Pages:
Author

Topic: Sigaraya zamlar durmuyordu - page 2. (Read 273 times)

hero member
Activity: 966
Merit: 764
September 14, 2024, 12:28:54 PM
Açıkcası tüketmediğim için sevindiğim bir ürün olabilir kendisi. Sigara içenlere sabırlar diliyorum. Her 2 haftada bir benzine zam gelir gibi sigaraya da geliyor. Bu insanlar özellikle sigara bağımlıları asgari ücretle geçinen bir bağımlı nasıl bu kadar para verecek?
Sigara paketi içindeki 1 dalın bile değerlendiği zamanlara girmiş bulunuyoruz. Herhalde yakında 1 dal 5 TL olur gibi.

Aynı şekilde düşünüyorum, sigara kullanmıyorum ama sigaraya zam haberini 2 haftada bir duyuyorum. Sigarayı bırakamayan insanlar içtikleri sigaraya sürekli zam geldiğini görüyor. Belirli bir gelirin altında olup da sigara kullananlar ise daha da zorlanıyordur. Bir de sigara içenlerin günlük tüketimleri de farklı farklı. Mesela 2 paket tüketen birisi için çok büyük bir gider sigara parası.

Belki eskiden fiyatı uygunken belli olmuyordu ama şimdi sigara gideri çok fazla oldu.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
September 14, 2024, 08:13:11 AM
Açıkcası tüketmediğim için sevindiğim bir ürün olabilir kendisi. Sigara içenlere sabırlar diliyorum. Her 2 haftada bir benzine zam gelir gibi sigaraya da geliyor. Bu insanlar özellikle sigara bağımlıları asgari ücretle geçinen bir bağımlı nasıl bu kadar para verecek?
Sigara paketi içindeki 1 dalın bile değerlendiği zamanlara girmiş bulunuyoruz. Herhalde yakında 1 dal 5 TL olur gibi.
full member
Activity: 154
Merit: 115
September 14, 2024, 06:17:17 AM
Adıyaman tütününe devam o zaman sigara içenler bir kaç senede köh köh, çiğerleri de eline alırlar o nasıl ağır bir tütündür öyle Grin
ÖTV'den fena çakıyorlar insanlara. %8 neye göre artırıldı hangi gerekçeyle he ?? Huh
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
September 14, 2024, 02:22:50 AM
İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ. büyük bir bilim adamının sözüdür.

Türkiyenin lale dönemini yaşıyoruz.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
September 14, 2024, 02:17:12 AM
Öncelikle içen olmadığımı belirterek cümleye başlayayım ama yine de beni de ilgilendiren bir durum. Sigaraya yapılan zam kartopu etkisiyle herkesi etkiliyor. Devletimizin dün resmi gazetede yayımladığı kararıyla sigaradaki Özel tüketim vergisi %45’den, %53.5’a çıkarıldı. Biz vergi kaldırılır mı acaba diye düşünürken arka arkaya yapılan zamlar tam tersini gösteriyor.

Kaynak : https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/09/20240914-8.pdf
Pages:
Jump to: