Pages:
Author

Topic: Suriye İç savaşı hakkında ne düşünüyorsunuz - page 2. (Read 4013 times)

full member
Activity: 182
Merit: 100
Ne cok klavye diplomasisi uzmani varmis forumda be!
Tamam! Bu bir oyun
Ayni oyun bizim uzerimizde de oynanmaya calisilmiyor mu?
Suriye'de diktatorun baskisina direnenler terorist, bizde ortaligi atese verip kan golune cevirenler ozgurluk savascisi, oyle mi!!?
Ne cok hainimiz varmis be!
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
frank dogru bir noktaya değinmiş. Din eksenli gibi görünen savaşlar bile aslında çıkar- para savaşlarıdır. inançlar sadece toplumları etkilemek yada kandırmak için savaşlara takılan kostümdür. Suriye de olanlarda paylaşım savaşından başka bir şey değil.

Ne paylaşılmaz bir şey imiş bu petrol. Bi bitmedi tükenmedi.
Milyonlarca insan birbirine düşürülüp savaş üstüne savaş çıkarılıyor.
İnsan oğlu doymak bilmez tüketimi ile petrol rezervlerini bitirdiği zaman dünya huzura kavuşacak.
her ne kadar o zamanda yüksek ihtimalle su veya bor için savaşmaya başlarız.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
frank dogru bir noktaya değinmiş. Din eksenli gibi görünen savaşlar bile aslında çıkar- para savaşlarıdır. inançlar sadece toplumları etkilemek yada kandırmak için savaşlara takılan kostümdür. Suriye de olanlarda paylaşım savaşından başka bir şey değil.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
Olaylar din eksenli yani? Dinler ortadan kalksa savaşlar biter mi peki?
Dünyadaki tüm cehalet bitse yine savaşlar bitmez, paylaşım savaşı bunlar.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
Iraktaki Afganistandaki olaylarin benzeri batili devletlerin oyunlari hep bunlar
Kesinlikle katılıyorum size. Suriye ortadoğu da örnek bir ülkeydi. Hristiyan-Müslüman-Yahudi birçok unsur demokratik bir biçimde yaşamaktaydı. Yine Esat vardı başlarında. Ne oldu da bu duruma geldiler ortada. Batılı ülkeler ajanlarıyla halkı kışkırttılar. Batılı ajanların bir kısmı İşid lideri oldu bir kısmı El nusra cephesini yarattı, bir kısmı kürtleri örgütledi vs... Derken ülkenin bölünmesi için çatışmalar ve gelinen durum.
Şu durumda bile Müslüman(Alevi-sünni), hristiyan, asuriler, dürziler tek yürek olmuşlar.
Camiyi savunurken şehit düşen hristiyan askerin hikayesi : https://www.youtube.com/watch?v=qzLuhwIL7eE
Müslüman-Hristiyan din adamları sürekli tek yürek olup birlik mesajı veriyorlar.
Suriye'yi tanımayanlar ağababaları önlerine ne koyarsa yerler sonra da ''ama bla bla bla'' diye gevezelik ederler.
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
Iraktaki Afganistandaki olaylarin benzeri batili devletlerin oyunlari hep bunlar
Kesinlikle katılıyorum size. Suriye ortadoğu da örnek bir ülkeydi. Hristiyan-Müslüman-Yahudi birçok unsur demokratik bir biçimde yaşamaktaydı. Yine Esat vardı başlarında. Ne oldu da bu duruma geldiler ortada. Batılı ülkeler ajanlarıyla halkı kışkırttılar. Batılı ajanların bir kısmı İşid lideri oldu bir kısmı El nusra cephesini yarattı, bir kısmı kürtleri örgütledi vs... Derken ülkenin bölünmesi için çatışmalar ve gelinen durum.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Her şeyi batılı devletlere atmak doğru değil Suriye'nin halkının çok kabahati var ülkelerini bu hale getirmelerine dış güçlerin oyununa izin vermeyip mücadele etmek gerekli ,biz Türkiye olarak şuan bu topraklarda oturabiliyorsak zamanında verdiğiniz mücadelemiz direncimiz sayesinde yoksa bizi de bu topraklarda barındırmazlardı.
sr. member
Activity: 406
Follow me to the Profitland.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Suriye halkının kaderinin islamcı çetelere bırakılması olarak görüyorum.
Hali hazırda ülkenin başında olan esad ve laik kürtlerden yanayım.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
(bkz:Yesinler birbirlerini)
Bizim eli uzun'u ve bu savaşa destek olan herkesi lahey'e yollamak lazım. Mezopotamya çöplüğünün temizlenmesi için bu tarz savaşlar gerekli. Savaşın çözüm olmadığını anlayana kadar birbirlerini temizliyorlar işte ne güzel.
member
Activity: 84
Merit: 10
nasıl yani cumhuriyet ve demokrasiyi istemiyorlar mı onlar ? ben isyancıların amaçlarının bu olduğunu biliyorum.yanlış mıyım ?

Burada Cumhuriyet ve Demokrasi vardı di mi? Unutmuşum. Smiley
Senin dediğin gibi olsun.

ben de biliyorum pratikte olmadığını,aklıma burası geldi teorik olarak var sonuçta Cheesy
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
nasıl yani cumhuriyet ve demokrasiyi istemiyorlar mı onlar ? ben isyancıların amaçlarının bu olduğunu biliyorum.yanlış mıyım ?

Burada Cumhuriyet ve Demokrasi vardı di mi? Unutmuşum. Smiley
Senin dediğin gibi olsun.
member
Süriyenin de bizim gibi bir ülke olmasını elbette isterim,ama şimdi ve bu şekilde olmaz.

Suriyeliler kendileri istemiyor ki Türkiye gibi bir ülke olmayı. Smiley

legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
Süriyenin de bizim gibi bir ülke olmasını elbette isterim,ama şimdi ve bu şekilde olmaz.

Suriyeliler kendileri istemiyor ki Türkiye gibi bir ülke olmayı. Smiley
member
Türkiye suriye meselesinde doğru bir tutum sergiliyor mu

Türkiyenin sergilediği tutum tamamı ile siyonistlerin ve emperyalistlerin ekmeğine yağ sürüyor.Esad'ın indirip ülkenin yönetim şeklini değiştirmek isteyenlerdir siyonistler ve emperyalistler.böylece oradaki halkı da,onların kaynaklarını da sömüreceklerdir.Durum kısaca böyle.Süriyenin de bizim gibi bir ülke olmasını elbette isterim,ama şimdi ve bu şekilde olmaz.
sr. member
Activity: 448
Arkadaşlar daha ayılamadan yazmışlar herhalde. Bir kahve için kendinize gelin.
Suriye'de iç savaş yok demek Türkiye'de zam yok güncelleme var demekten farksızdır.
legendary
Activity: 1064
Merit: 1000
Cahil yorumlara wikipediadan alıntı yapalım.

İç savaş veya sivil savaş, bir ülkenin insanlarının çeşitli politik veya dini kutuplar altında organize olarak birbirleriyle yaptıkları silahlı çatışmalara verilen genel isimdir. Bu çatışmalar genelde ortak yönleri olmasına rağmen her ülkenin kendine has kültürel ve siyasi yapısı nedeniyle çoğunlukla öznel bir yapıya sahiptir. İç savaş her ne kadar bir ülkenin içindeki grupların silahlı çatışması olarak tanımlansa da ülke içindeki her silahlı çatışma iç savaş değildir. Örneğin devletin ayrılıkçı bir grupla ya da rejim karşıtı hareketlerle yapacağı çatışmalar iç savaş sayılmaz. Ancak bazı ayrılıkçı hareketlerin ufak çaplı bir isyan olarak başlayıp ülkenin geneline yayılması ile çatışmanın bir iç savaşa dönüştüğü de olmuştur. Bir çatışmanın "iç savaş" olarak kabul edilebilmesi için bu çatışmanın ülkenin genelinde etkili olması, ülkedeki mevcut devletin ya politik gruplar arasında parçalanması ya da ülkenin bir kısmında hakimiyetini yitirmesi gerekmektedir. Örneğin İspanya İç Savaşı'nda İspanya Devleti, Cumhuriyetçiler ve Milliyetçiler arasında ikiye bölünmüşken Suriye İç Savaşı'nda Suriye Devleti bünyesinden bazı unsurların ayrılmasına rağmen ayakta kalmış ancak ülkenin bir kısmında da hakimiyetini kaybetmiştir. İç savaşlar hemen her zaman iç savaşa giren ülkeye diğer ülkelerle yapılan savaşlardan daha fazla zarar vermiştir. Bunun en önemli nedeni, ülkenin kendi yapısının kendi içinde giriştiği bir mücadelenin diğer ülkelerle giriştiği mücadelelere nazaran tedavisinin çok daha zor olmasıdır. Tarihte iç savaşlar çoğu zaman ya rejim değişikliğiyle ya da bölünmeyle sonuçlanmıştır.

Dünya tarihinde çok sayıda ülkeler iç savaşlara sahne olmuşlardır. Bunlardan bazıları:

Amerikan İç Savaşı (1861-1865)
Lübnan İç Savaşı (1975-1991)
İspanya İç Savaşı (1936-1939)
Suriye İç Savaşı (2011- )

https://tr.wikipedia.org/wiki/İç_savaş
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
Amaç o bölgeyi o halktantan arındırmak. Bizim güneydoğu da dahil buna. Şimdiki şehirleri yakıp yıkarak, bombalayarak o şehirleri hayalet şehirler haline getirmek. Yıllar geçtikten sonra o bölgeyi buz dagının altındaki Yahudi sermayesiyle "yerel" gözüken aslında Yahudi yerleşimcilere paylaştırmak. Daha sonra bu şehirleri Türkiye ve Çevre ülkelerdeki Yahudi tabanlı yerel inşaat şirketleriyle yeniden yapılandırmak... Şehirler kurmak... Bu uzun soluklu bir proje. 10-20 yıl lık bir proje değil. Bu proje Abdülhamit zamanında atıldı. 2050 ler 2100 lü yıllar düşünülerek.
Dünya ne yaparsa yapsın kim dikilirse dikilsin o israil bayrağındaki iki mavi  gerçekleşecek. Bu olmadan dünyaya huzur tad yok!
Pages:
Jump to: