Pages:
Author

Topic: Son 1 yılda 1,2 milyar dolarlık Bitcoin çalındı! (Read 444 times)

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Bitcoin hırsızlığının bankacılık sistemindeki hırsızlıklardan daha kolay olduğunu iddia eden arkadaşlara bir kaç bilgi vermek isterim.


Bir bitcoin private key baya bir karakterden oluşurken, bir bankamatik parolası (evet parola! şifre değil, doğrusu bu.) 4 ila 6 karakter.

Bankacılık sisteminde sistemin inceliklerini bilen bir o.ç. size eft yapıp mal veya hizmeti alıp sonra o eft/havale yi geri çekebilirken bitcoin ağında bu yapılamaz. (çifte harcama demeyin o durum bununla alakalı değil!)

Bankacılık sisteminde nefis pishing saldırıları yapılırken, kripto para ağında bu işler çok daha zor. (her ne kadar hayatımıza mew ile web wallet kavramı girmiş ve bu işin boku çıkmış da olsa bankacılık sistemine göre bizim uzayımızda kandırılma yüzdesi düşük)

Bankacılık sisteminde istediğiniz kadar siz güvenli olun. Size hizmet veren bankanın alt yapısı yavan ise soyulursunuz.
jr. member
Activity: 224
Merit: 1
Banka hesaplarına nazaran çalması daha kolay olduğu için çakallar illa dadanır. Özellikle gelen maillere dikkat etmek lazım sonra üzülmeyelim.
full member
Activity: 206
Merit: 100
1.2 milyar dolarlık bitcoin gerçekten cok fazla bu hacklenmeler için ayrıyetten daha dikkatli olmaları lazım en kötü offline walletta taşımak lazım ki böyle durumlar başımıza gelmemeli forumdada cok duyuyoruz mewde hacklenmeler falan cok üzücü
jr. member
Activity: 182
Merit: 4
Aklım almıyor insanlar nasil bu kadar dikkatsiz olup bu kadar parayı çaldırıyor. Biraz daha onlem biraz daha bilinc lutfen arkadaslar.
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
Az bir para degil gercekten. Bu gibi durumlara dusmemek icin kesinlikle dikkatli olmak gerekiyor. Cunku hackerlar en ufak bosluklari degerlendiriyorlar.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Güvenlik onlemleri alinmazsa olacağı belli bunun. Her turlu onlem alinip firsatcilara izin vermemek gerekiyor yoksa yazık olur.
jr. member
Activity: 158
Merit: 1
ben anlamıyorum ki arkadaş bu adamlar bu kadar parayı nasıl çaldırıyorlar private key caldırıyorlarsa tabiki ancak uşu da varki piyasanın kendisi zaten bir dolandırma aracı icolar coğu dolandırma derdinde  acaba bunlarda hesaba katıldı mı
full member
Activity: 322
Merit: 158
Türkçe/English/Deutsch/Earthling----@Marshal---
Cüzdan veya hesap bilgilerimizi bilgisayarda tuttuğumuz sürece böyle bir risk her zaman olacak sürekli yeni trojen veya keyloger üretiyor adamlar ama anti virüs programları hepsine yetişemiyor geçenlerde bir makale okumuştum linkini bulursam editlerim yazıyı da o makalede bahsediyordu anti virüs programlarının algılayamadığı system programı olarak gördüğü virüslerin bazılarından mevcutları bile updateleyip halledemiyorlar ki kripto çılgınlığı ile gelen ve hackerlar için yeni ekmek kapıları açan bu blockchain çılgınlığında yeni yazılımların gün başına 100 lere ulaşmaması imkansız...
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Çok dikkatli olunmasi gerekiyor bahsedilen miktar çok fazla keske onlem alinmis olsaydi ama yapacak bir şey yok ne yazik ki yazik olmus.
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Güzel para kaldırmışlar bu devirde gelen maile tıkladığımız linke usb flash disklere falan dikkat etmemiz lazım. Şifrelerimizle private keylerimizi korumamız lazım.
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Cok zor degil bence. Dikkatli olmak yeterli hocam. Bu kadar parayi nasil caldirabildiniz ki acaba. Yazik olmus o kadar paraya.
member
Activity: 364
Merit: 20
Allah'a şükür ben daha hiç bir şey çaldırmadım ama bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
private keyi verme.
mailine gelen sitelere girme.
bilmediğin dosyaları indirme.
tanımadığın flashları bilgisayarına bağlama.
bilgisayarında virüs tarayıcısı olsun.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
Gercekten buyuk bir para. Bu yuzden oldukca dikkatli olmak gerekiyor. Her turlu guvenlik onlemi alinmali. Bu degerin daha da artmamasi icin dikkatli olmak lazim.
member
Activity: 350
Merit: 11
Çalınan bitcoin rakamı çok ciddi bir tutar 1 milyar dolar değerinde , buna kalıcı bir çözüm bulunması ve bu çalınmalara korsanlara karşı yeni bir metod geliştirmek elzem hale geldi diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
Şu anki market capin nerdeyse 300 de 1i kadar kripto para çalınmış. Dehşet bir rakam, her işlemi yaparken çok dikkat etmek gerekiyor, bence en büyük sebep acele ve dikkat etmeden yapılan hatalar.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
oltama saldırıları (phishing) en basit halde ki kullanıcının en cahil yönüne odaklanan saldırılardır. biraz bilinçli olsunlar o kadar paranın cahilde işi yok.

Bazen öyle phishing vakaları ortaya çıkıyor ki profesyoneller bile tongaya düşebiliyor. Büyük konuşmamak lazım ama her zaman dikkatli olmalıyız tabi ki. Bu arada ben bu miktarın çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

tabiki ama bu paranın %70 inden fazlasını emin olun profosyoneller oltalanarak değil, aksine bilgisiz kitle oltalanarak oluşturulmuştur. o yüzden dogrudan o kitleye hitaben yazdım
member
Activity: 196
Merit: 12
otisbey
güvenlik tedbiri önemli kişinin kendi güvenliğini en iyi seviyeye alması lazım ayrıca dikkatli olmakta fayda var oraya buraya şifre girmek güvensiz yerlerde hesap açmak her daim risktir buda tecrübesiz kullancıların olduğunu gösterir sonuçta kafasına bıçak dayayıp almıyorlar ki keylogger mantığıyla çalışan programlarla götürüyorlar
newbie
Activity: 168
Merit: 0
bu bitcoinleri çalan ve borsa ile uğraşmadan nakit ile bitcoin almak isteyenlerle buluştuğu anda zaten olay bitmiştir. forumda veya deebweb üzerinden bulabilir. 1.2 milyar devasa para yani git bir ada satın al kendi ülkeni kurmaya başla.
newbie
Activity: 152
Merit: 0
bence bunların çoğu sağda solda unutulan bitcoinler.o yüzden hiç korkmuyorum hesabıma bir şey olacak diye.
full member
Activity: 462
Merit: 107
Güvenlik açıklarının önüne geçilmesinin zamanı geldi de geçiyor bile. Piyasanın daha hızlı büyüyüp daha iyi yerlere daha çabuk gelebilmesi için bu gibi sorunların önüne geçilecek bir sistemin geliştirilmesi gerekiyor. Tabi ki bunun yanında Bitcoin transferi gerçekleştiren insanların da acilen bilinçlendirilmesi gerekiyor.
Pages:
Jump to: