Pages:
Author

Topic: Son Enflasyon Oranı Açıklandı - page 2. (Read 299 times)

hero member
Activity: 1078
Merit: 696
April 08, 2019, 12:37:47 AM
%20 enflasyon az buz değil. hele hele bu kadar serbest piyasanın hakim olduğu, adeta vahşi kapitalizmin uygulandığı bir toplumda tam bir zulüm
jr. member
Activity: 350
Merit: 2
April 07, 2019, 08:33:26 AM
o zaman ben az önce geldiğim pazarda bir kilo kuru soğana 6,5 lira neden verdim. fatih portakalın da dediği gibi aklımızla alay ediyor adamlar.
full member
Activity: 546
Merit: 100
April 07, 2019, 08:14:43 AM
Olan yine orta direk sınıfı ile alt tabakaya oluyor, ağzımıza ettiler kötü ekonomi politikalarıyla. Burası çok önemli burası çok önemli diye hayatımızın içinden geçmeye devam ediyorlar.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
April 07, 2019, 07:17:20 AM
zaten ekonomimiz düzelmeye başladığı için seçimden sonra sigaraya akaryakıta elektiriğe zam geldi evet süper ekonomimiz var.
member
Activity: 448
Merit: 14
April 07, 2019, 04:15:40 AM
Açıklanan enflasyon oranı genellikle 10-20 puan düşük oluyor. Sene ortasına doğru yapılacak olan açıklamalarda da böyle olacaktır. Maaş zamları döneminde daha düşük gösterilmesi de yüksek bir ihtimal. BİST baskılanıyor, dolar baskılanıyor bir yalan üzerinden ekonomiyi çevirmeye çalışıyorlar ama kazın yanmasına az kaldı.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
April 07, 2019, 03:54:38 AM
Bir senede %80 artan dolara kârşı enflasyonun %20 olamayacağını herkes bilir. Hem doları baskıladılar hem de banka faizlerini düşük tuttular. Böyle bir senaryo da her iki taraf da patlamaya hazır bir bomba. Dolar sabit kalip TL faizdekiler dolar sayisini arttirabileceği gibi, dolar artıp TL faiz de enflasyonun az gösterilmesi yüzünden zarar edebilir. Türk lirasi sadece Türkiye’de geçerken, dolar tüm dünya da geçerli bu yüzden seçimimi 3.50’den beri dolardan yapıyorum. Tek üzüntüm 7.20’de iken bozdurup TL faize geçmemekti. Bu çark nasıl dönüyor bilmiyorum (muhtemelen her karışı sattılar) ama AKP ekonomiyi iyi götürdü. Ben 10 TLleri bekliyorum.
Tespitlerinize aklı başında herkes katılacaktır. Hem doları aşağıda tutup hem de faizi baskıladığınızda bütün rasyolarda bomba sinyalleri oluşur. Kimin patlıyacağı konusunda da hem fikirim. Satacak yeni şey bulunmazsa halimiz harap.
member
Activity: 630
Merit: 37
April 06, 2019, 04:32:57 PM
önümüzdeki 4 yıl kabus gibi günler bizi bekleyecek buna eminim gidişat çok kötü
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
April 06, 2019, 10:20:04 AM
Bir senede %80 artan dolara kârşı enflasyonun %20 olamayacağını herkes bilir. Hem doları baskıladılar hem de banka faizlerini düşük tuttular. Böyle bir senaryo da her iki taraf da patlamaya hazır bir bomba. Dolar sabit kalip TL faizdekiler dolar sayisini arttirabileceği gibi, dolar artıp TL faiz de enflasyonun az gösterilmesi yüzünden zarar edebilir. Türk lirasi sadece Türkiye’de geçerken, dolar tüm dünya da geçerli bu yüzden seçimimi 3.50’den beri dolardan yapıyorum. Tek üzüntüm 7.20’de iken bozdurup TL faize geçmemekti. Bu çark nasıl dönüyor bilmiyorum (muhtemelen her karışı sattılar) ama AKP ekonomiyi iyi götürdü. Ben 10 TLleri bekliyorum.

Tamamen katılıyorum ben de. Gerçek enflasyon oranını bekliyorum. Muhtemelen gerçeği %40'a ulaştığında, açıklanan da %30 olacaktır. 10 puan geriden geliyoruz.
Dolar da tarihi boyunca Türkiye'de her zaman eski zirvesini tekrar görmüştür. O yüzden sene sonuna kalmadan tekrar 7,20'yi geçecektir. 10 TL ise uçuk bir tahmin değil. Böyle giderse, 2020 yılı ortasna kadar görülebilir.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
April 06, 2019, 09:53:56 AM
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
April 06, 2019, 09:08:14 AM
Buna göre 2019 mart ayı enflasyon oranı %20,3 oldu. Önceki ay %21,6 olarak açıklanmıştı.
Bilindiği üzere enflasyon oranları ile banka mevduat faizleri birbirine paralel ilerler. Şu anda bankalar %20 civarında faiz veriyor çünkü açıklanan enflasyon bu düzeyde. Seçim olacağı için enflasyonun baskılandığı hakkında pek çok şey yazılıp çizilmişti. Bence de gerçek enflasyon oranı, açıklananın çok çok üzerinde. Gerçek verileri önümüzdeki aylarda almaya başlayacağız sanırım. Benim tahminim kademeli olarak %30'a çıkacağı yönünde.
Pages:
Jump to: