Pages:
Author

Topic: "Social Mining" Denen Saçmalığa Prim Vermeyin.. - page 2. (Read 473 times)

hero member
Activity: 1918
Merit: 795
 bu tür sistemlerde böyle manipüle edilebiliyorsa sistemi kuran kişiler neden engel olamıyor? bir hesaba birden fazla downvote veya upvote geldiği zaman bunların kontrolü sağlanamıyor mu? böyle şeylerin iyi olup olmadığı tartışılır ancak böyle dibine kadar suistimal etmekte  çok saçma geliyor bana. Kripto dünyasında para kazanlılacak tüm sistemlerin benzer durumda olması gerçekten çok acı yahu.
sr. member
Activity: 364
Merit: 250
Social mining aslında özünde çok iyi bir olay fakat bu çetecelik yüzünden olaylar güzel yerlere gitmiyor. Asyalılar kendilerinden başka olan herkese downvote yağdırıyorlar. Vote olayının kalkması gerek yoksa herkes örgütlenir ve savaş başlar votelarda. Zamanında jamaalin bountylerde çetesini zengin etmesini düşünün.
sr. member
Activity: 814
Merit: 258
Daomaker ekibi ile görüştüm bu türklere downvote konusunda, downvote gücünü düşüreceğiz dedi, bakalım yaapcaklar mı.

Kötü bir niyet olduğu çok açık, aşırı itici tipler var.

Kardeş boş zaman kaybı bu sosyal medya işi adamlar hem işsiz hemde asyalı bizim Türk local de bu tip işi gücü olmayıp tüm gelirini burdan bekleyen insan zor çıkar bu sebeplede örgütlenip beraber çalışsak bile biz onlara downrate vermeye çabalasak bile çabamız bir yerden sonra işe yaramayacaktır. Bir zamanlar bende bu kampanya yöneticilerine iletiyordum adamlar güzel içerik yaptığım halde bana negatif basıyor diye iyi bakarız ederiz deyip hiç birşey yapmıyorlardı herkes işinin oluruna bakıyor bu tip işlerde.
full member
Activity: 1120
Merit: 200
Turkish Translator
Daomaker ekibi ile görüştüm bu türklere downvote konusunda, downvote gücünü düşüreceğiz dedi, bakalım yaapcaklar mı.

Kötü bir niyet olduğu çok açık, aşırı itici tipler var.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Üstte bir arkadaş LTO'dan bahsetmiş, onu da denedim ve sonuç tam olarak bu:

Harmony'deki durum da bu:

Ferrum'a da başladım ve birkaç güne onun da nasıl olduğunu gösteririm. Yani yanlış anlaşılmasın downvote aldığım içerikler normal şartlarda gayet iyi kabul edilecek olanlardır, kasıtlı bir şekilde saçma şeyler paylaşıp yanıltmak değil amacım kimseyi.

Maalesef kötü niyetli davranan insan çok. Burada size büyük ihtimalle downvote verenler, kendileri bir grup olarak birbirlerine upvote vererek yükseltiyorlar. Zaten olayın özünde hak yiyorlar neticede. Ama harmony geçen gün bununla ilgili kötü niyetli davranışları inceliyoruz bununla ilgisi olanları banlayacağız falan dedi. Hoş başka hesap açar bunlar şebeke zaten de yine de boşverin. Sorun etmeyin bence ya boşverin ya da daha iyi bişeyler çıkarmaya çalışın..

Bir de içerikleri görmek lazım iki tarafında haklılığını bilmek için elbette. Sizin için demiyorum da ben Ferrum'da çok sayıda copy-paste tweet görüyorum mesela. Bunlara downvote verilmesi bana anormal gelmiyor. Ama ben olsam hiç oy vermeden geçerim. Yani downvote vermek için bence adamın küfür falan ediyor olması lazım. Yoksa reklam, reklamdır.
member
Activity: 980
Merit: 18
bounty kampyanlarının isimlerini değiştirip saçma sapan şeyler yapıyorlar.

boşa zaman kaybı hepsi.
member
Activity: 1263
Merit: 43
Üstte bir arkadaş LTO'dan bahsetmiş, onu da denedim ve sonuç tam olarak bu:

Harmony'deki durum da bu:

Ferrum'a da başladım ve birkaç güne onun da nasıl olduğunu gösteririm. Yani yanlış anlaşılmasın downvote aldığım içerikler normal şartlarda gayet iyi kabul edilecek olanlardır, kasıtlı bir şekilde saçma şeyler paylaşıp yanıltmak değil amacım kimseyi.
full member
Activity: 980
Merit: 207
Hocam artık bounty ler yerine bunlar tercih ediliyor. En kötü tarafı da belli bir aralığa girersen ödül veriliyor. Sizinde dediğiniz gibi ibnelik mutlaka vardır. Ben herkesin tercih ettiği social miningi yapmıyorum. Kendimce yol haritası belirledim. Elron'da katılmıştım oradan hava mi aldım artık onla hiç işim yok.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1656

Ya hocam ne diyorsun sen paradan bahset günde 100 rt yapacak adam dolu forumda Smiley Sırf bu yüzden twitter bir ara sürekli hesap kapatıyordu. Adamlar işi abartıp günde onlarca tweet retweet yapıyor. Bizde de bunu yapanlar var ama bazı Afrikalı ve Rus üyeler profesyonel bounty'ci oldu bu olayları yaparken. Geçen bir grupta konuşuluyordu. Ruslarda herkesin en az 2-3 BTT ve diğer sosyal medya hesapları var deniyor. Adamlar baya bildiğin şebeke olmuşlar Smiley

Doğru, meslek olarak online hit / etkileşim mühendisliği gibi bir dal oluştu Smiley

Ruslar insan faaliyetini taklit eden bot yazma konusunda çok geliştirmişler kendilerini belki de bu konuda dünyada en iyi yazılımcılar Rusya'dan çıkıyor, sosyal medya şirketlerinin algoritmalarıyla sanal zeka yazılımcıları arasında bir çekişme yaşanıyor...
legendary
Activity: 2338
Merit: 2591
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Şu açıdan ilk posttaki görüşe katılıyorum,
günde 4-5 orjinal tweet falan gerektiren kampanyalar zaten sıfatı ne olursa olsun ağır bir iş şu anki altcoin piyasasına göre.

8-10 altcoin hariç tamamının çöp olarak görüldüğü bir ortamda, çok uzak bir olasılık için her gün saatlerce mesai pek akılcı bir yaklaşım değil,

böyle bir ortamda altcoin bountysi kovalayanların haftada 5 rt like gibi nispeten daha makul görevler verenleri tercih etmelerini öneririm.

Ya hocam ne diyorsun sen paradan bahset günde 100 rt yapacak adam dolu forumda Smiley Sırf bu yüzden twitter bir ara sürekli hesap kapatıyordu. Adamlar işi abartıp günde onlarca tweet retweet yapıyor. Bizde de bunu yapanlar var ama bazı Afrikalı ve Rus üyeler profesyonel bounty'ci oldu bu olayları yaparken. Geçen bir grupta konuşuluyordu. Ruslarda herkesin en az 2-3 BTT ve diğer sosyal medya hesapları var deniyor. Adamlar baya bildiğin şebeke olmuşlar Smiley

2-3 hesap ? Bazı elemanların 50 den fazla hesabı var. Bir tanesinin hesaplarını eth cüzdanları üzerinden yakaladım hepsine negatif trust bastım. 3 gün sonra yeni 50 hesap açtı devam ediyor. Yeni 50 hesabın bir kısmında aynı cüzdanları kullandığı için yakalayabilirsin ancak yeni cüzdan açarak kullandıklarında kullandığı sosyal medya hesaplarını da değiştirdiği için bir kısmını ancak yeni ödeme alıp cüzdandan cüzdana aktarım yapacakta öyle yakalayacaksın. Sonraki gün 50 hesap daha açacak..

Ben kendimce şöyle bir yöntem geliştirdim menajere daha önceden yakalanmış alt hesaplar varsa mesaj atıyorum menajer 3-4 gün içinde onların üstünü çizerse o kampanya için çalışıyorum yoksa iplemiyorum. Proje zaten gerçek değilse yada dağıtım zaten olmayacaksa menajer listesinde düzenleme de yapmıyor mesaja da dönmüyor. O menajerin bounty'sine de katılmıyorum işte. Eğer proje gerçek ve dağıtılacaksa bile hakettiğimin 50 de birini alacağım zaten.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
günde 4-5 orjinal tweet falan gerektiren kampanyalar zaten sıfatı ne olursa olsun ağır bir iş şu anki altcoin piyasasına göre.

8-10 altcoin hariç tamamının çöp olarak görüldüğü bir ortamda, çok uzak bir olasılık için her gün saatlerce mesai pek akılcı bir yaklaşım değil,

böyle bir ortamda altcoin bountysi kovalayanların haftada 5 rt like gibi nispeten daha makul görevler verenleri tercih etmelerini öneririm.

legendary
Activity: 2128
Merit: 1656

full member
Activity: 1120
Merit: 200
Turkish Translator
Hocam her Türk'ü katılmaya teşvik ediyorum istisnasız, siz katılmazsanız bu herifler millete down verip yıldırmaya çalışacak kendi kazanacak paso. Gerekirse biz de down veririz meydanı boş bırakmayın.

İlk 10-15'in ekipten olması bizim ödememizi etkilemiyor, sıralamaya göre değil ödemeler o yüzden ona bakmayın, o down veren karaktersizleri de takmayın devam edin.
member
Activity: 1263
Merit: 43
Şimdiye kadar gördüğüm kampanyalarda grup olmayan sadece Elrond vardı diğerlerinde bahsettiğiniz durum fazlasıyla mevcut bişeyler yazıp etiketliyorsunuz hemen arkanızdan gelip sizin içeriği negatif puan verip sizi aşağı çekiyorlar. İlk zamanlar hemen hemen hepsine katılıp denedim sadece elrond da problem yaşamadım

Bu dediğiniz durum tüm social miningler de aynı değil. Örnek olarak Elrond da oy verme gibi bir durum yok yaptığınız katkılar direk admin tarafından incelenip, puan veriliyor. Tüm social miningleri aynı kefeye koymak büyük bir yanlış.

Elrond için de aşağıdaki cümleyi kullanmıştım ilk postta, zira listenin en az ilk 20-30 kişisi kendi admin ve çeşitli yöneticilerinden oluşuyor.. Eğer ki sen sosyal mining adı altında insanları çalıştıracaksan, senin bünyende görevli olan kişileri sıralamaya katmayacaksın.

"Sen git günlerce, haftalarca uğraş, çabala ama elin oğlu/kızı akrabalarını belediyede işe alır gibi ilk 20-30 sırayı kendi adminleriyle ve tanıdıklarıyla doldursun sen de geri kalan boş yerler için bir taraflarını yırt ve sonunda 3ün 1ine talim et."
sr. member
Activity: 814
Merit: 258
Şimdiye kadar gördüğüm kampanyalarda grup olmayan sadece Elrond vardı diğerlerinde bahsettiğiniz durum fazlasıyla mevcut bişeyler yazıp etiketliyorsunuz hemen arkanızdan gelip sizin içeriği negatif puan verip sizi aşağı çekiyorlar. İlk zamanlar hemen hemen hepsine katılıp denedim sadece elrond da problem yaşamadım
member
Activity: 138
Merit: 19
Öncelikle herkese selamlar. Son aylarda Social Mining adı altında bir saçmalık türemiş durumda. Elrond, Harmony ve 2key benim bildiklerim. Bu arkadaşlar bize sosyal mining yaptırarak ilk 50 veya ilk 100'de olursak bize ödül vereceklerini söylüyorlar. İşleyiş şekli de orada bizim gibi sosyal mining yapan diğer kullanıcılardan kendi yaptığımız paylaşımlara (twitter, facebook, reddit, makale, video ve çeşitli logo-memes) olumlu oylar alıp sıralamada yükselmektir. Fakat direkt olarak şahit olduğum ilk şey özellikle Harmony'de örgütlenme mevcut durumda. Siz kıçınızı da yırtsanız eğer arkası sağlam birisi size göz diktiyse negatif (puan kaybettiren) oy almaktan kurtulamıyorsunuz. Hadi diyelim ki bir şekilde herşey yolunda gitti. Eğer buraya harcanan çaba sonucunda belirlenen sıralamaya giremezsek kazancımız tamı tamına kocaman 0 (yazıyla sıfır). Sen git günlerce, haftalarca uğraş, çabala ama elin oğlu/kızı akrabalarını belediyede işe alır gibi ilk 20-30 sırayı kendi adminleriyle ve tanıdıklarıyla doldursun sen de geri kalan boş yerler için bir taraflarını yırt ve sonunda 3ün 1ine talim et. Bounty bu mu arkadaşlar? Eğer buna bu kadar prim verirsek airdrop olayının ref toplama olayına evrilmesi gibi, bildiğimiz gerçek bounty işi de tarih olur kısa bir süre içinde. Bu saçmalık için uğraştığımızın yarısı kadar uğraşınca normal bountyden zaten kat-kat fazlasını kazanırız? Ha, diyeceksiniz ki "-doğru dürüst bounty kalmadı, alayı scam, ödeme yapan da yok denecek kadar az". Ama sosyal mining saçmalığına da harcadığınız onca çabaya rağmen ödül alacağınız düşük bir ihtimal değil mi zaten? Diyeceğim o ki sosyal mining denen saçmalığa prim verirsek eğer, bildiğimiz/sevdiğimiz bounty şeklini bir daha göremeyebiliriz.

Bu dediğiniz durum tüm social miningler de aynı değil. Örnek olarak Elrond da oy verme gibi bir durum yok yaptığınız katkılar direk admin tarafından incelenip, puan veriliyor. Tüm social miningleri aynı kefeye koymak büyük bir yanlış.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
Adil olalım derken iyice ipin ucunu bounty mafyalarına bıraktılar. Eminim 20-30 kişilik ekipler kurup bounty kasıodur asyalı kardeşlerimiz. Siz tek başına istediğiniz kadar uğraşın başarılı olamazsınız
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Haklı bir serzeniş, hiçbir projeyi de bireysel olarak kötülemek istemiyorum, Harmony vs. Fakat bu forumda başlığını ilk gördüğüm an farkettim, bu tür işler genellikle çok da mutlu sonla bitmiyor. Harmony her ne kadar TPS ratesininden tam emin değilim kağıt üstünde iyi bir proje gibi gözükse de nerede böyle alengirli işler var sürekli olarak karşıma çıkıyor. En son BCNEX borsası ile anlaşma yaparak bunlara bir yenisini eklediler.

Social mining diyorsanız Voice.com'u bekleyin arkadaşlar bence, çok kral bir proje geliyor diye düşünüyorum eğer içerik üreterek para kazanmak istiyorsanız.

Harmony'de patlak verdi zaten sanırım dün bu muhabbet. Harmony social mining telegram grubunda bir Türk arkadaş ortalığı güzel karıştırdı.  Grin
Harmony bence güzel bir proje ama ekibin hareketlerinin buna paralel ilerlediğini söyleyebilirmiyim emin değilim. Çok sayıda proje ekibin saçma hareketleri nedeniyle patlıyor. Bu da öyle olur mu bilemiyorum.

Nedir bu voice.com? Biraz detay verseniz. Hatta sanırım yeni bir başlığı hak ediyor olabilir.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Haklı bir serzeniş, hiçbir projeyi de bireysel olarak kötülemek istemiyorum, Harmony vs. Fakat bu forumda başlığını ilk gördüğüm an farkettim, bu tür işler genellikle çok da mutlu sonla bitmiyor. Harmony her ne kadar TPS ratesininden tam emin değilim kağıt üstünde iyi bir proje gibi gözükse de nerede böyle alengirli işler var sürekli olarak karşıma çıkıyor. En son BCNEX borsası ile anlaşma yaparak bunlara bir yenisini eklediler.

Social mining diyorsanız Voice.com'u bekleyin arkadaşlar bence, çok kral bir proje geliyor diye düşünüyorum eğer içerik üreterek para kazanmak istiyorsanız.
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Benim anlamadığım kısım şu, bir çok eleştiri yapmışsınız (sadece bunlara bakarsak elbette çoğu yerde haklısınız da) ama buna benzer sıkıntılar, sakıncalar zaten klasik PoW madencilikte de yok mu? İnsanlar bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışsalar devasa gruplaşmalar nedeniyle avuçlarını yalayacakları için havuzlara üye olup madencilik yapmıyorlar mı?
Tekrar yazayım, eleştiri noktalarına karşı çıkmıyorum ancak "diğer durumlarda her şey güllük gülistanlık ama sosyal madencilikte böyle problemler var" bakışını doğru bulmuyorum.
Pages:
Jump to: