Arkadaşlar aileniz de küçük çocuk varsa lütfen onlara hayvan sevgisi aşılayın çünkü ilerleyen yaşlarda bu sevgiyi aşılamak çok zor.
Kendi mahallemde çocukların aileleri ile kavga etmemek için kendimi zor tutuyorum sebebiyse nerede bir canlı görseler kedi köpek kirpi(evimin önü resmi devlet binası bahçesi ve ağaçlık yeşillik) vs. sürekli eziyet ediyorlar hayvanlara... Çocuklar hayvanlar için yerleştirdiğim su ve mama kablarına resmen nişan alıp top atıyor özellikle nasıl bir keyf alıyorlarsa bundan uyarmama rağmen devam da ediyorlar 2 karış dil var hepsinde cevap da veriyorlar yani terbiye ve eğitim sıfır. Kirpi su arıyor taş atıyorlar hayvana, kedi mama yemeye geliyor üzerine koşup tekme atıyorlar, köpek geliyor bağrış çağrış peşinden koşuyorlar hayvanın aileler tabi ki bunları görmüyor.
Bunun yanı sıra hayvanları kovalıyorlar yavru kedi görmesinler ellerinde oyuncak olup perti çıkana kadar hayvanlara eziyet diyorlar ve geçen gün yine bir yavru kedi çocukların elinde öldü... Eğer bilinçlenme olmazsa ölmeye de devam edecekler... Hayır şimdi gidip dövsen sövsen bu sefer aileleri de sen çocuğumuza dokunamazsın laf edemezsin dese haklı olacaklar çünkü asıl dayağı hak eden kendileri de ne yazık ki ülkemizde hayvan hakları tam olarak uygulanmıyor ve hayvanları korumak bir müdafa şekli olarak geçmiyor karakolda adliyede... Normal uyarsan bakın çocuklar yapmayın onlarda canlı canları acıyor üzülüyorlar rahatsız edilmek istemiyorlar sadece huzurlu bir şekilde dinlenebilecekleri yerler ve huzurlu bir şekilde yiyebilecekleri yemek içebilecekleri su arıyorlar desem ki çok denedim bunu tamam abi deyip ben uzaklaşınca tam gaz devam illallah ettim.
Tabi çocukların birde yetişkin versiyonları var geçerken mama kaplarına tekme atanımı ararsın ; besleme alanını çöplüğe çevirip bulduğu her yemek artığını düzensiz bir şekilde getirip oraya dökeni mi ararsın (örneğin adam gelip 1 tencere makarnayı yolun ortasına döküyor hiç bir kap kullanmadan) hepsi ayrı bir tür.
Yani kısacası arkadaşlar lütfen ailemizde ki çocukların doğada hayatta kalmaya çalışan hayvanlar ve çevre düzeni konusunda eğitimine önem verelim ve görmezden gelmeyelim...
Herkese şimdiden teşekkür ederim...