- Arabirim SATA-II
- Arabellekten bilgisayara veri hızı 300 MB/s
- Arabellek Büyüklüğü 2 MB
- Standard SATA AHCI Controller
- Anakart Çipseti Intel Cantiga PM45
- Band Genişliği 8533 MB/s
dayanıklılık beklentisi ; 5 yıllık ömür beklentisi kafidir. "fakat bu süre içerisinde ciddi performans kaybı yaşamamalıyım"
Önerilerinizi bekliyorum . Pc ile ilgili daha fazla bilgi isterseniz sormanız yeterlidir
2. Öneri ; kesin bir şekilde linux a geçmek istiyorum . Daha öncesinde deneme amaçlı linux mint 17 , kali linux ve wifislax kullandım. wifislax i saymayın zaten.
Linux mint in paketleri ve kullanım kolaylığı iyidi . KALİ ise hem biraz özentilik hem de gerçektende kendimi geliştirecek araçlara sahip oluşu cezbetti beni diyebilirim.Ubuntu yu hiç denemedim ama aşağı yukarı mint ile aynı kefede olduğunu düşünüyorum.
Kali de bir sürü şeyi kendi başıma halledecek olmam kendimi geliştirmeme faydalı olacaktır .
Mint ise sıradan bir win kullanıcısının daha kolay adapte olmasını sağlayacaktır.
Benim genel olarak yoğunlaşağım kullanım alanları , web dev , çok az tasarım , programlama öğrenirken kısa denemeler ve tabiki birazda lamer olacam.Network ilede biraz bilgi sahibi olmak istemekteyim.
Deneyeceğim diğer hobiler ise , data mining , debug yapma vs. "data mining ten kasıt veri toplama işlemini yapacak iyi hazır programlar ve o verileri işleyeceğim basit arayüzlü programlar. Kullanmayı bildiğim bir tek spss var.
Hangi linux u önerirsiniz ? Ayrıca yardım gerektiğinde en hızlı ve iyi yardım forumları hangisinde daha ön plandadır ?
Eğer kullananlarda bilgi verirse Ubuntu veya OpenSuSe dağıtımlarınıda düşünebilirim