Pages:
Author

Topic: Starbucks ve Bakkt arasında Bitcoin anlaşması - page 2. (Read 302 times)

jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Bunlar güzel haberler arkadaşlar. İş kahveci veya pizzacı olması ile alakalı değil. Pizza hut ve Starbucks tüm dünyada bilinen ve oldukça büyük hacime sahip iki zincir. Bu tarz haberler beni çok umutlandırıyor. En azından çabalarımızın karşılığını alacağımız görüyorum. Ne zaman olur bilmem ama olacak demektir yani. ..
copper member
Activity: 98
Merit: 0
Prestij ilerleme bakımından çok güzel bir haber çok aktif kahve mekanlarından ve genç kitleye de çok hitap etmesinden dolayı daha hızlı yayılıp sayılmaya başlayacaktır.
member
Activity: 574
Merit: 13
Starbucks bitcoin ile ödeme almaya başlarsa bu bitcoinin prestiji açısından harika bir haber olur.Ve tabi bu durum fiyatlara aşırı derecede pozitif yansıma yapacaktir.Tabi kaç kişi bitcoinle fee ödeyerek kahve alır,  o tartışma konusu.

Bu fee olayıyla ilgili çalışmalar var. Bir takım cüzdanlar bu tarz transferlerden iç işlem olarak işleyeceği için fee almama durumu olacak. Ne kadar sağlıklı çalışır göreceğiz.
jr. member
Activity: 364
Bir kahveyi bitcoin ile almadığımız kalmıştı oda oldu sonunda ,bitcoin ile kahve almak kimin umrunda bilmiyorum ama beni ilgilendiren tek şey bitcoin tekrar bir an önce çıkışa geçmesi.
member
Activity: 630
Merit: 37
bu gün forumda gördüğüm en güzel haber diyebilirim bitcoin ve kripto dünyasının reklamı açısından çok güzel olabilir bir starbucks bağımlısı olarak bu haberi çok beğendim
jr. member
Activity: 160
Starbucks bitcoin ile ödeme almaya başlarsa bu bitcoinin prestiji açısından harika bir haber olur.Ve tabi bu durum fiyatlara aşırı derecede pozitif yansıma yapacaktir.Tabi kaç kişi bitcoinle fee ödeyerek kahve alır,  o tartışma konusu.
jr. member
Activity: 196
Kahve devi Starbucks'ın bir süredir kripto para piyasasının gündemini meşgul eden Bakkt'la önemli bir Bitcoin anlaşmasına vardığı belirtiliyor.

TheBlock’ta yer alan habere göre, kahve zinciri devi Starbucks, 2019 yılında mağazalarında Bakkt sistemini kullanacak Bitcoin ödemelerine izin verme taahhüdü karşılığında Bakkt’tan önemli bir hisse aldı.

Bu anlaşmaya karşılık Starbucks’a verilen Bakkt hisselerinin yüzdesi şu an için bilinmiyor. Bununla beraber kaynaklar, nakit bir yatırım yapmadıkları göz önüne alındığında orantısız derecede yüksek olduğunu belirttiler.

Ayrıca kaynaklar, Starbucks’ın Bakk’taki ön yatırımının büyük bir kısmının pazarlama bütçesinden geldiği düşünüldüğünde anlamlı olduğunu söylediler.

30 milyonu aşkın kullanıcı
Starbucks, mağazalarında kripto parayla ödeme yapmak isteyen kahveseverlere Bakkt’ın alt yapısını sunacak. Böyle bir anlaşmanın kripto paraların benimsenmesine ve Bakkt’ın kullanıcı tabanına büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. Starbucks’ın mobil ödeme sistemleri, ABD’de 30 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılıyor. Kahve devinin mobil ödeme sistemi, kullanıcı tabanıyla Apple Pay ve Google Pay’i geride bırakıyor.

Bu arada Starbucks mağazalarında ilk etapta yalnızca ABD’deki müşterilerin Bitcoin ile ödeme yapabileceği kaydedildi.

New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE), Microsoft, Starbucks ve diğer birkaç şirketin iş birliğiyle oluşturulan Bakkt, ilk olarak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında duyurulmuştu. Platformun, Aralık ayında hizmete girmesi beklenirken açılış birkaç defa ertelenmiş ve son tarih olarak ‘2019’un sonları’ denmişti.

Kaynak : https://uzmancoin.com
Pages:
Jump to: