Geçenlerde bahsetmiştim
american gods dizisini izliyorum.
farklı bir dizi ve burada değişik karakterler mevcut...american kültürü bakış açısıyla mitolojiye ve dünyaya dair göndermeler içeren, zengin altmetine sahip olduğunu düşündüğüm bir dizi...öncelikle hrıstiyanlık'taki teslis (baba-oğul-kutsal ruh) inancından etkilendiklerini söyleyebilirim ve karakterlerdeki tanrısal göndermeler de zannedersem bu inançtan besleniyor. biraz da putperestliği andırıyor zaten hubal ve manat gibi arap putlarından da bahsediliyor zaman zaman, lat ve uzza'nın olmaması ilginç
anyway....
adamlar önlerine gelen her harikuladeliliğe tanrısallık atfetmiş ölüm tanrısı, aşk tanrısı, cart curt vs...bunun yanında Jinn gibi islam'da da olan cinlere de yer verilmiş, bizde mesela Azrail (as) onlarda ölüm tanrısı olmuş, Mikail (as) bahar ve yeniden diriliş tanrısı...İsa aleyhisselamı da çoğaltılmış olarak görüyoruz, belki çok sayıda b̛̅͐͒̀̔̚î͑́͋͆̓̇r̈́͑͒̈́͊̀̚b̵̈́̈̽͋̆̇͘i͋͛̓̐̒͛͛r̀̇̀͂̎͑͠i̴̔̃̃̅̂̿͡n̛͛̓̏̅͡͡ȋ̓̂̈́̏͝͡ dışlayan mezhepten ötürü herkese farklı b̘̳͇̘̘̺̗̾͑͟ï̞͇͍͕̬͖̲̩̽ŗ͖̝͓̳͍̗̒͒͜ İsa olarak düşünülmüş olabilir. b̨͓̙̄͂̌͠͝î̙̤̙̿̾̓͑r̛͓̜̰͐͆̃͡ de mr nancy var terzi o da d̸̢̹̺͉͖͉̼̙̩̬̣̬̹͛į̢̫͎͚̬͙̙̟͖̮͕̣̀ỵ͚̻̹͇̫̮͈̩̺̦͔̗̓ǫ̶̢̢̩͉̤̦̝̣͚̖͕͚̂ȑ̘͚̭͔͈̙̥̯̼͖̞͜͜ǘ̢̥͎̗͇̗̳͚̼̪̟̘̲m̲̗̩̩͔̙̟̹̖͚͕̲̘͘ İdris ą̫̭͎̘́̑̈͘͜͟ş̶̗̻̤̠͍͔͆̑̽̇ olabilr ḿ̨͔̼̝̥̲̄̓̽̈́́̑i̡̛̤̩̻͓͌͋̓́́̈͜ acep?
bunun yanında "yeni tanrılar-eski tanrılar" diye ayrıma gidilmiş, zaten olay da burada kopuyor, eskilerden odin savaş çıkarmak istiyor. "yeni tanrılar"a gelecek olursak media, technical boy, mr world, money gibi karakterler bu safta yer alıyor. ḃ̃̄̃̇͋̀̾͗͛̀͠u̅͑̆͌̉̐͂̈́̉̐̚͝r̽͐̔͊̽́̐͋̒̍̚͝a̓͋͐̓͊̉͆̏̓͛͘͝d́̑̀́̽͋̑͛̿͛͘͠ǎ̛̓̂̎̅͌̔̌̍́͑ biraz da "yergi" ve alay var gibi alttan alttan, h̗̰̯͔͖̥̙̜̼̭̞̅͗ą̷̧̨͚̳͙̳̟̗̟̿͜͡t̢̛̜̭̫̗͔̤͚̬̜͆͜t̢̙̟̜͈͖͙̫̭̩̟̾̀a̡̹̖͈̜͙̪̳̠͖̜̐̆ medyaya "yeni medya" denilerek sosyal paylaşım sitelerine vurgu yapılmış. bi de argus var o da NSA sanırım...
2. sezonun sonuna g̛̲̤̲͓ě̴͚͈̦̭l̡̧͇̯̓ǐ̧̭̬̟y̮͓̯̒͜o̜̝̘̽ͅr̶̨̺̬̘͛u̶͓͓̫̬͋m̶͎̬͓̈́ͅ yavaştan, biraz cinsellik fazla kullanılmış o da sıkıyor b̷̟͒̐̆̀̈̿ï̤̏̆̍̈̂ yerden sonra
her bölümden sonra tövbe ediyorum
edit: oha lan 87 sayfa yorum var
https://eksisozluk.com/american-gods--329243kopya çekmedim kendi düşüncelerimi yazdım, bakalım ekşiciler ne demiş