Pages:
Author

Topic: Solana'da işlemler durdu - page 3. (Read 578 times)

legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
September 15, 2021, 01:14:24 AM
Ethereuma rakip başlığında da yazdım düşüncelerimi burada da yazayım dedim bazı arkadaşlar ethereum killer olarak görüyorlar Solanayı, daha önceden EOS'u görüyodu millet, yok çok hızlı işlem yapıyorsun yok işlem ücretleri çok ucuz falan filan asıl gerçek hiç birinin Ethereuma rakip olarak görülemeyeceği.
EOS'ta patlamıştı zamanında, şimdi aynısı Solana'ya oldu.
jr. member
Activity: 83
Merit: 5
September 14, 2021, 05:20:56 PM
Şimdi gördüm cüzdandaki bakiyeyi bile göremiyorum. Birileri fee ücretleri ucuz diye TPS saldırısı mı yapmış şaka gibi.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
September 14, 2021, 05:17:24 PM
Merhabalar, forumda henüz bir başlık göremedim ancak Solana ağında 10 saattir hiç bir işlem gerçekleştirilemiyor. Botlar tarafından saniyede 400k TPS'lik yük bindirildiği için daha büyük zararlar görülmeden zincir durdurulmuş, neredeyse bir fork gerçekleşmek üzereyken kapatmışlar. Soruna gelen çözüm önerilerinden birisi limitsiz yönlendirme özelliğinin limitli hale gelmesi. Limitsizlik özelliğinden faydalanan saldırganlar neredeyse sıfıra yakın bir maliyetle saldırı düzenlemiş oldu.

Projenin hala beta versiyonda olduğu düşünüldüğünde bu normal bir durum ancak pazar payı düşünüldüğünde ürkütücü hale gelebiliyor. Ortada varlıklarına 10 saatten fazla süredir erişemeyen kullanıcılar var. Toparlanamaz bir durum olmasa da itibar hanesine eksi yazar.

Gelinen noktada validatörler ile toplantı gerçekleştirdiler ve sorunu giderdikten restart yapmayı düşünüyorlar.
Pages:
Jump to: