Pages:
Author

Topic: ses gecırmez oda - page 2. (Read 1805 times)

member
Activity: 350
Merit: 10
November 22, 2017, 01:37:23 PM
Bu iş biraz paraya bakar kardeşim. Ne kadar çok harcarsan o kadar kullanışlı ve estetik görünümü güzel bir yalıtıma sahip olabilirsin. Bi yumurta kutusuyla yapmak var bir de akustik halıyla yapmak var..
member
Activity: 378
Merit: 55
November 22, 2017, 09:32:27 AM
yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yumurta kartonları birebir böyle konularda. odayı tümden kaplatabilirsiniz.

o yumurta kartonları hiç bir işe yaramaz desek yeridir.

Odanın iç duvarlarını stafor ile kaplayın. Üstüne ister alçı çekip boya atın istersenizde eğer maddi durumunuz iyiyse özel ses geçirmez oda malzemesi alın değilse yada ucuza gelsin isterseniz yumurta kolleri ile kaplayabilirsiniz.

strafor ses yalıtımı konusunda başarısızdır. taş yünü veya cam yünü bir tık daha iyidir. onlarında uygulaması zorludur.
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
November 22, 2017, 09:29:12 AM
bunu yapmak mumkun mu 1 odamızı discoya cevırmek ıstıyoruz 40 daireli bı apartmanda oturdugumuz ıcın her ıcıp ses actıgımın sabahında şikayet gelio bıktık Cheesy
Hocam mümkün tabiki ama biraz pahalı ve meşakatli sanırsam bizim bir akraba odasına sanırsam sizin dediğiniz sistemi 40 milyar civarında bir paraya yaptırmıştı onunkinde ses sistemi falan var ama
member
Activity: 78
November 22, 2017, 09:23:42 AM
sıklıkla yumurta kolisi, gazbeton, strafor, foamboard gibi çeşitli bir takım malzemelerle sağlanmaya çalışılır fakat tabii ki başarısız olunur. dünya kadar para harcandıktan sonra yanlış yapılan işi düzeltmesi için profesyonellere başvurmak zorunda kalınır ve yanlış uygulamalardan dolayı iyice küçülmüş kullanım alanı, en az iki kat uzamış tadilat süresi ve yok yere harcanan iki kat para ile sonuçlanır.
full member
Activity: 644
Merit: 100
October 07, 2017, 04:46:13 AM
yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yumurta kartonları birebir böyle konularda. odayı tümden kaplatabilirsiniz.
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
October 06, 2017, 07:57:45 PM
Ses malzeme üzerinde ilerler malzeme ne kadar düşük yoğunluktaysa o kadar az ses geçirir. En iyi ses yalıtımı boşluktur hiç ses geçmez  Wink
Pvc pencereleriniz sesi bu şekilde keser dikkat ederseniz cam yüzeyinde girinti çıkıntı yoktur ama ses yalıtımı vardır çünkü iç kısmında boşluk vardır ses ordan geçmez birleşim noktaları ve pvc kanatlarından geçer. Aynı bu ısıcamlardaki tekniği kullanan bir ses yalıtım malzemesi kullanmanız gerekir. Stüdyolardaki o girintili yüzeyler ses yansımasını engeller ses net çıksın diye, yansıma gürültüyü de azalttığı için tercih edilir ama içeriye etkilidir dışarıya ses gitmesin diye camlardaki tekniği kullanmak şart.
Eminim ses yalıtan yapı malzemesi vardır araştırmak lazım ama ses yutucu malzemeler ne yazık ki ses yalıtımı diye pazarlanıyor. Şu mesaja kadar bu yanılgıyı görebilirsiniz. Sizin ihtiyacınız ses yalıtıcılar , ısıcam gibi camlardan bir oda yapılırsa en iyisi o olur sanırım içeride yankıyı engellemek içinde ses yutucu yüzey gerekir. yani yutucu+yalıtıcı kullanıp düzgün sonuç alınır. Ses stüdyosu yapmayacağınıza göre ucuz bir çözümü olduğunu sanmıyorum.
newbie
Activity: 14
Merit: 0
October 06, 2017, 02:49:07 PM
Odanın iç duvarlarını stafor ile kaplayın. Üstüne ister alçı çekip boya atın istersenizde eğer maddi durumunuz iyiyse özel ses geçirmez oda malzemesi alın değilse yada ucuza gelsin isterseniz yumurta kolleri ile kaplayabilirsiniz.
newbie
Activity: 30
October 05, 2017, 08:03:48 PM
Adamlardaki lükse bak be Cheesy Yaşıyorsunuz bu hayatı reissss Cheesy
sr. member
Activity: 346
Merit: 250
October 05, 2017, 01:43:53 PM
bunu yapmak mumkun mu 1 odamızı discoya cevırmek ıstıyoruz 40 daireli bı apartmanda oturdugumuz ıcın her ıcıp ses actıgımın sabahında şikayet gelio bıktık Cheesy

Aynı şeyi bende araştırıyordum ancak benim amacım diskoya çevirmek değil, ders çalaşabilmek için bir ortam sağlamaktı. Ses geçirmeyen izole bir oda kurmak mümkün ama fiyatlar aşağı yukarı 15 metrekare bir yer için 20 bin türk lirası gibi bir miktar istemişlerdi benden.
full member
Activity: 258
Merit: 114
October 05, 2017, 01:07:34 PM
Klasik ama mükemmel bir fikir
newbie
Activity: 39
October 04, 2017, 05:41:12 PM
hocam en güzeli yeni eve geçmek ya da party falan düşünüyorsanız kiralayacaksınız. Cheesy 0 sorun hem kafanız rahat olur hemde siz. Cheesy party olursa ne zaman?
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
October 04, 2017, 05:01:16 PM
yumurta kolileri hiç bir işe yaramaz boşuna ses yalıtımı olur hayallerine kapılmaya gerek yok.

strafor xps eps taş yünü cam yünü ses yalıtım malzemesi değildir. hele strafor xps eps hiç bir işe yaramaz taş yünü belki biraz.

sadece duvarları değil duvar tavan ve daha da önemlisi tabanı ayı düşünmek gerek. senin tabanın alt katın tavanı bütün bası altkatta hissederler.

member
Activity: 70
October 04, 2017, 04:43:03 PM
tabikide mümkün yumurta kartonları yada köpüklerden olabilir. yada yalıtım artı döşemeler oluyor onlardan yaptırmanı öneririm.
member
Activity: 70
October 04, 2017, 08:01:33 AM
En iyi çözüm yumurta kutusu olmalı. Yada beyaz köpükler de etkili. Kesinlikle öyle yapabilirsin. Paraya kıyıp akıllı sistemler var birde.
full member
Activity: 336
Merit: 111
October 04, 2017, 05:13:30 AM
izolasyon ses akustik süngerler satılıyor, zor gelmiyosa alıp odanı kaplayabilirsin Smiley
member
Activity: 132
"One Token to Move Anything Anywhere"
October 04, 2017, 01:37:12 AM
yumuyrta kaplarını duvara yapıştırın ama ondan önce biraz bütce ayırıcaksanız yalıtım malzemeleri var köpükten onlarla duvarı kaplayıp üstünede sıva çeke bilirsiniz Cheesy size kalmış gerisi Cheesy
member
Activity: 98
September 29, 2017, 07:55:01 AM
Apartmanda yaşayan gürültülü ve eğlenceli bir hayatı tercih eden herkesin aklına bir kere gelmiş bir fikir Cheesy
Bence ne kadar yalıtım vs.de yapılsa elbet sesi iletir. En güzeli gecicen mustakil evine ac baba sesi karisan eden yok . Apartman hayati zor
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
July 05, 2017, 06:02:37 PM
Genellikle gözlemlediğim gibi bilen bilmeyen konuşmuş, 1.000 TLye ancak az bir miktar iyileştirme yaparsınız, etrafa giden ses biraz azalır, eğer subwoofer tarzı yoğun bass içeren bir durumdan bahsediyorsak onu bile başaramayabilirsiniz.
O cam yünlerini, taş yünlerini, polistreni, straforu, otomobil için üretilen malzemeleri kullanarak bir apartmanda komşuları rahatsız etmeyecek yalıtımı oluşturulamaz, onu hele bir geçiniz !!!
Ses sadece duvarlardan değil, hatta daha çok yapı elemanlarını birleşim yerlerinden kaçar, yapılacak her yerin durumu kendine özeldir ve bunu önlemek ciddi mühendislik bilgisi, uygun malzeme gerektirir ve zahmetli bir inşaat işidir, haliyle çok maliyetli olabilir. Maliyet derken (gerçek anlamda ses yalıtımı yapılacaksa) alanın durumuna ve büyüklüğüne göre değişecek 5 ya da 6 basamaklı rakamlardan bahsediyorum.
Yumurta kutusu demiş bir arkadaş, yumurta kutusu yalıtım için kullanılmaz, girintili çıkıntılı, çok ucuz ve kolay uygulanabilir bir malzeme olması nedeniyle yankıyı engellemek için kullanılır.

hero member
Activity: 1456
Merit: 694
July 05, 2017, 04:20:56 PM
Millet amma çok abartmış yahu Smiley

Kaplama malzemeleri vs ithalat ve ihracatı yapan bir şirkette çalışıyorum yazılanları okuyunca ülkenin içinde bulunduğu durumu daha iyi anladım sanırsın duvarları altın kaplatacak Cheesy

Akustik kauçuk tabanlı ses yalıtım halısı m fiyatı 4.5 TL
Ses Yalıtım Süngeri (polistren ya da strafor takviyeli) m2 'si 11 tl
12.5 mm alçıpan tabaka adet :  15 tl

30 m2 lik bir oda için ortalama maliyet taş çatlasın 1000 tl

Tam buna benzer bir şey yazacaktım.
Ayrıca kesin youtube videoları da vardır böyle bir odanın yapımı için
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
July 05, 2017, 10:55:29 AM
Millet amma çok abartmış yahu Smiley

Kaplama malzemeleri vs ithalat ve ihracatı yapan bir şirkette çalışıyorum yazılanları okuyunca ülkenin içinde bulunduğu durumu daha iyi anladım sanırsın duvarları altın kaplatacak Cheesy

Akustik kauçuk tabanlı ses yalıtım halısı m fiyatı 4.5 TL
Ses Yalıtım Süngeri (polistren ya da strafor takviyeli) m2 'si 11 tl
12.5 mm alçıpan tabaka adet :  15 tl

30 m2 lik bir oda için ortalama maliyet taş çatlasın 1000 tl

Arkadaşa katılıyorum.

Karşıyaka çarşı içerisinde bir stüdyoya bu işle alakası olmayan bir makine mühendisi arkadaşım ses kayıt odası yaptı. Ne kadar masraf oldu bilmiyorum ama ballandıra ballandıra yaptıklarını anlatıyordu. Daire sahibinin de çok zengin olmadığını bildiğimden bunu yapmanın çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Tabii bir usta çağırırsan başka. Malzemeler de bulunması zor malzemeler değildi.

Şurada kapak fotosunda görünen oda:
https://www.facebook.com/yakamuzik/

Liste gayet iyi Smiley
Pages:
Jump to: