Pages:
Author

Topic: Sizce ne yapılabilir? - page 2. (Read 1985 times)

newbie
Activity: 10
Merit: 0
May 07, 2016, 09:35:02 AM
Sosyal fobim olduğu için freelance olması gerek zaten Smiley Benim sorunum şu. İşi severek yaparım yapmasına, hatta mükemmeliyetçiyim biraz o yüzden işi yaptığım zaman tam yaparım, kaliteli olur ama bilmediğim bir alana girince örneğin programcılık, acaba boşa mı kürek çekiyorum hissi uyandırıyor bu da motivasyonumu düşürüyor. Eğer gerçekten kazandıracak bir alansa gerçekten emek veririm sorun değil.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
May 07, 2016, 09:23:12 AM
Ne kadar freelance çalışırsan çalış bu devamlılık getirmez site işlerinden ayda 20 30k kazanan insanlar bile bir işte çalışıyor
hem sosyal hayatı dengelemek hemde güvence olarak yoksa ne kadar kazanırsan kazan asosyal olursun.
Önemli olan severek ilgileneceğin bir alanda kendini geliştirmek gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.
newbie
Activity: 10
Merit: 0
May 07, 2016, 09:17:47 AM
Burada farklı dallardan birçok insan var. Burada sormam iyi olacak diye düşündüm Smiley Önümde 1.5 yıl var, sizce bu zaman içerisinde ne yapabilirim düzenli para kazanmak için? Aslında 1.5 yıl kısa bir süre değil, birçok şey başarılabilir.

İlk önce ingilizcemi çok iyi geliştirmem gerektiğini düşündüm, yani bu olmazsa olmazım olacak. Intermediate seviyem var, kelime bilirsem makaleyi %85-90 çevirebiliyorum ama akıcı bir şekilde okuyamıyorum tabi, çünkü kelime bilmiyorum.

Biraz Solidworks biliyorum sizce bunu ilerleterek freelance çalışarak kazanabilir miyim?

Matematiği yapabiliyorum o yüzden programcılığı da yapabilirim diye düşündüm ama onda ilerlemek uzun zaman alır.

Photoshop bilerek iyi kazanılabilir mi sizce? Geniş bir alan. Basit bir örnek verirsem, logo. Güzel bir logo tasarımcısı olursan, tanesini 50 liradan falan sattıklarını gördüm. İşini güzel yaparsan, yabancı sitelerdeki işlerle sadece logodan bile güzel miktarlar kazanılabilir çünkü 1 dolar 3 lira. Yani adam 50 dolarlık logo yaptırsa 150 lira almış olacaksın tek logodan.

--

Site açmayı düşündüm, sabah 9 akşam 5 çalışarak birden fazla site açıp emek verirsen iyi miktarlar kazanılabilir, insanlar genelde emek vermediği için, yani bir şirkette çalışır gibi çalışmadığı için aylık en fazla 100 lira falan kazanıyorlar bir siteden. Ama bunu yapmayı pek istemiyorum çünkü site gitse, ben kendime bir şey katmamış olacağım yani en başa dönmüş gibi. O yüzden hiç istemiyorum.

Programcılığı da seviyorum ama hiç bilmediğim bir alan. Piyasa nasıl hiç bilmiyorum. Bir de boşa kürek çekmek istemiyorum eğer gerçekten kazandırıyorsa severek yaparım çünkü programcılık sevmeyerek yapılacak bir iş değil. Siz ne düşünüyorsunuz, sizce programcılık iyi bir alan mı?

Freelance kazandıracak işler bakıyorum ben. Yani bir şirkette falan değil. Evde oturarak kazanabileceğim.. Ona göre cevap verirseniz iyi olur Smiley Sağolun.
Pages:
Jump to: