08.06.2018: Yeterli katılım ve destek olmaması sebebiyle platformun faaliyeti durdurulmuştur.Bu platform hepimizin zaman kaybını önlemek ve kullanıcıların hakkını yiyen bounty manager'lar ve platformları tespit edip aksiyon almak için kurulmuştur. Tüm bounty avcılarının desteğini bekliyorum. Platformun ana amacı problem yaşadığınız bountylerle alakalı gelip şikayetinizi belirteceksiniz ve tabii ki ana fikir haklı olduğunuz bountylerle alakalı problemlerinizin çözümü için olacak. Yani birilerine çamur atmak veya bundan yararlanmak isteyen kullanıcılara yardımcı olunmayacak ve söyledikleri dikkate alınmayacak.
Ben bu tarz bir platformun artık olması gerektiği için bu işi başlatmaya karar verdim. Çünkü bounty'leri sürdürenler özellikle de ünlenmiş platformlar(Amazix, Bountyhive vb.) üyelerin hakkını çatır çatır yemekte ve kimse bunlara kişisel olarak bir şey yapamamakta. Bunlar da en iyileri bir de bazı bounty manager'lar var.
Peki bunlara karşı nasıl bir önlem alacağız? Öncelikle tablomuz olacak bu tablodan sorun yaşatan bounty platformları, bounty managerlar herkesin gözünün önünde olacak. İkinci olarak negatif trust almaları için gerekli bitcointalk yöneticilerine elimizde kanıtlarla baskı yapacağız bunun dışında ANN ve BOUNTY başlıklarını elimizdeki ekran görüntüleri ve kanıtlarla SCAM PROJE olduğuna dair mesajlar atacağız. Bunlara alternatif olarak twitter, facebook, youtube hesaplarını şikayet edip SCAM olduklarına dair yorum yapmak da var. Böylece daha bounty dağıtılırken bile darbe yiyen ICO alıcı bulamayıp kendi kendini bitirecektir. Şahsen ben kesinlikle yalan söyleyen bir projeye yatırım yapmam ve bunu savunmam. Tüm bu yaptırımlardan önce kullanıcılarımızın sorun yaşadığı kampanyaları yürüten kişilerle iletişime geçip problemin çözümü için çalışacağız. Yukarıda bahsettiğim olası yaptırımlar en son çözüm olarak uygulanacak.
Her şey bir yana bunu tek başıma yapamam. Bunun için sizden 2 şey istiyorum. Birincisi platforma destek vermeniz ikincisi toplu hareket edilirken buna katılmanız ve bildiğiniz konularda bana yardımcı olmanız. Platformumuzun büyüyeceğini düşünerek bunları söylüyorum. İlk önce Türkçe local'de bu konuyu açmak istedim ve ayrıca globalde de bunu açıp bu platformu yaptırım gücü yüksek bir platform haline getirmek istiyorum. Tek amacım benim yaşadığım problemleri yaşayan kullanıcıların sorunlarının çözülmesi ve bunu tek başlarına yapmalarının çok zor olduğunu bildiğimden topluluğun buna yardımcı olması. Böylece kampanyalarda haksızlık görmekten bıkmış olan benim gibi kullanıcılar artık çok daha az bu sorunları yaşayacak ve platformumuzda kötü anılmak istemeyen yöneticiler, gruplar problemleri daha efektif biçimde çözecekler.
Şimdiden bunun için bir spreadsheet ve telegram grubu kurdum. Telegram grubu hızlı iletişim için gerekli ve spreadsheet de herkese açık olup bu tarz durumların takibi için yapılacak. Fikri olan herkesi beklerim çünkü daha her şey yeni ve üstüne eklenecek çok şey var.
Şikayet Formu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFDXuVQLWTJGIZuV6i3NMJ5tCdb0Z4JTOExBgP003_clxy3A/viewformTelegram grubu: https://t.me/joinchat/FKzSARJ9xdxTaYFa8aluxQSpreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRP0J-wDI7oKK0xuZp4aeEUHg8XLSVZYDUbJtImgmCsDWtt6U2sFjQ6saAIEYcos0CZF91KEFKy2tK0/pubhtml