Pages:
Author

Topic: Satoshi Nakamoto'ya Ait Bitcoin'ler Harekete Geçmiş Olabilir! - page 2. (Read 934 times)

PLJ
member
Activity: 71
Merit: 21
@PLJ Tamamen şans faktörüne bağlı olmakla birlikte imkansız değil evet bulunabilir bulanlar varmı? Forumda projeler kısmına bakarsan göreceksin

vanitygen kullanarak kendi adına uygun adres üretebilirsin.

Oradaki şans faktörü epey düşük hocam ama heyecan sevenler aramaya devam ediyor. Bu lafın üstüne yarın birisi büyük cüzdan patlatır dile düşeriz Smiley. Şey gibi görüyorum onları ellerinde kaynağı belirsiz haritayla her yere dalan define avcıları.

Benim de aklım karıştı şimdi. Sadece random private key üreterek cüzdanlar patlatılabilir mi demek oluyor bu? Seed'ler ne olacak ya da public keylerin de doğru tahmin edilmesi gerekmiyor mu?
PLJ
member
ne oldu bu bitcoin hareketi? en son hal finney'in eşi, aile fertleri, tarafından yapılmış olabilir yazılıyordu. umarım öyledir çünkü kendisi güzel bir bağış olarak kullanacak bunu. adam da ne güzel bir düşünce yapmış. bütün varlıklarını evlatlarına bırakmak.

Hocam gaza geldik aslında olay ne Satoshi ile ne de Hal Finney'le pek alakalı olmayabilir. Bugün forumda gezerken Satoshi Enstitüsü'nün web sitesinde buldum kendimi, Satoshi'nin mailleri tek tek okurken birden kafama dank etti. Satoshi zaten Bitcoin'i 31 Ekim 2008'de piyasaya sürmeden önce Cypherpunk'ların bulunduğu e-mail listesinde duyurmuştu.
Demem o ki Genesis'i Satoshi'nin kazdığı bir gerçek olabilir ama sonraki bloklar için kimse garanti veremez. Çünkü mailleşmelerde adını daha önce hiç duymadığım Cypherpunk'lar da var. Büyük ihtimalle bunlar da o zamanlar Satoshi ve Hal Finney'le birlikte madencilik yapıyordu. Yani yalnız değillerdi.

31 Ekim 2008'den dünkü işlemde gönderilen Bitcoin'lerin kazıldığı 9 Şubat 2009 arasında Satoshi Cypherpunk'lara onlarca farklı mail göndermiş.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
ne oldu bu bitcoin hareketi? en son hal finney'in eşi, aile fertleri, tarafından yapılmış olabilir yazılıyordu. umarım öyledir çünkü kendisi güzel bir bağış olarak kullanacak bunu. adam da ne güzel bir düşünce yapmış. bütün varlıklarını evlatlarına bırakmak.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
@PLJ Tamamen şans faktörüne bağlı olmakla birlikte imkansız değil evet bulunabilir bulanlar varmı? Forumda projeler kısmına bakarsan göreceksin

Oradaki şans faktörü epey düşük hocam ama heyecan sevenler aramaya devam ediyor. Bu lafın üstüne yarın birisi büyük cüzdan patlatır dile düşeriz Smiley. Şey gibi görüyorum onları ellerinde kaynağı belirsiz haritayla her yere dalan define avcıları.
PLJ
member
Vanitygen'e güvenemedim bir türlü, ismi sanki virüs adı gibi. O yüzden kullanmayacağım  Grin
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452

PLJ
member
Yeni üretilen özel anahtarların, eski cüzdanlardan birine ait olması çok az da olsa olasılık dahilinde mi yani?

Şu anki cüzdanların çoğu segwit adres üretiyor ancak cüzdan seçeneklerinden legacy P2PKH adres üretmek istersen imkansıza yakın da olsa böyle bir ihtimal var. Yüksek işlem gücüne sahip işlemciler aynı anda birçok Bitcoin adresi oluşturabildiği ve teknoloji sürekli geliştiği için gelecekte bir gün Genesis bloktaki ilk adres bile birilerinin eline geçecek ancak aktif Bitcoin yatırımcısı olanlar farklı şifreleme yöntemleri kullanan Bitcoin cüzdanlarına geçiş yapacağı için bu durum onlar için herhangi bir risk teşkil etmeyecek.

Herkesin aklında bu sorular dönüyordur ufuk açıcı bilgiler için teşekkürler Smiley
newbie
Activity: 5
Merit: 3
Yeni üretilen özel anahtarların, eski cüzdanlardan birine ait olması çok az da olsa olasılık dahilinde mi yani?

Şu anki cüzdanların çoğu segwit adres üretiyor ancak cüzdan seçeneklerinden legacy P2PKH adres üretmek istersen imkansıza yakın da olsa böyle bir ihtimal var. Yüksek işlem gücüne sahip işlemciler aynı anda birçok Bitcoin adresi oluşturabildiği ve teknoloji sürekli geliştiği için gelecekte bir gün Genesis bloktaki ilk adres bile birilerinin eline geçecek ancak aktif Bitcoin yatırımcısı olanlar farklı şifreleme yöntemleri kullanan Bitcoin cüzdanlarına geçiş yapacağı için bu durum onlar için herhangi bir risk teşkil etmeyecek.
PLJ
member
newbie
Activity: 5
Merit: 3
Böyle bir şey mümkün mü? Random şekilde yazarak bulunabilirse ileride çok kolay bir şekilde cüzdanlar çökertilebilir. Bir de anlamadığım diğer bir şey, madem Bitcoin Blockchain'i şeffafsa neden Satoshi'nin cüzdanlarına geriye doğru tarayarak ulaşamıyoruz? Örneğin Genesis'teki Bitcoin'ler hangi cüzdanda, bunu bilebiliyor muyuz?

Bir full node 2009’dan başlayarak madenciler tarafından bulunan en son bloğa kadar blokzincirinin tutar. Bu durumda herhangi bir Bitcoin explorer üzerinden ilk bloklarda kazılan Bitcoinlerin tespit edilmesi mümkün olur ancak bu Bitcoinlerin kesin olarak Satoshi’ye mi yoksa bir başkasına mı ait olduğunu bilmen Bitcoin’in pseudoanonymous yapısı nedeniyle mümkün değil. Bide random şekilde cüzdan bulduğunu iddia eden kişiler sadece imkansıza yakın bir olasılık için kumar oynuyor. Eğer gerçekten kaydadeğer bir olasılık olsaydı dünyanın en büyük borsaları soğuk cüzdan olarak tek bir Bitcoin adresini kullanmıyor olurdu.
PLJ
member
Böyle bir şey mümkün mü? Random şekilde yazarak bulunabilirse ileride çok kolay bir şekilde cüzdanlar çökertilebilir. Bir de anlamadığım diğer bir şey, madem Bitcoin Blockchain'i şeffafsa neden Satoshi'nin cüzdanlarına geriye doğru tarayarak ulaşamıyoruz? Örneğin Genesis'teki Bitcoin'ler hangi cüzdanda, bunu bilebiliyor muyuz?
legendary
Coinbase'in sağlam reklamı oldu hehehe.

Ben bir şekilde private key ele geçirme durumu olduğunu düşünüyorum yıllardır 1 le başlayan adresleri bulmaya çalışıyorlardı.
PLJ
member
Bir kısmı Coinbase'e bir kısmı da CoinPaymentsNet'e gitmiş.
Kaynak: : https://twitter.com/thetaseek/status/1263125401594781699?s=21
legendary
Bu paralar borsaya mı aktarıldı yoksa yeni nesil cüzdanamı takip eden varmı?
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Öncelikle Satoshi'nin kim ya da kimler olduğu kısmını artık geçiyorum. Amerika ya da Rusya'nın bu kadar göz önünde ve popülerlik kazanmış bir projenin arkasındaki isimleri bilmemesine imkan yok zaten! Ya kendileri de işin içindeler, ya da biliyorlar ama çıkarlarına ters düşmediği müddetçe suskunluklarını koruyorlar.

İkinci konu da, 2017'nin aralık ayında BTC 20k USD'ye ulaştığında harekete geçmeyen cüzdan neden şimdi harekete geçmiş olsun ki! Hal Finney'in ailesi yeni buldu cüzdana erişimi herhalde. Paraya da sıkışmış olmalılar. Pek aklıma yatmadı bu iş...
legendary
@PLJ sen olsan bu kadar yıl o hesapta o kadar btcyi tutup anlamsız dönemlerde satarmıydın? Ben satmazdımki ben hala satoshinin bir grup olduğunu düşünüyorum belki o satoshinin denilen hesaplar bile bu planın bir parçası olabilir düşünsene 21m diyorsun ama 5 m kafadan çöpte.

+
Bunu yazan adamın, ekibin bence birileri tarafından maddi problemi zaten çözülmüş olmalı ki bunca yıl hareketsiz binlerce btc sabit duruyor olsun
PLJ
member

Benzer durumlar daha önce defalarca gerçekleşmiş bu yaşanan durumu gerçekleştiren kişinin satoshi olduğu anlamına gelmez.

Kaynak: https://twitter.com/khannib/status/1263126477719158784/photo/1

olmadığı anlamına da gelmez hocam Shocked  Smiley
legendary

Benzer durumlar daha önce defalarca gerçekleşmiş bu yaşanan durumu gerçekleştiren kişinin satoshi olduğu anlamına gelmez.

Kaynak: https://twitter.com/khannib/status/1263126477719158784/photo/1
PLJ
member
Hal Finney, son röportajında elindeki Bitcoin'lerinin ailenin güvenli kasasında saklandığını ve çocuklarına gelecek için iyi bir hediye bıraktığını belirtmişti. O Bitcoin'ler bu Bitcoin'ler olabilir elbette. Eşinin bağış kampanyası başlatması da bu iddiaları destekliyor.
full member
Activity: 518
Merit: 185
Hal Finney 2014 de vefat etmesine rağmen  BT hesabı 2017 yılında da aktif olmuş. Belki de vefat etmeden önce kendi ile ilgili bilgileri devrettiği birileri vardır. Bence de Hal Finney olma ihtimali yüksek.

Pages:
Jump to: