Pages:
Author

Topic: Seçimler öncesi kripto harici yatırımlarınızı nelere yapıyorsunuz. - page 2. (Read 300 times)

hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
Kripto harici yatırım yapmamayı öğrendim 😀 Ancak yine de sırf bankada yatırım görünsün diye ayda bir çok cüzi miktarda teknoloji hisseleri ağırlıklı yatırım fonu alıyorum.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
fiziki altın diyorum ama bizim yaptığımız yatırımdan nolur üstad, paso borç ödüyoruz hayatta kalmaya çalışıyoruz. aldın mı şöyle 3 bejj kilo ya da ton alacaksın Cool
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Bu ortamda yapılacak yatırımlardan birisi malda kalmak. Eğer dolar yada altın almadıysanız kriptoda da değilseniz o zaman yaptığınız iş yada bulunduğunuz sektör ne ise o işi devam etirebilmek için gerekli olan hammadde yada yardımcı maddelerini alıp biraz stoklayabilirseniz gelecek olan fırtınadan bir nebzede olsa kendinizi koruyabilirsiniz. Ben şimdi yaptırdığım bir ev var onun malzemelerine gömüyorum paraları. Bu daha karlı aslında.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
valla dostlar ben yarınlar yokmuş gibi para harcıyorum. sıçarım la bu yaştan sonra bir de para mı biriktireceğim? birikim yapaacak olsam da altın olarak yaparım ama bunu da fiziksel olacak şekilde hallederdim. hem de teneke tipinde olan ile yapardım. böylece işçilik masrafı da az olmamış olur.

Senden farklı değilim.  Grin ama yaptığım harcamaya bakınca aslında rutin harcamalarımın parasal olarak hacmi büyümüş. Yani gene 2 kilo meyve sebze alıyorum ama 1 yıl önce 200 TL yaptığım alışverişi şimdi 1000 TL ye yapıyorum. yani durumlar böyle
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Ayrıca hiçbir konuda yön belirleyemiyorsanız bile dövizin seçim nedeniyle aşırı baskılandığını (merkez bankası yetkilileri her banka yönetimine tek tek talimat verdi) ve bu kemerin seçimden sonra kademe kademe gevşetileceğini bilin. Doların coşmaması için Kızılay meydanından tüm Türkiye'ye yetecek petrol çıkması lazım.
Ayrıca Abd yetkilileri finans ve yatırım ekosisteminde ani, kontrolsüz hareketler olmaması için planlı ve çok temkinli bir şekilde piyasaları faiz indirimine alıştırmaya başladı. Verilen demeçler, sızdırılan(!) dedikodular vb bunu gösteriyor. Yani hemen hemen her türlü yatırım aracında kar beklentisi giderek artıyor, bunu da gözardı etmemek lazım.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Birikim yapmak yada yapmamak size kalmış bir şeyler sahibi olmak istiyorsanız mecburen birikim yapmak durumunda kalıyorsunuz birde her zaman bu günkü potansiyele sahip olmayacağınızı unutmayın dönem dönem insanlar zor ve sıkıntılı zamanlardan geçebiliyor başkasına muhtaç olmamak adına kıyıda köşede birikim olması önemli en azından benim fikrim bu yönde, kimseyede birikim yapmıyorsun diye karışmam fikirlerine saygı duyarım.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
valla dostlar ben yarınlar yokmuş gibi para harcıyorum. sıçarım la bu yaştan sonra bir de para mı biriktireceğim? birikim yapaacak olsam da altın olarak yaparım ama bunu da fiziksel olacak şekilde hallederdim. hem de teneke tipinde olan ile yapardım. böylece işçilik masrafı da az olmamış olur.
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Bu konuya içimizdeki finansçı arkadaşlar çok önemli katkılar sunacaklardır, bizler için de çok yararlı bir konu başlığı olacaktır, ilgiyle takip edeceğim, öncelikle bunu belirteyim.

Benim naçizane önerim ise her neyi tercih ederseniz edin en azından bir kısmını fiziken elinizde bulundurmaya dikkat etmeniz, döviz, altın, gümüş vb farketmez. Kesinlikle tamamı banka ya da başka bir aracı kurumda olmasın, çünkü seçim sonrası nereye gideceğimiz belli değil, korkulduğu kadar da olmayabilir, ama mesela devalüasyona da gidilebilir. Eğer böyle bir kötü senaryo gerçekleşirse 3.taraf kurumlardaki varlıklarınızın kontrolünü size bırakmayacaklar. Mesela (tamamen atıyorum) dolar 80 lira olacak ama banka döviz hesabındaki dolarınızı satamayacaksınız, işleme izin verilmeyecek, aynı şey değerli madenler için de geçerli elbette.
O nedenle hiç olmazsa üçte biri elinizde olsun.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
En büyük yatırımlarımı şu anda altın, gümüş ve petrol ağırlıklı yapıyorum. Bunların ileride Amerika resesyona girdiğinde önü alınamayacak derecede artacağını düşünüyorum. Bunlar haricinde elbette temizlik ve gıda ürünleri vazgeçilmez stok yapıyoruz evde. Diş macunu, sabun, yağ, peynir bunları bol bol alıyorum genellikle. Bunlar dışında son olarak hâlâ halka arzlara giriyorum. Oradan hâlâ çorba parası çıkıyor.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
Evet teknik olarak kripto para sahibi olanlar dolarda da para tutuyor gibi görülebilir. Piyasada işlem yaparken dolar değerine göre işimizi hallediyoruz. Kripto para dışında yine bir miktar dolar, euro gibi para birimlerine de yatırımım olduğunu söyleyebilirim. Altın gibi varlıkların da hala mantıklı yatırım araçlarından birisi olduğunu düşünüyorum. Geleneksel bir yatırım türü olarak gözükse bile Türkiye gibi bir yerde önemli bir kar elde edebiliyorsunuz.  Smiley
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Nakit tutmayı tercih ediyorum biraz altın biraz hisse senedi birazda nakit tabi birazda kripto yatırımı var. Her ay düzenli altın dolar ve kripto almaya çalışıyorum. Bu sene harcamalardan daha çok kaçınıyorum her şartta birikimin önemli olacağı bir yılda olduğumuzu düşünüyorum. Halka arzların bir kısmını satarken bir kısmını tutmayı tercih ediyorum.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Benim kripto harici hatırı sayılır yatırımım yok seçim olsa da olmasa da bana fark etmez. Zaten bir kere kriptoda olunca dolarda kalmış oluyorsunuz USDTRY ne olduğu önemli değil doların çıkması iyi bile denebilir. Gerisini de Türk Lirası ile maaş alanlar düşünsün. Hani diyor ya eski bakan dolarla mı maaş alıyorsunuz diye, işte kripto sayesinde burada hepimiz dolara endeksliyiz.

Dolara endeksli olmanın çok pozitif yanı var. Dolara endeksli olunca bir kere alım gücünü koruyoruz. Maaşlarımız aydan aya erimiyor. Birikimleri bitcoin veya dolarla yapan, altınla yapan birisi için Türk lirası sakız gibi geliyor. O kadar basit ve değersiz görünüyor. Maalesef Türkiye’de dolar ve altın iş yapıyor birikim namına. Artık bir de en önemli kalem bitcoin.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Benim kripto harici hatırı sayılır yatırımım yok seçim olsa da olmasa da bana fark etmez. Zaten bir kere kriptoda olunca dolarda kalmış oluyorsunuz USDTRY ne olduğu önemli değil doların çıkması iyi bile denebilir. Gerisini de Türk Lirası ile maaş alanlar düşünsün. Hani diyor ya eski bakan dolarla mı maaş alıyorsunuz diye, işte kripto sayesinde burada hepimiz dolara endeksliyiz.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Kripto harici, altına yatırım yaptığımı söyleyebilirim. Bir miktar da gümüş almayı düşünüyorum çünkü gümüşte bence bir potansiyel var ama o potansiyelden hepimiz uzağız. Kripto paralara da yatırım yapmayan birisi için bu seviyeler biraz risk taşıyor bence. Şu an parasını korumak isteyen altın almalı bence, biraz daha riski seven kriptoya girmeli. Kripto dışında ise işaretlediğim gibi altın, gümüş.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Değerli Türkçe forum sakinleri,
malumunuz önümüzde yerel seçim var.
Yerel seçimden sonra enflasyon içimizden geçecek.
2024 sonunda an itibariyle 50 cent civarında olan simidin 1 dolar olacağı, yaklaşık 1.5 dolar olan mazotun 3 doları geçeceği ön görülüyor.
Buda 2024 de iğneden ipliğe tüm tüketici fiyatlarının minimum x2 olması demek.

Bu bağlamda,
Seçimler öncesi kripto harici yatırımlarınızı nelere yapıyorsunuz?
Pages:
Jump to: