Smiley
member
Activity: 728
Trphy.io
November 09, 2018, 10:39:29 AM
Satoshi Nakamoto ile ilgili yüzlerce iddia birbirini kovalıyor. Bu düğüm çözülene kadar köprünün altında daha ne sular akacak her birlikte şahit olacağız  Smiley
hero member
Activity: 1694
Merit: 629
November 09, 2018, 10:29:24 AM
Satoshi Nakamoto hakkında internet üzerinde o kadar çok spekülasyon var ki bir dönem Elon Musk olduğu bile iddia edilmişti. Her ne kadar Elon Musk bu tarz iddiaları red etmiş olsa bile madalyonun bir diğer yüzünde Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden birçok kişiyi de görmüştük. Özellikle hakkında o kadar çok bilgi bulunması nedeni ile her gördüğümüz bilgiye inanmamamız da gerekiyor. Her ne kadar doğruluk payını bilmiyor olsam da Satoshi Nakamoto'nun bir kişi değil, bir grup olduğu iddiaları da bir dönem oldukça popüler haber olmuştu. Forum içerisinde üyeliğinin ve gönderilerinin bulunması, bu forumun kurucusu olması gibi çeşitli bilgileri daha önce de görmüştüm fakat bu makale içerisinde de en fazla zevk alarak okuduğum kısım forum bölümü olmuştur.
member
Activity: 602
Merit: 32
November 09, 2018, 09:54:19 AM
şu videoyu izledikten sonra aklınızda hiçbir soru kalmayacak. kodları nasıl yazdığı, bitcoin üretimini hatta yaşadığı sıkıntıları bile açıkça anlatmışlar.  zaten 1,5 dakikalık bir video, çok şey kaybetmezsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=PJHPoNPFdC8

10-15sn izledim bu kadar aptalca bir video görmedim.

Hayatımdan 10saniye çalındı.
atom parçalama sürecinizi 10 saniye geciktirdim hocam kusura bakmayın Grin yav tabii ki saçma salak bir video.

Ne bilim hacı bende bişeyler var sandım Smiley) desene testis videosu diye Smiley)
member
Activity: 238
Merit: 14
November 09, 2018, 09:52:16 AM
Kimliğini gizlemeye devam eden bir grup kendileri. Bu grubu gören duyan olursa birlikte gidip tanışmak isteyeceğim o mükemmel ışığı tatmak isteyeceğim kişiliklerin olduğuna eminim. Gelecekte bir gün açıklarlarsa kendilerini bizlerinde vay be dememiz yakın olabilir.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
November 09, 2018, 08:30:27 AM

atom parçalama sürecinizi 10 saniye geciktirdim hocam kusura bakmayın Grin yav tabii ki saçma salak bir video.
member
November 09, 2018, 07:55:03 AM

jr. member
Activity: 266
November 09, 2018, 07:54:55 AM
isteyen bitcointalk satoshi google da aratıp o profili bulabilir. aktif olduğu tarihler yazıdaki gibi. ama bunun gerçek satoshi olmayıp da fake olma durumu yok mu? bu arada satoshi nickli üye foruma 3. sıradan üye olmuş.
member
November 09, 2018, 07:52:20 AM
Satoshiyi bir fiziksel kimliğe büründürmek had safhada anlamsız olur. Saroshi bir kişiyi değil bir fikri, zihniyeti temsildir.

Eğer bir kişiyi temsil etseydi rumuz yerine kendi adını kullanırdı.

Onu kişi olarak değil, bir fikir olarak düşünün. Kimliğide bu noktada önemsiz oluyor zaten
hero member
Activity: 1288
Merit: 645
November 09, 2018, 07:38:10 AM
bu sır asla çözulemeyecek gıbı duruyor bunku tek bır kısı oldugunu dusunmuyorum, zamanla satoshı benım benım dıye cıkan tıpler oluyor ama hepsı yalan cıktı, en mantıklı acıklama ortak bır grubun hesabı o hesap, tek bır kısı olabılecegını pek sanmam,
Pages:
Jump to: