Pages:
Author

Topic: Scam Projelerin Listesi (1 aralıktan itibaren) - page 3. (Read 966 times)

jr. member
Activity: 532
Merit: 1
Benim fikrimce tüm icoların potensial scam olma ithimali var. En güzeli icodan alım yapmamak, borsaya çıktığında toplamak.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Bountyburada diye başlık açan arkadaş ta scam olan projeleri belirtiyor. Şu da bir gerçek ki scam olsa da olmasa da çoğu ico fos. Bountysi de fos çıkıyor. Artık bounty den para kazanma devri bitti gibi birşey.
hocam iki başlığı da açan benim Grin
member
Activity: 532
Merit: 22
Bountyburada diye başlık açan arkadaş ta scam olan projeleri belirtiyor. Şu da bir gerçek ki scam olsa da olmasa da çoğu ico fos. Bountysi de fos çıkıyor. Artık bounty den para kazanma devri bitti gibi birşey.
member
Activity: 612
Merit: 10
Forumda böyle yararlı bir başlık görmeyeli epey oldu. Teşekkürler hocam. Prensip gereği ico sürecinde dünyanın en güvenli projesi olsa da token almıyorum ama faydalanan mutlaka çıkacaktır.
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Güzel bir çalışma olmuş, hangisi scam değil ki diye felsefe yapmanın alemi yok, bu piyasada scamdan kasıt en baştan artniyetle ortaya çıkmak. Yoksa herkes kripto piyasasının avantajlarını ve dezavantajlarını aşağı yukarı biliyor zaten.
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Böyle bir çalışma olması güzel. Öncelikle teşekkürler. Bu scam olayında eğer işin içinde Afrikalılar varsa hemen uzak dururum.  Kesin scamdir. Ayrıca eskilerden monerogold vardı onlarda bir iki borsaya girdi ve sonra ortalıktan kayboldu. BTC miktarını arttır arkana bakma. Paranı harca
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Hocam bunlar kabak gibi scam olanlar, bir de scamın ileri aşamaları olanlar var. Parayı topluyorlar, borsaya giriyorlar sonra hiç bir çalışma yapmadan haber pompalayıp duruyorlar. Bence sorun onlarda değil bizdeydi. 40 milyon dolar toplamış adam hiç bir şey yapmadan sadece basit bir site v.b. açıp sonrasında siz olsanız çalışır mısınız ? Yoksa yeni bir ico daha mı tasarlarsınız ?
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Scam meselesi genelde ICO döneminde belli ediyor kendini. Sahte ekiplerle sahte whitepaper'lar düzenleyen projeler scam'dır (aldatmacadır) burası net. Başlıkta verilen liste de bunları hedef almış, o bakımdan doğrudur.

Bounty ödemelerini yapmış ve borsalara girmiş projelerde ise bunu hemen söyleyemeyiz. Durum ancak belli bir süre sonra kontrol edilebilir. Ekip eğer hiçbir geliştirme yapmıyorsa ve/veya ortalarda yoksa scam diyebiliriz. Ama geliştirme yapamama nedenlerini paylaşıp da süre istiyorsa yine takip etmek lazım.

Günümüzde şirketlerin iyi ve kötü dönemleri vardır. İflas da edebilir, kar veya zarar da edebilir. Bir şirketin durumu kötüleşti diye ona nasıl scam demiyorsak, aynı şey kripto projeleri için de geçerlidir. Mesela ETH için scam diyemeyiz. Neden? Çünkü belli bir yol aldı, geliştirmeler yaptı, platform kurup eko-sistem yarattı. Yıllardır borsalarda işlem görüyor. Ama fiyatı düşmüştür, popülaritesi azalmıştır ya da artık geliştirme yapamıyordur gibi sebepler scam demek değildir.
member
Activity: 406
Merit: 12
Piyasa bu durumdayken kimsenin bu projelere ICO’dan gireceğini düşünmediğim için dert edilecek bir durum yok gibi ama tarihe not düşülmesi açısından iyi bir liste olmuş. Bunların bounty’sine giren arkadaşlar varsa fazla emek harcamadan bırakmış olurlar.
member
Activity: 602
Merit: 32
ico fiyatının hala kaç kat üstünde Grin Grin eth scam çıkarsa btc, ltc, xrp dışında bir koin kalmaz. hatta piyasaya direkt kepenk indirir. aman diyelim.
Ona bişey demiyoruz tabi Smiley ama o konuda tek şansı güzel zamanda çıkmış olması Smiley onun dışımda başka bir şansı yok Smiley ico ve premine dolandırıcılıklarınında asıl önünü açan bitalik ve joe dir unutulmamalı Smiley

Kimse bitalilgillerden bir atak beklemesin adam paralarını sayıyor çok meşgul Smiley
Ha bu camia bizim ülke insanı gibiyse elbette aynı adama kendini tekrar soydurur Smiley
İcodanda kazananlar zaten yine kendileri Smiley şeş kaza dışardan kazanan varsa zaten 2-3x te çıkmıştır üstad Smiley

Piyasa zaten yakında görecek ethnin en ağır scam olduğunu. Altındaki tokenler ağ değiştirecek vs. Yani şuan bile ethden daha güvenli alt projeleri var. Zaman buna şahitlik edecek. Misal bana göre clo bile eth den daha güvenli. Yada şuan kazdığımız x bir coinden daha değerli. Eth tamamen dolandırılık ağı kurmak üzerine çıkarılmış. Altından kendini kurtaran projeler çıkacaktır elbette.
legendary
alex
@ICOEthics adlı bir kullanıcı var. scam projelerin çoğunu o araştırıp buluyor. o elemanı da takip etmenizi tavsiye ederim.

Bu başlığı sadece OP değil tüm forum üyeleri canlı tutmalı bence
merit için teşekkür ederim hocam. dediğiniz şey çok güzel ama emin olun kimse uğraşmaz. her nedense bizim bölümde yardımlaşma küfür gibi bir olay. bir türlü anlamadım gitti.

Bence listenin en başında ağa babaları ethereum olmalıydı Smiley
ico fiyatının hala kaç kat üstünde Grin Grin eth scam çıkarsa btc, ltc, xrp dışında bir koin kalmaz. hatta piyasaya direkt kepenk indirir. aman diyelim.
member
Activity: 448
Merit: 10
tebrik ederim güzel çalışma, umarım devamı gelir. Bir sürü boş konu açılıyor arada böyle işe yarar güzel konular açılması gayet güzel olmuş. Aslında belki varda bazı gerekizler yüzünden arada kaynıyor gidiyor. Bu konuyu yukarda tutmak için sektirmeden post atmamız gerek.
member
Activity: 602
Merit: 32
Bence listenin en başında ağa babaları ethereum olmalıydı Smiley
member
Activity: 406
Merit: 11
Faydalı paylaşım için teşekkürler, scam projeleri bir başlık altında toplamak güzel olmuş. Araştırma yaptığımız zamanlarda bu başlığa bakarak işimizi daha da kolaylaştırabiliriz. Keşke hiç scam olmasa da hiç başımız ağrımasa.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
bilgilendirme için teşekkürler hocam. ben zaten bir coine yatırım yaparken inciğini cinciğini çıkarıyorum. bu da epey faydalı olacak bana.
member
Activity: 294
Merit: 27
Bilgiler için teşekkürler. Ben de bunlara hiç katılmadım. Ama böyle bir başlık canlı tutulursa bounty hunterlar ve yatırımcılar için iyi olur. Özellikle bounty süresi devam ederken scam olduğu tespit edilen projelerin forumda bilgilendirilmesi çok fayda sağlar. Bu başlığı sadece OP değil tüm forum üyeleri canlı tutmalı bence. Tartışmalara girmeden hangi proje scam ve neden kısaca bir bilgilendirme yapıp forum üyeleri uyarılabilir. Ben böyle scam projelere denk gelirsem dönüş yapacağım.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Bunların hiçbirisini duymadım en azından benim katıldıklarım yok şimdilik. Olayın diğer boyutu da şu. Srn labs borsaya girdi hardcap yaptı geçen gün ekip başı para azaldı dedi. Yarın birgün borsalardan delist te yer şimdi bu proje scam mi degil mi?

STEEM'it de aynisi...kadronun 70% ini isten cikardi...proje tam mainnet derken kapanirsa subat/mart ayinda Cheesy baksen
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Bunların hiçbirisini duymadım en azından benim katıldıklarım yok şimdilik. Olayın diğer boyutu da şu. Srn labs borsaya girdi hardcap yaptı geçen gün ekip başı para azaldı dedi. Yarın birgün borsalardan delist te yer şimdi bu proje scam mi degil mi?
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
projenin scam oldugunu kim belirliyor hocam.
adam token satiyor, sen aliyorsun.
borsaya giriyor bitti. sirketle alakan yokki.
IPO olsa neyse ama bu ICO'larin hepsi scam.
Adam isterse sana token satar ama borsaya eklemez bile.
Al gö***e sok coin'leri.
Borsadan coin almak en mantiklisi.
dediklerinize bir yerde katılıyorum ama borsadan aldığın tokenlerin scam olmadığını nereden biliyorsunuz Grin yani bir kriptonun borsada satılması onun düzgün olduğu anlamına gelmez. daha geçen gün iki tane projenin nasıl ağır sıçışlara geçtiğini forumda tartıştık. buradaki scam konuları ise daha işin başında kelek atanlar. yani hiçbir zaman size bir şey satmayacak kişiler. büyük ihtimalle paranızın üstüne konacak ve varsa kimlik bilgilerinizi de karaborsada okutacak tipler.

aynen katiliyorum. yani ilk 30 daki coin'den uzak durmamali Smiley
legendary
alex
projenin scam oldugunu kim belirliyor hocam.
adam token satiyor, sen aliyorsun.
borsaya giriyor bitti. sirketle alakan yokki.
IPO olsa neyse ama bu ICO'larin hepsi scam.
Adam isterse sana token satar ama borsaya eklemez bile.
Al gö***e sok coin'leri.
Borsadan coin almak en mantiklisi.
dediklerinize bir yerde katılıyorum ama borsadan aldığın tokenlerin scam olmadığını nereden biliyorsunuz Grin yani bir kriptonun borsada satılması onun düzgün olduğu anlamına gelmez. daha geçen gün iki tane projenin nasıl ağır sıçışlara geçtiğini forumda tartıştık. buradaki scam konuları ise daha işin başında kelek atanlar. yani hiçbir zaman size bir şey satmayacak kişiler. büyük ihtimalle paranızın üstüne konacak ve varsa kimlik bilgilerinizi de karaborsada okutacak tipler.
Pages:
Jump to: