Pages:
Author

Topic: Νέο spam attack στο Bitcoin δίκτυο - page 3. (Read 11647 times)

legendary
Activity: 910
Merit: 1000
ok, ψάχνοντας για υπηρεσίες accelerator, έπεσα και σε ένα post εδώ που διαφήμιζε την υπηρεσία https://pushtx.btc.com/

λέγοντας ότι

"Cooperating with main Bitcoin pools, we provide transaction accelerator service, which can make the probability of confirming transaction within 1 hour come up to 75% and 98% within 4 hours."

προσπαθώντας να το τεστάρω, συνειδητοποίησα ότι:

1) χρεώνει προμήθεια
2) Η προμήθεια είναι ανάλογη το μέγεθος του tx
3) Η πληρωμή γίνεται μέσω VISA !!!

δηλαδή θα πρέπει να πληρώσω με πιστωτική χαχαχα

άι ρεστ μάι κέις που λέμε και στο χωριό μου
legendary
Εlectrum δαγκωτό και εγώ. Πριν κανα χρόνο την πάτησα με τα fee του blockchain, οπότε μονόδρομος το electrum.

Η τελευταία έκδοση του electrum (2.8.0) σου δίνει και επιλογή boost πριν γίνει confirm το transaction, επιλέγεις το Child Pay for parents και ανεβάζεις  το btc fee για να προχωρήσει πιο γρήγορα.

Είχα παλαιότερη έκδοση, εγκατέστησα τη νέα. Όντως αυτή η επιλογή είναι σωτήρια αυτή την περίοδο! Όλα κομπλέ, πανεύκολο στη χρήση του και γρήγορο (είναι ή μου φαίνεται(?)...

Φόρτωσα και τα private από το multibit, όλα μια χαρά!
legendary
Activity: 1274
Merit: 1006
Trainman
άλλη μια διεύθυνση που βρέθηκε ότι εδώ και δύο μήνες στέλνει 700btc κάθε 2 δευτερόλεπτα!

http://www.newsbtc.com/2017/03/10/moving-750-btc-worth-coins-bitcoin-network-every-5-seconds/

φυσικά με το που αποκαλύφθηκε σήμερα το σταμάτησε.
Το παράξενο είναι ότι πλέον μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο να φορτώσουν το δίκτυο. Το ποιοί και το γιατί κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Πάντως είναι μια καλή απόδειξη για ποιο λόγο υπάρχει το όριο των block.
Απο ποιους οργανωμένο ?
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
full member
Activity: 152
Merit: 100
newbie
Activity: 20
Merit: 0
Εlectrum δαγκωτό και εγώ. Πριν κανα χρόνο την πάτησα με τα fee του blockchain, οπότε μονόδρομος το electrum.

Η τελευταία έκδοση του electrum (2.8.0) σου δίνει και επιλογή boost πριν γίνει confirm το transaction, επιλέγεις το Child Pay for parents και ανεβάζεις  το btc fee για να προχωρήσει πιο γρήγορα.
hero member
Activity: 526
Merit: 502
απειρο μεγεθος blocks σημαινει
 ελαχιστο εως καθολου fee = παρα πολυ φτηνο σπαμαρισμα = τεραστια αυξηση του Blockchain = ελαχιστα full nodes = καταστροφη!

Δεν βλέπω κάτι κακό στο χαμηλό fee αρκεί να βρεθεί άλλος αποτρεπτικός τρόπος για το σπαμάρισμα.
legendary
 ελαχιστο εως καθολου fee = παρα πολυ φτηνο σπαμαρισμα = τεραστια αυξηση του Blockchain = ελαχιστα full nodes = καταστροφη!

όχι τόσο καταστροφή οσο αποκάλυψη των πραγματικών κινήτρων όσων προμοτάρουν κάτι τέτοιο. Τα node να περάσουν σε μεγάλα data center όπου ο κεντρικός έλεγχος τους θα τους δώσει όχι μόνο τον απόλυτο έλεγχο στους κανόνες λειτουργίας του δικτύου αλλά και στην αποκάλυψη της ταυτότητας και ip των bitcoin συναλλαγών ακόμα και στην δυνατότητα του μπλοκαρίσματος σε όποιος συναλλαγές ενοχλούν η δεν αρέσουν.
Για να καταλάβουν μερικοί τι ρόλο βαράνε κάποιοι Bitcoin Jesus η Judas.
Το καλό όμως με το bitcoin είναι ότι είναι τόσο τέλεια ισορροπημένο που μπορεί να αντέξει να λειτουργήσει και να επιβιώσει ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες επίθεσης.
legendary
Activity: 1064
Merit: 1003
legendary
άλλη μια διεύθυνση που βρέθηκε ότι εδώ και δύο μήνες στέλνει 700btc κάθε 2 δευτερόλεπτα!

http://www.newsbtc.com/2017/03/10/moving-750-btc-worth-coins-bitcoin-network-every-5-seconds/

φυσικά με το που αποκαλύφθηκε σήμερα το σταμάτησε.
Το παράξενο είναι ότι πλέον μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο να φορτώσουν το δίκτυο. Το ποιοί και το γιατί κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Πάντως είναι μια καλή απόδειξη για ποιο λόγο υπάρχει το όριο των block.
hero member
Όσοι δεν έχετε χώρο στον σκληρό για το core το electrum είναι μια καλή λύση.
legendary
Ωραία! Περιμένω να γίνει confirmed η συναλλαγή (κάποια στιγμή θα γίνει πού θα πάει? ) και αμέσως μετά θα κάνω την τράμπα σε electrum. Το κατέβασα και το περιεργάστηκα λίγο, μια χαρά μου φαίνεται και απλό στη χρήση του θα έλεγα.
Φαντάζομαι θα είναι εύκολο να περάσω τα αρχεία του multibit στο electrum... Αν κολλήσω πουθενά θα ρωτήσω.

Κοίταξα και το greenaddress της blockstream, δεν το δοκίμασα όμως να δω τι και πώς... Ίσως αργότερα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
legendary
και εγώ προτείνω electrum. Στο laptop που έχω δοκίμασα αρκετά πορτοφόλια και κατέληξα στο electrum. Πάντως άλλο ένα που μου αρέσει  πολύ και το χρησιμοποιώ και αυτό είναι το greenaddress της blockstream. Αν και λίγο περίπλοκο με το πλήθος των feauture που έχει είναι απλά απίστευτο. Μέχρι και lockintime η ακόμα και 2FA η και αύξησης των fee σε συναλλαγή που μπορεί να σου έχει κολλήσει έχει για επιλογή.
hero member
Activity: 815
Merit: 500
χμμμ θα πρέπει να ξεσκονίσω τα κιτάπια μου να δω πώς μπορώ να μεταφέρω όχι μόνο τα btc στο νέο πορτοφόλι αλλά και 2 συγκεκριμένες διευθύνσεις τις οποίες έχω για πληρωμές και δεν μπορώ να αλλάξω (signature campaign)

Καμιά ιδέα για κανένα απλό πορτοφόλι στη λογική του multibit? Να πάω στο electrum ή είναι μία από τα ίδια?

Καλό είναι το Electrum, είναι απ'τα λίγα (το μόνο; ) εναπομείναντα old-school SPV wallets που συντηρείται καλά. Το Copay επίσης κάνει πανεύκολη την χρήση multisig (αλλά πρέπει να εμπιστευτείς την Bitpay για το verification). Ακόμα ψάχνω για εναλλακτικό καλό SPV wallet στο στυλ του Multibit.

Και φυσικά και το Core το οποίο είναι πλέον HD.

To electrum πραγματικά αξίζει σεβασμό, παίζει και σε linux, παίζει με ledger nano και nano s, κάνει export τα "κανονικά" private keys ανά διεύθυνση αν θέλει κάποιος, παίζει με cold storage & multisig wallets:
http://docs.electrum.org/en/latest/coldstorage.html
http://docs.electrum.org/en/latest/multisig.html

Αν και το ιδανικό μάλλον θέλει λίγο κόπο ακόμα, ένα σερβεράκι με core και electrum server (to do  Roll Eyes )
sr. member
Activity: 294
Merit: 260
χμμμ θα πρέπει να ξεσκονίσω τα κιτάπια μου να δω πώς μπορώ να μεταφέρω όχι μόνο τα btc στο νέο πορτοφόλι αλλά και 2 συγκεκριμένες διευθύνσεις τις οποίες έχω για πληρωμές και δεν μπορώ να αλλάξω (signature campaign)

Καμιά ιδέα για κανένα απλό πορτοφόλι στη λογική του multibit? Να πάω στο electrum ή είναι μία από τα ίδια?

Καλό είναι το Electrum, είναι απ'τα λίγα (το μόνο; ) εναπομείναντα old-school SPV wallets που συντηρείται καλά. Το Copay επίσης κάνει πανεύκολη την χρήση multisig (αλλά πρέπει να εμπιστευτείς την Bitpay για το verification). Ακόμα ψάχνω για εναλλακτικό καλό SPV wallet στο στυλ του Multibit.

Και φυσικά και το Core το οποίο είναι πλέον HD.
hero member
Με όποιο πορτοφόλι και να είσαι αν τους δώσεις τα μισά bitcoin ως λύτρα θα σου περάσουν την συναλλαγή.

ποια μισά λύτρα ρε φίλε. Εδώ σου μιλάω μου γίνονται confirm οι συναλλαγές με cent όχι με τπτ παραπάνω. Πόσα kb στέλνετε και πόσα πληρώνετε? θα τρελαθούμε με τις ανοησίες και ανακρίβειες που γράφονται εδώ μέσα.
Κοίτα υπάρχει και η επιλογή του paypal αν θέλεις να πάρεις τον καφέ σου.

Το ξαναλέω όσοι έχουν μικροσυναλλαγές απο faucet έχουν πρόβλημα
εδω και ενάμιση μήνα περίπου.

η ληστειία με τα fee που πλεων είναι λύτρα συνεχίζεται.
legendary
Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το Multibit. Μάλλον ήρθε ο καιρός να το αλλάξω.

Καλή ιδέα. Το Multibit έχει μεγάλο πρόβλημα με το fee estimation, και απ'ό,τι φαίνεται δεν συντηρείται πια.

sr. member
Activity: 294
Merit: 260

Καλή ιδέα. Το Multibit έχει μεγάλο πρόβλημα με το fee estimation, και απ'ό,τι φαίνεται δεν συντηρείται πια.
legendary
τι wallet χρησιμοποιείτε αλήθεια? Γιατί εγώ με το ledger που κάνω σχεδόν κάθε μέρα συναλλαγές δεν έχω χάσει ποτέ confirmation. Και το γράφω τελείως ειλικρινά. Μήπως θα πρέπει να δείτε και λίγο τα wallet σας και αν σας κάνουν τέτοια προβλήματα να τα αλλάξετε?

Πάντως, εξακολουθεί να είναι uncofirmed η συναλλαγή από χθες.

Και επίσης εξακολουθώ να λαμβάνω το μήνυμα "Submissions are beyond limit. Please try later." όταν χρησιμοποιώ την υπηρεσία accelerator
legendary
Με όποιο πορτοφόλι και να είσαι αν τους δώσεις τα μισά bitcoin ως λύτρα θα σου περάσουν την συναλλαγή.

ποια μισά λύτρα ρε φίλε. Εδώ σου μιλάω μου γίνονται confirm οι συναλλαγές με cent όχι με τπτ παραπάνω. Πόσα kb στέλνετε και πόσα πληρώνετε? θα τρελαθούμε με τις ανοησίες και ανακρίβειες που γράφονται εδώ μέσα.
Κοίτα υπάρχει και η επιλογή του paypal αν θέλεις να πάρεις τον καφέ σου.
Pages:
Jump to: