Pages:
Author

Topic: Sıfır Araç Sıkıntısı Büyüyebilir - page 2. (Read 220 times)

hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Türkiye'de yıllardır sıfır araç fiyatlarıyla ilgili zaten büyük sıkıntı var. Fiyatlar her geçen gün zaten artıyor. Aralık ayında sıfırını almaktan vazgeçtiğim bir araç için şimdi aradığımda 20.000TL arttığını gördüm.
E kur artmadı? Enflasyon bizdeki gibi diğer ülkelerde yok. Neden arttı bu fiyatlar? Korona mı? Hayır! Çünkü fiyat ne olursa olsun Türkiye'de sıfır araç alıcı buluyor. Özellikle ithal araç dediğimiz, üretimi Türkiye'de olmayan araçlar her gelen partide fiyatı güncelliyorlar. Yani bugün 100.000TL teklifi aldığınız araç Nisan ayında 105.000TL olabilir. Bunu ben değil araç satıcılığı yapan bayi çalışanları söylüyor.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
   Komplo teorilerini sevmem ama araç firmaları kriz öngörüp veya talep daralması görmüş olabilirler üretimi yavaşlattığını düşünüyorum bazı bayilerin ise peşin para araç siparişi alınmaya başlandığı söyleniyor, 3-4 ay sonralara sıra vermeler falan

yani diyeceğim o ki araç sıkıntısı dünya geneline yayılırsa araç fiyatları Bitcoinden hızlı artar. Maske işine döner.
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
bunun virüsle alakası yok hocam paramız değersiz 2012 yılında 30 binliraya sıfır araç alınıyordu o dönemin usd karşılığu ile şuankini hesapla aynı tutara alıyorsun + gelen vergileride say yeter.

insanları  haklı görüyorum ne yapsınlar.
full member
Activity: 266
Merit: 106
Türkiye’de hissedilir dereceye gelirse virüs işte o zaman sıkıntı büyüyecek,
Sakarya’daki toyota fabrikası yanılmıyorsam her dakika (30 saniyede 1 bile olabilir ama biz yine güvenli bölgede kalalım) kullanıma hazır araç üretiyor ve çoğu ülkeye gönderiliyor. İşçilik ucuz olduğundan çoğu uluslararası firma fabrikasyon işlerini Türkiye içerisinde yapıyor ve Türkiye büyük bir hacim karşılıyor. Bakalım neler göreceğiz daha
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
sıfır araç sıkıntısı büyüyebilir ama bizde bunun yansıması ikinci el fiyatlarının artması şeklinde olacaktır. daha 4-5 ay önce 95 bin olan araçlar şu an 120 bin lirayı geçmiş vaziyette ki neden artıyor belli değil. boş kasa sıfır aracın en düşük fiyatlısı 100 bin lira zaten. sahibinden.com'da cirit atan lağım fareleri bu virüsün yayılıp fiyatların artması için gece gündüz dua ediyordur.
legendary
Activity: 1638
Merit: 1329
Stultorum infinitus est numerus
Hurda tesvikli sifir arac fiyatlari bile 120 bin civarinda hatta onu bile gecmis seviyedeyken isterse butun dunyada uretim dursun. Halkin ciddi bir cogunlugu zaten araba alabilecek kapasitede degil. Insanlar Amerika'da, Kanada'da senelik araba degistirip upgrade yaparken bizde yarisi olmayan arabaya 70 bin lira para istiyorlar.

legendary
Activity: 2366
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Zaten alamıyoruz ki. Son dönemde aklıma sıkça geliyor aracımın başına bir şey gelirse sıfırını alır mıyım diye. Sıfır fiyatı 4 senelik olmasına rağmen 4 katı olmuş gelirim 4 sene öncesine göre %30 ancak artmış tl bazında. Virüs mevzuna da kendini katlarsa tempra ararız bundan sonra.

Eşim için 2011'de aldığımız araba 9 yaşına basmış. Tl bazında ikinci el fiyatı o zaman aldığımızın 5 katı. 9 yıl eşşek gibi bin sonra tl bazında paranı katlamış ol! Bu işte bir aptallık var.

Sıfır otomatik micra en boşu 140-150k eah.
Clio Joy 1.0 SCe 72 bg 113k en boşu.
En boş dacia 100k.
116 bg dizel mercedes a180 amg (amg yazdığına bakmayın) 300.000

5000tl ülkede ortalama bir maaş diyelim. 5000+5000 iki kişinin maaşını 1 sene yemeden içmeden biriktirirsen sıfır micra alamıyorsun. Bide kriz olursa getirmesinler zaten ülkeye.
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
firmalar bir şekilde farklı ülkelerde olabildiğince fabrika kurar ve üretim maliyetleri artar ancak üretmeye ve satmaya bir şekilde devam ederler.

bu durumun finansal zararını en çok çin çekecektir her yıl büyüme hedeflerini tutturmaya çalışıyorlardı. Bu durum uzun süre devam ederse ülkede insanlar maddi sıkıntılara gireceklerdir buda tatsız sonuçlar doğuracaktır umarım kısa sürede çözülür.

düşünsene saatlik gelir sağlıyorsun ve zar zor geçiniyorsun eve yolluyorlar kaç ay evde mevcut stoklarla yaşayabilirsin?
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Arkadaşlar bir çok araç üreten firma Çin deki tedarik eksikliği nedeni ile üretime ara vermiş durumda. Son durum ne bilmiyorum lakin Fiat Sırbistan'da,  Nissan Hyundai gibi ciddi firmalar da bazı fabrikalarında üretimi durdurmuştu;

Link: https://www.bursahakimiyet.com.tr/haber/tek-tek-acikladilar-onlarca-magaza-kapandi-uretim-durdu-334867.html

Sıfır araç bulunmaması durumu virüs yayılırsa çok daha fazla artış yaşayabilir. Tedarik zincirleri kırılması parça eksikliği ve üretim durmaları  ile yaşanan zararlar bazı otomotiv devlerini iflasa bile götürebilir  2020 gayet ilginç geçiyor.

Pages:
Jump to: