Pages:
Author

Topic: SCAM PROJELERİ ÖNLEMEK AMACIYLA NASIL BİR YÖNTEM İZLENMELİ - page 2. (Read 289 times)

full member
Activity: 728
Merit: 151
bunun için modeller geliştirildi ise de isteğe bağlı olduğu için tutmadı...ethereum un dao muydu neydi o modeli falan mesela...sonra binance işe el attı ieo çıkardı...belki ido larda popüler olurmu sonra bilmiyorum.ama binance işe el atınca diğer alternatiflerin de pek esamasi kalmadı okunmadı. icoların toparlanması belki denetimle falan diyeceğim ama zor
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Günde yüzlerce ico ortaya çıkıyor. Doğal olarak bunların incelenmesi, onaylanması çok fazla süre alır. Forum üzerinde bir mekanizmanin bunu yerine getirmesi ise olayları bir yerde merkezlestirir ki bunun olması hoş olmaz. Aslında forumun scam bolumunu incelerseniz gayet doyurucu olduğunu görürsünüz. Forum dışındakiler de bir zahmet gelip baksın buraya:)
member
Activity: 363
Merit: 17
İşte hocam zurnanın zart zurt neyse işte dediği yer tam burası.

İnsanoğlu varsa işin içinde bir türlü gerçek anlamda mükemmeliyeti yakalamak mümkün olmuyor.

Regülasyona, kontrole ve koordinasyona ihtiyaç duyuluyor. Çünkü hilekar, düzenbaz o kadar çok ki...

Merkeziyetsiz bir para hayali kurulurken, bir yandan da merkezi kontrollerin düzen getireceğini düşünüyorsak yanlış yoldayız.

Bu açıdan bence bitcoin sonrası hiçbir projeye çok güvenmemek lazım.

Bitcoin sarsılmaz bir yerde ve hep öyle kalacak. Çıkış amacına uygun bir vizyonla.
member
Activity: 1036
Merit: 18
imkansız bir şey bu.
paranın olduğu yerde her türlüsü olur
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Hocam adamlar tamamen profesyonel çalışıyorlar. İco sürecinde bir yamukları olmuyor ki. Esas olay ico bittikten sonra başlıyor. Onu da denetlemek imkansız. Ya tüm icolar için tek bir escrow olacak bu bir şirket olabilir . herkes ico parasını ona emanet etmiş olacak. Yol haritasına göre ihtiyaç anında escrow para çıkışına izin verecek.
Yani hocam aslında demek istediğim de o , bir gözlemci mekanizma oluşturulmalı ve ben bunun bitcointak.org ye bağlı bir şirketin bir grup tarafından olmasını çok arzu ederdim eğer bunu yapmış olsalar white paper denilen olayın adım adım takibi yaptırılır ve white paper da belirtilen aşamaların gerçekleştirilmemesi durumunda daha önceden alınan teminatlar ile yatırımcılara paraları geri iade edilme imkanı olur ve projeler hayali kişiler tarafından dolandırılamaz  ve bu olay piyasada güvenilirliği yeniden temin eder ve bunun sağlayıcısı da bizim sitemizin üzerinden sağlanmış olabilirdi bu da foruma ayrıca bir güven katardı.
full member
Activity: 672
Merit: 100
Hocam adamlar tamamen profesyonel çalışıyorlar. İco sürecinde bir yamukları olmuyor ki. Esas olay ico bittikten sonra başlıyor. Onu da denetlemek imkansız. Ya tüm icolar için tek bir escrow olacak bu bir şirket olabilir . herkes ico parasını ona emanet etmiş olacak. Yol haritasına göre ihtiyaç anında escrow para çıkışına izin verecek.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Son zamanlarda  scam olan proje dolandırıcılıkları bu sektöre gerçekten darbe vurmakta ve bunun sonucunda dünyanın her yerinden bu sektöre yatırımcı olarak katılan insanlar mağdur etmektedir . Sizce bu alanda nasıl bir ön denetleme sistemi oluşturulabilir ve sizce bunu kimler yapmalı ?
Örneğin bitcointalk.org projelerin tanıtılmasında önemli bir misyona sahip bir alan ve eğer yeni çıkacak projeler için  ciddi anlamda ön denetleyici bir misyona sahip olsa uluslararası piyasada neleri değiştirebilir ? Veya sizin bu problemin çözümü için farklı bir fikriniz var mı?
Pages:
Jump to: